|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   imamo malo mucko!!
28.8.2006 18:41:31   
Anonimen
ki se je kar priselila k nam.že ves dan se je motovilila po dvorišču.potem pa ji je tavelika dala malo mesa in zdej je kar naša.so ji z možem dali škatlo v garažo in vodo in mleko in se že igrajo z njo.user posted image
jaz sem bila sicer proti,ma ok,naj jim bo.
jutri jo peljemo k veterinarju,da jo pregleda,cepi,če je treba...moramo kupit ovratnico proti bolham in to je to...
otroci vsi navdušeni,skrbela bom pa jaz za njo,itak.
ja in ime ji je Ma -ker tako naša user posted image (14mes) reče muca.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: imamo malo mucko!!
28.8.2006 19:22:13   
frrrr
luštno user posted image

otroci si žival želijo, starši pa skrbijo zanje... tako pač je... je pa verjetno prav lepo gledat otročke, ko se zadovoljni igrajo z mucko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.8.2006 21:01:39   
Nota
so ji z možem dali škatlo v garažo in vodo in mleko in se že

Mleka mucki raje ne dajaj.
Veliko mačk mleka ne prebavlja in jim povzroča drisko.
Mucka naj ima skozi ves dan na razpolago briketke in svežo vode, poleg 2-3 glavnih obrokov seveda.

V specializiranih trgovinah za male živali lahko že kupiš pripravljeno hrano (briketke in konzervice) za mlade muce. na tem linku je tudi nekaj osnovnih navodil za prehrano  in oskrbo mačk - http://www.macji-svet.org/forum/viewtopic.php?t=563 .

Vsekakor pa svetujem, da z mucko čimprej obiščete veterinarja specializiranega za male živali, ki bo mucko temeljito pregledal, cepil,  hkrati pa se boste lahko že tudi dogovorili za termin sterilizacije.

Simona
SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats
Felinološko društvo Ljubljana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.8.2006 22:50:07   
Shania
Se popolnoma strinjam z Noto!

lp,
Shania

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu Nota)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.8.2006 23:27:01   
Anonimen
z veterinarjem smo se že zmenili,da pridemo,ma kaj ko dela samo 3x na teden tu pri nas.bomo pač počakali do srede.
jutri ji gremo po hrano,ki bo bolj primerna zanjo,danes smo ji pač dali,kar smo imeli doma.
punci sta ful navdušeni,ma kaj,ko ju bo to veselje kmalu minilo.do zdej sem se ful otepala živali.ma potem,ko sem boljše premislila,sem ugotovila,da bi bilo pa dobro,če bi imeli eno mucico.sej jaz sem tudi imela vse živo,ko sem bila mala.mačke,psa,miši,paličnjake,...
preden sta šli spat,sta jo šli pogledat,je spala v škatli.
taveliko pa zdej skrbi,kako bo mucica sama preživela noč!
ojej,že vidim,da bomo na koncu vseh5 spali skupaj!!!JOOOJ!

(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
28.8.2006 23:31:25   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: NIKKI
...taveliko pa zdej skrbi,kako bo mucica sama preživela noč!
ojej,že vidim,da bomo na koncu vseh5 spali skupaj!!!JOOOJ!

Hehe, boš videla, kako bo šele to luštno! Pa čisto resno mislimuser posted image

Glede hrane le poskrbi, da dobi kvalitetno (uporabi link od Note), pa veterinar naj jo skrbno pregleda, testira...ali bo mucka spuščena? Jaz iskreno upam da ne, saj bo slej ko prej končala pod kolesi..user posted image  V kolikor vseeno bo, poskrbite za kastracijo/sterilizacijo! Obvezno!

Pa - uživajte! user posted image

LP,
Shania

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.8.2006 23:48:15   
Anonimen
ravnokar sem bila v mačjem svetu-na linku,ki mi ga je dala nota.ful dobri nasveti glede prehrane.
naša mucica bo živela bolj zunaj,vsaj dokler ne bo mraz.smo v pritličju,tako da bi itak hodila ven,ker imamo vedno vsa vrata odprta.smo pa na koncu ulice,tako da več ali manj vozimo samo mi tukaj.vem,da je tveganje veliko,da bi končala pod kolesi,samo kaj,ne morem je zapret not.še nobene mačke,ki smo jo imeli,mi je ni uspelo zadržat v stanovanju.
sterilizirali jo bomo pa tako ali tako,ker je že tako veliko zapuščenih mačk povsod naokoli.
hvala za nasvete in lahko noč!

