Slika na osebni (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

al1* -> Slika na osebni (29.8.2006 21:05:05)

Naš fant je star 4 leta, na osebni izkaznici, ki mu velja še eno leto ima sliko, na kateri je star 4 tedne! Ali je možno, da zaradi tega cariniki na meji kakorkoli komplicirajo? 

BLAŽIKA -> RE: Slika na osebni (29.8.2006 22:30:55)

Nas so na šentilju že zafrkavali, pa je bila slikana pri 6 mesecih na carini pa smo bili pri 14 mesecih.

CUKRČEK -> RE: Slika na osebni (30.8.2006 6:10:21)

če je os. dokument veljaven ti nimajo kaj težit. Moja je bila tud pri enem letu slikana in ji še fuul let velja. ČE so oni tako odločili pol ni panike.

al1* -> RE: Slika na osebni (30.8.2006 7:44:38)

Hvala obema za mnenje! Je pa res smešno, da osebna sploh sliko ima, ker bi jaz s to sliko čez mejo lahko peljala kateregakoli otroka!

viv_ -> RE: Slika na osebni (30.8.2006 8:17:43)

Ja, lahko težijo, ker v zakonu tudi piše, da moraš biti na sliki prepoznaven.

Jaz sem slišala že nekajkrat, da so težili zaradi tega, zato sem šla tamali preden smo šli v Grčijo menjat osebno. Tistih 3500 ni nič v primerjavi s tem, da preživim 2 dni na eni meji in dokazujem, da je otrok res moj.

al1* -> RE: Slika na osebni (30.8.2006 8:34:27)

Viv, hvala. Torej bomo menjali dokument. Zdaj je star 4 in mu bomo torej dali delat nov potni list, ker mu tudi ta velja 5 let. 

Barbs -> RE: Slika na osebni (30.8.2006 9:53:11)

"Tudi če je fotka malo starejša, ni noben problem, če ima otrok isti naslov kot mama oz. ata. Problem bi recimo lahko nastal, če bi mamica imela stalno bivališče prijavljeno drugje , pa če bi se še drugače pisala kot otrok...Potem bi kakšen preveč natančen policist lahko malo več spraševal.
Drugače pa ne smejo komplicirat - pa saj imajo vse v registru, lahko vtipkajo in jim izpiše .... kdo je otrok, komu se je rodil, kje.....

Ta razlaga je "uradna razlaga" UE.

Stran: [1]