vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

natalia -> vprašanje (29.8.2006 9:24:05)

zdravo punce,

mene pa zanima pri katerem mesecu pridemo z gosto hrano tako daleč, da ima malček samo dva obroka mleka po flaški, zjutraj in zvečer? mi imamo zdaj 3 goste in 3x mleko po flaški, pa ne bi rada preveč prehitevala, samo zanima me, za informacijo...

hvala!

fricka -> RE: vprašanje (29.8.2006 11:33:55)

To je po moje odvisno od otroka. Naša ima 16 mesecev, pa še vedno popije 2x dnevno stekleničko mleka (zgodaj zjutraj in tik pred spanjem). Poje pa mlečni zajtrk- gres, čokolino, mlečni riž,...; malico skuto, kosilo, popoldansko malico- sadje, kruhek, hrenovke,...; mlečno kuhano večerjo + mleko. Pa sploh ni debela. Pediatrinja pravi, da mora imeti otkok vsaj 4 obroke mlečne- štejem tudi stekleničke. Imamo pa še vedno Novolac3, ker ima dodano železo in vitamine, kuhamo pa na kravjem mleku.

mml -> RE: vprašanje (29.8.2006 16:36:07)

Manca je stara 8,5 meseca in se od 8. meseca dalje dojiva zjutraj in pred spanjem. Dopoldan je skuto/jogurt s sadjem potem kosilo, popoldan še kašno skuto, zvečer mlečno kašico (če pa se temu upre pa kruh in sir).
Je pa povsem odvisno od otroka do otroka

Nej -> RE: vprašanje (29.8.2006 16:51:52)

Anej je star 9 mesecev pa ima samo en celi obrok goste hrane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (zjutraj- ponavadi kruh pa kako sadje ali sir; v glavnem, da so koščki). Drugo se še dojima, ker zavrača žlico.
Tako, da je to odvisno od otroka, predvsem kakšen jedec je oz. kako mu odgovarja gosta hrana.

Stran: [1]