pločevinasta kritina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

shooo -> pločevinasta kritina (28.8.2006 21:24:26)

Na našm bloku je potrebno menjanti streho. Nujno.
Zanima me ce kdo ima kasne argumente za ali proti pločevinasti kritini (s-metal,, recimo)trenutno je streha krita s kalsicnimi opecnatimi stresniki in jjaz bi bila najbolj zadovoljna ce bi tako tudi ostalo. Večina bi pa rada pločevino.Predvsem me zanima hrup,izolacija, trajnost..
hvala
lp

sjug -> RE: pločevinasta kritina (28.8.2006 22:16:07)

Za pločevino: lahka kritina, običajno 30-letna garancija, enostavna za vzdrževanje - ga praktično ni (sem zagotovo še kaj pozabila).
Proti pločevini: slabša toplotna izolacija, nujno je treba dodatno izolirati streho, verjetno dražje??? Kako je pa z ostrešjem na bloku?

Pri nas so bile prej salonitke, zato smo dali gor mislim da Hosekro ali vsaj nekaj podobnega. Ni bilo ravno poceni. Aja praktično ves sever - Skandinavija je pokrita s plehom, ki ga barvajo.

Naty_ka -> RE: pločevinasta kritina (29.8.2006 11:02:37)

Zakaj bi bila slabša toplotna izolacija?
Saj se itak v takih primerih pokriva z "sendvič" pločevino (ki je hkrati tudi dober zvočni izolant). Ta ima 8 ali pa 10 cm izolacijo. Streho je edino potrebno podeskati.
Vsekakor pa je s-metal daleč pred vsemi.

bamby -> RE: pločevinasta kritina (29.8.2006 15:39:35)

Trimo streho dobiš že tudi izolirano. Prizkušena je na strehi v bloku mojih staršev in so vsi zelo zadovoljni z njo.

Stran: [1]