tanikaa -> RE: Ne more verjet kaj me je pravkar spravilo v "mini" jok (31.8.2006 8:28:46)
|
Tjazy, jaz se vsako jutro našminkam. In vsak večer seveda to šminko tudi sperem s svoje face. In to ne smatram kot masko, ampak kot.... kaj jaz vem. Eno "sredstvo", en "način" da poudarim na sebi tisto, kar je meni všeč, in probam z majhnimi triki skriti tisto, kar mi ni všeč. In zame to ni maska. Ampak nekaj, kar me naredi mogoče bolj samozavestno, "lepšo" mogoče tudi bolj urejeno. Seveda je druga pesem tisto, ko se nekatere ženske našminkajo tako, da vse teče in se blešči. Ampak malo šminke pa ne škodi in ne predstavlja maske. Saj moj dragi me je videl brez te "maske" še preden se je preselil k meni. Pa tudi na morju sva bila pred tem. V morje pa res nisem šla z naličenimi očmi. Pa je kljub temu ostal z mano in se še nobeno jutro ni prestrašil moje pojave, čeprav roko na srce, se bi me že lahko. Drugo pa je maska same osebnosti, v času dvorjenja...ja, takrat pa se marsikdo oz. večina nas trudi biti čimboljša. Ja, in s časoma se potem pokažejo naši pravi jazi in naše navade. To pa je potem "padec maske" In tu pred skupnim življenjem manjka samo ena stvar, ki bi nam mnogokrat olajšala skupno življenje. In ta stvar je pogovor. Kako si skupno življenje predstavljam jaz, kako ti. Kje lahko popustim jaz, kje ti? In če bi partnerja to razčistila pred skupnim življenjem pod skupno streho...takrat pa bi bilo res dosti manj razočaranj, dosti manj razvez in podobnih bolečih situacij. Ampak, najlažje je biti general po vojni. Jaz oz. midva tega nisva naredila in zaradi tega je tudi kdaj prišlo do poostrenih situacij. Ampak hvala bogu, zmagala je "zdrava" pamet in ljubezen. S sklenitivijo kompromisov sva rešila najino vezo, ki je zaradi različnih pričakovanj bila v samem začetku skupnega življenaj velikokrat v krizi.
|
|
|
|