cuma -> RE: postavlja se na noge (30.8.2006 11:53:39)
|
Draga lojska! Prepričana sem, da bi pediater oz. fizioterapevt v RA opazi, če bi bilo s tvojim dečkom kaj narobe, tako da po moje ni razloga za skrb. Kdaj je pravi čas, za postavljanje na noge? Kako se prav plazi itd. so vprašanja na katera ti ne znam strokovno odgovoriti, mislim pa da odgovora ne boš dobila niti pri strokovnjakih, saj so ta obdobja le okvirno določena. Otroci so zelo različni, eni se razvijajo počasi, drugi hitro, večina pa je nekje vmes. Najbrž je tvoj deček - če praviš, da je zelo aktiven - radoveden in ga to žene novim dimenzijam naproti. To, da se sam postavlja na noge, ni nič slabega, to ,da se sedaj drugače kobaca pa po moje tudi ni zaskrbljujoče, saj bi se najbrž že rad med kobacanjem dvigal, pa ne zna. Otroka ne moreš na silo tiščat v sedeči položaj, če je pa on pripravljen na nov korak... Pogovori se z zdravnikom, če ti je predolgo čakati en mesec, ga pokliči in vprašaj po telefonu za nasvet. Nisi napisala zakaj si bila z njim v RA? Če je imel kake težave ali terapijo o kateri nisi nič napisala, potem je mogoče tam vzrok za tvoje skrbi...? Če pa je z otročkom vse ok in te skrbi zaradi njegovega postavljanja na noge, pa se kar pomiri! Boš pač malo prej kot ostali tekala za njim naokrog! Začni delat vaje za hrbtenico (moja pupa bo imela v petek 9 mesecev pa bi skozi korakala, kobacanje ni več zanimivo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), jaz jih bom tudi morala! Lp cuma
|
|
|
|