(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.8.2006 8:26:28   
Mala koala
Vedno mi je všeč, če kakšen mačkon takole najde topel dom.
He, he! Mi smo pred enim mesecem tudi začeli tako, da bo naš najdenček zunanji muc. Aha, ne vprašaj, kdo je dane s gazda v hišiuser posted image
Uživajte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.8.2006 13:37:15   
Shania
NIKKI kako ste preživeli noč?user posted image

(odgovor članu Mala koala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.8.2006 19:33:40   
Anonimen
novice :
ma je sprejela svojo novo hiško brez problemov.danes smo bili pri veterinarju in je vse ok.ušesa so ok,oči tudi,temperatura je normalna,teža tudi,stara je pribl. 3mesece.je dobila pasto proti glistam,ampule proti bolham in v ponedeljek bo cepljena.je dobila knjižico in tastarejša je že vpisala not svoje in mucine podatke.uh,zaenkrat je vsa navdušena!!!je celo sama plačala pregled in zdravila in to z denarjem,ki ga je šparala za jahalne hlače!!!
veterinarka je rekla,da je videt,da je muca bila pri ljudeh,da ni divja,da je navajena ljudi,in da so se je najbrž naveličali oz. je niso hoteli obdržati,ker je samička.
no,pri nas ji bo lepo!!!!

(odgovor članu Shania)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2006 8:17:28   
Mala koala
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.9.2006 23:28:12   
Anonimen
ko smo posvojili mucico,sem rekla,da lahko ostane,samo ne v stanovanju!no,sedaj sem sama,otroci že davno spijo,sedim v kuhinji in mucica ob meni.
ma sej se mi je zdelo,da ne bo lih tako,kot sem mislila...
ful je pridna muca.par dni se je ful potepala,so jo sosedi videvali prav povsod okoli.ma danes nas je pa počakala na terasi.bo že poštekala,da je tukaj njen dom.
zdej ima eno hiško v garaži in eno košaro pod streho na terasi.spi pa v kuhinji,hehe!
aja,tavelika ji je kupila novo posodico za hrano in ovratnico,da smo napisali tel.št. in naslov,če se slučajno zgubi in krtačo in jo zdej vsak dan skrtači,in žogico z zvončkom.in potem smo morali še tamali (14mes.)kupit tako žogico,da ima muca mir!

(odgovor članu Mala koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.9.2006 2:50:27   
Pmaxi
NIkki še en čisto dobronamerni nasvet. Če želiš ostati samo pri tej muci, jo daj čimprej sterilizirat. Muce se gonijo non stop! in tako imaš lahko v enem letu že celo mačjo zalego, da ne govorim o dveh ali treh letih, ko imajo tudi že njeni mladiči po parkrat mlade.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.9.2006 0:02:28   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: NIKKI

ko smo posvojili mucico,sem rekla,da lahko ostane,samo ne v stanovanju!no,sedaj sem sama,otroci že davno spijo,sedim v kuhinji in mucica ob meni.
ma sej se mi je zdelo,da ne bo lih tako,kot sem mislila...
ful je pridna muca.par dni se je ful potepala,so jo sosedi videvali prav povsod okoli.ma danes nas je pa počakala na terasi.bo že poštekala,da je tukaj njen dom.
zdej ima eno hiško v garaži in eno košaro pod streho na terasi.spi pa v kuhinji,hehe!
aja,tavelika ji je kupila novo posodico za hrano in ovratnico,da smo napisali tel.št. in naslov,če se slučajno zgubi in krtačo in jo zdej vsak dan skrtači,in žogico z zvončkom.in potem smo morali še tamali (14mes.)kupit tako žogico,da ima muca mir!

Kako je to lepo prebrat! user posted image  Jaz vseeno upam, da se dokončno preseli v notranje prostore ;)

V vsakem primeru se strinjam z zgornjim nasvetom: mucko sterilizirat. Pa cepit, tudi obvezno!

lp,
Shania

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.9.2006 23:21:33   
Nota
Muce se gonijo non stop! in tako imaš lahko v enem letu že celo mačjo zalego, da ne govorim

Pmaxi - se ti 'mačja zalega' res zdi primeren izraz?

Ne glede na to, kakšen odnos imaš do mačk ali si njih ljubitelj ali ne, je breznanje, parjenje, kotitev za mačke naravni cikel in posledično so naravni del tega cikla tudi njihovi potomci.

O zalegi običajno govorimo, kadar imamo v mislih škodljivce, ki ji običajno sledi iztrebljanje ...

In kot si že sama omenila, se v primeru mačjih mladičev oz. neželjenemu, nadštevilčnemu ter nepotrebnemu potomstvu izognemo s sterilizacijo/kastracijo.

Simona
SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats
Felinološko društvo Ljubljana

(odgovor članu Shania)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?