riževa solata (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

BarbaraE -> riževa solata (30.8.2006 14:54:55)

Kaj date vse noter? Zanima me, katero zelenjavo? Jaz sem dala ponavadi - korenček, kumare, paradižnik, čebulo. Potem se pa že neha. A bi se lahko dalo še kaj?

Aja, pa testeninska solata - kako naredite preliv - jogurt / kisla smetana / majoneza?

Hvala vsem za odgovore.

AKŠ -> RE: riževa solata (30.8.2006 18:22:09)

jaz dam od zelenjave samo korenček, grah in kuruzo, za boljši okus pa še sir feta (kupim kar "Fetaki" iz Mercatorja, ker se da fino zmešat skupaj z rižem, pa še ugoden je). Malo posolim, kisam in to je to.....

zadnjič sem malo eksperimentirala in dodala še eno škatlico tune.....mmmmm bilo je delo dobro...

AKŠ -> RE: riževa solata (30.8.2006 18:22:47)

joj pozabla - pa čebulo (ta ne sme manjkat)-sem jo pozabila napisat....

Janeja -> RE: riževa solata (30.8.2006 22:11:12)

Jaz zmečem noter vse kar imam pri roki: korenček, kisle kumarice, svežo papriko, koruzo, sir, (lahko tud kakšno šunko, če ne rabiš vegetarianske variante)...  Korenček naribam, vse ostalo pa čist na drobno narežem.

Za preliv zmešam kislo smetano, malo majoneze, mala žlička zenfa, sol, poper in kis od kumaric.

Vse skupaj dobro premešam in pustim v hladilniku kakšno uro.

Testeninsko pa naredim enako. Sam se mi zdi, da se riž lepše "prepaca" z vsemi okusi kot testenine. Meni osebno je riževa najboljša.

BarbaraE -> RE: riževa solata (31.8.2006 8:45:36)

Hmm, na riževo nisem nikoli dala preliva. Praviš, da se še bolje okusi premešajo kot pri testeninski? No, mogoče bom pa celo poskusila tako. Jaz dam sicer kislo smetano in parmezan v rižoto. Seveda, ko je še topla, da se potem parmezan stopi in pride kar dobro.

Stran: [1]