denarna pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Anonimen -> denarna pomoč (31.8.2006 12:11:04)

Pozdravljene!

Mene zanima, če kaj veste kako je kaj z denarno pomočjo. S partnerjem živiva pri njegovih starših. On je zaposen vendar ima plačo 130.000 + potni str. in malica. Jaz pa ne delam nikjer, do sedaj imam komaj 6 mesecev delavne dobe, zato od zavoda ne dobivam nič. Za dobit kaj denarja preko zavoda moraš neprekinjeno delati vsaj eno leto. Socialne pomoči tudi ne morem dobiti ker ima partner večjo plačo od minimalne. Zanima me naslednje. V kolikor zanosim ali me pripada kakšna porodniška, kaj denarja,...???
Končujem še zaključne izpite za konec šole. Tako da predvidoma februarja bom imela končano šolo. Prejšnji mesec sem oddala nekje okoli 20 prošenj. Razen enega podjetja mi ni odgovorilo nobeno drugo.

Anonimen -> RE: denarna pomoč (31.8.2006 12:16:45)

največ boš dobila če boš imela status "samohranilne" mamice, to pomeni da imaš ti doma uradno urejejo prebivališče, fant pa ti za otroka podpiše preživnino, to urediš na centru za socialno delo.

če se še šolaš in imaš otroka ti pripada štipendija, otroški dodatek za otroka in za tebe in pa razlika socialne pomoči od katere odšetješ preživnino.

Irena88 -> RE: denarna pomoč (31.8.2006 12:37:09)

Na CSD-ju podpišeta samo očetovstvo, preživnino pa urejata na sodišču.

total -> RE: denarna pomoč (31.8.2006 12:43:14)

Če bosta v skupnem gospodinjstvu,potem dobiš porodniško in sicer minimalno+otroški dodatek.Sej se lahko prijaviš na zavod in si pol urejaš porodniško na CSD,lahko te kdo prijavi za gospodinjsko pomočnico itd...
Kot je napisala anonimna lahko se prijaviš kot mati samohranilka in urediš preživnino na sodišču in dobivaš mal več,sam baje zdaj ful preverjajo glede tega in lahka izgubiš vse....,kakor kje.

Anonimen -> RE: denarna pomoč (31.8.2006 12:46:03)

total a veš mogoče koliko znaša najnižja porodniška????

total -> RE: denarna pomoč (31.8.2006 12:49:04)

Joj ne bi vedela točno,mogoč bo katera druga ti lahko odg.

lelaval -> RE: denarna pomoč (31.8.2006 20:11:15)

Najnižje - kar ti pripada je starševski dodatek (če nisi izpolnjevala pogojev za porodniško - pred PDP vsaj 12 mesecev zaposlena). To pripada vsaki državljanki RS. Koliko pa znaša, ne bi vedela, mislim pa, da je nekje 30.000 - 40.000. Poglej na njihove strani.

Stran: [1]