|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dodatki, čaji in kapljice
31.8.2006 18:39:42   
l4ur4
pozdravljene cvetke!

imam nekaj vprašanj.
v lekarni sem dobil čaj hipp - za lahko noč (instant čaj iz lipe, melise in kamilice), vendar nevem točno v kakšnih količinah, kdaj in pa ali ga sploh dati. pikica je stara 6 tednov in nima nevem kakšnih problemov s krči, dojenjem in spanjem. ga je potem sploh pametno (oz. priporočljivo) dati? :) zanimajo me tudi vaše izkušnje in problemi s tem ... in kdaj ste ga začele dodajati.

drugič, kapljice oz. "voda proti vetrovom" (gorenjske lek.), enako kot zgoraj, kdaj, zakaj, koliko in pomen - bistvo.
da ali ne :)

tretjič, ad3. pediater je rekel 7 na dan, počasno uvajanje, 1,2,3 itd., nekatere tukaj pravite samo do 3, kolegice prav tako, da jih dajejo bolj malo ... komu sedaj verjeti? :)


hvala, lp!

< Sporočilo je popravil l4ur4 -- 31.8.2006 18:41:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dodatki, čaji in kapljice
31.8.2006 19:13:25   
Nej
1. Glede čaja- ti ga kar daj občasno. Seveda pa pri polnem dojenju ni treba dodajat tekočine. Jaz Aneju nisem ponudila flaške do 5 meseca (ker mi je P tako rekla), zato imamo danes še vedno problem uvajanja flaške. Sploh noče flaške samo zizauser posted image . Sem se odločila, da bom pri drugem otroku  začela dodajat čaj tam nekje po 1 mesecu, da se vsaj malo na flaško navadi.
2. Jaz sem občasno uporabljala  sab-simplex, ker ga je včasih napenjalo- mislim, da 15 kapljic na dan. Če ga ne napenja jih ne uporabljajuser posted image .
3.Mi smo dobili D3 kapljice. Uvajala sem jih postopoma in točno toliko kot sem imela predpisano.

(odgovor članu l4ur4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dodatki, čaji in kapljice
31.8.2006 19:19:52   
mika
ad3. pediater je rekel 7 na dan


neeeeee, men je  napisala 5 kapljic, dala sem ji 4, pa sem jo zaradi krčev nosila od 3 popoldan do 11 zvečer. takrat se je obema skoraj zmešalo. tako, da po mojih izkušnjah, daj raje postopoma.

Čaja in kapljic ji ne rabiš dajati, če ni težav s krči.

(odgovor članu l4ur4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dodatki, čaji in kapljice
31.8.2006 20:10:24   
monika30
Glede čaja: mi smo ga začeli uporabljati okrog 1 meseca starosti, takrat je kr pil, sedaj pa se čez dan doji na 2 uri in ne izraža pretirane želje po čaju. Probaj, če bo pila, potem ji lahko daješ. Odvisno tudi ali se dojite, ali pijete adaptirano mleko. Baje, da tisti, ki so dojeni, ne potrebujejo dodatne tekočine.

Glede kapljic, mi smo uporabljali te vetrovne kapljice, gor piše, da do 24 kapljic na dan, mi nismo nikoli toliko dali. Imel pa je probleme do 2 meseca s prebavo in krčki. Če nima težav, po mojem ni treba dajati.

AD3 jaz dajem tudi 7 kapljic, dam pa jih zjutraj, če bi ga slučajno kaj zvijalo. Drgač pa pravijo, če je dovolj na sončku, da ni treba, ampak to je odločitev vsakega posameznika. Lahko pa dajete manj in postopoma povišujete dozo, ko boste videli ali vašega user posted image zvija.

Veliko lepih trenutkov z vašo pikico.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dodatki, čaji in kapljice
31.8.2006 22:09:14   
Darči76
Čaj: mi ga nismo dajali prve 3 mesece, ker sem ga samo dojila. POtem, ko je pa začela huda vročina, pa je ča itak zavračal, pil pa je prekuhano vodo. Aja: čaj sem mu dajala samo skupaj z AD3 kapljicami in to po žlički. Sem mu skuhala čaj iz janeža, kumine inkamilic.

Kaplic proti krčem nismo prakticirali. Sicer je občasno imel krčke, ampak smo ga potem malo več cartali.

AD3 smo dajali od začetka po 7 kapljic na dan, pred dopoldanskim dojenjem. In tudi sedaj, ko je star 7 mesecev, mu še vedno dajem po 7 kapljic. Po navodilu pediatrinje. Vem pa, da imajo pediatri tukaj različno mnenje.

_____________________________

Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin.

(odgovor članu l4ur4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dodatki, čaji in kapljice
1.9.2006 0:43:01   
petra81
AD3 kapljice: količina je odvisna od tega ali dojiš ali je otroček na adaptiranem mleku!

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dodatki, čaji in kapljice
1.9.2006 6:02:03   
l4ur4
kakšna pa naj bi bila količina pri dojenju?

(odgovor članu petra81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dodatki, čaji in kapljice
1.9.2006 11:29:11   
pikicaa
Pri dojenih naj bi bilo 7 kapljic.Mi naši dajemo samo 5, ker jo pri šestih že pošteno zvija. Nam je P rekla da toliko kot jih prenaša.
Res pa je da vsak P drugače pove.

(odgovor članu l4ur4)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dodatki, čaji in kapljice
1.9.2006 21:14:56   
sarazan
1. Instant čaji so sladkani. Svetujem ti, da pripravljate čaj s filter vrečko. Otrok sladkorja ne rabi, a se nanj hitro navadi.
Čaj lahko otroku ponudite, vendar ga z njim ne silite, če ga ne želi. Lahko ponudite tudi prekuhano vodo, kar je še najbolj fino.

2. Mi nismo imeli nobenih težav s krči in vetrovi, žal nimam nasveta.

3. AD3 smo začeli dajati po 6. tednu, vendar so se pojavili krčki - eno uro po zaužitju. Ker otroka nisem hotela matrat, sem jih ukinila dokler so se krči pojavljali (vsake toliko sem poskusila dat kapljico). Po tretjem mesecu težav ni bilo več in sem jih redno dajala (najprej 1, potem 2,... do 7). Na sistematskem pregledu pri 6. mesecih so nam dozo povišali na 10 in tako bo ostalo do 2. leta.(jo pa samo dojim, ne dodajam adaptiranega mleka)
Če vas grabi panika, da bi bilo kaj narobe, ker otrok "ne bo dobil dovolj" vitamina D, ki je potreben za rast kosti, kupite D3 kapljice, ki načeloma ne povzročajo težav. Lahko jih predpiše tudi pediater.

Vsak pediater pa ima svojo logiko. Žal se boste s tem še velikokrat srečali.

(odgovor članu l4ur4)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dodatki, čaji in kapljice
1.9.2006 22:02:30   
rainbow
pozdrav!

pri prvi user posted image  je bilo vsega, preveč, ziza, flaška, blabla;  ad kapljice pa sem po pediatrovem naročilu redno dajala

pri drugi user posted image  d3 kapljice tudi redno dajala, tak kot predpisano; čaja in ostalega pa do 6-tega nič, samo dojila. Sedaj pije iz magičnega lončka.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?