Gina -> RE: Help vse učiteljice (30.8.2006 20:58:02)
|
Saj sta tisti dve ideji na "učiteljski" zlo fajn. A poznaš igrico Ti si krokodil, pa igro z vrvico? Če jih ne, ti napišem, kako gresta. Ali pa kako drugo socialno igro za malo večje. Drugače imaš pa v priročnikih napiane primere igric ob dejavnostih. Tudi letni delovni načrt ste že morali imeti narejen na šoli. Ga pač ne boš popravljala, ampak samo učila po njem. Itak ti bodo sodelavke pomagale. V LDN ti vse piše od cilja do cilja, kaj delat in kdaj. Mogoče boste tudi tedenske priprave delale skupaj, no, pri nas delamo čisto vse skupaj. Aja, prvi dan se greste lahko kake čisto simpl socialne igrice kot so: - elektrika - sedež na moji desni je prost - menjva mest (vsi, ki imajo rumene majice, dolge lase...) - otrok se predstavi z gesto in imenom - vsi ponovijo gesto in ga pozdravijo op imenu: Dober dan **** - rinčke talat - kiparjenje (oblikujemo kipe en otrok drugega) - presedanje v desno, kadar je odgovor ja (ali imaš brata, ali stanuješ v bloku, ali....sedijo včasih po trije na enem sedežu, ali pa je včasih več stolov praznih - igrica ni primerna za prvi dan, sorči, pozabila sem) - ugani koga sem si zamislila - osel kdo te jaha - sestavimo zgodbo, vsak doda eno besedo, naslednji ponovi vse za predhodnikom, + doda novo besedo - lahko ponovite poštevanko (stojite na stolih in govorite večkratnike števil zelo hitro, vsak enega naslednjega, kdor se zmoti, se usede na stol) Teh igric je ogromno. MOgoče ti bo kaka od teh prav prišla.
|
|
|
|