nevarna ninica? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


monika30 -> nevarna ninica? (28.8.2006 18:08:54)

Mogoče malo hecen naslov, ampak vseeno me zanima vaše mnenje.

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je star 2,5 meseca in ima že od prvega meseca svojo ninico (tetra pleničko) za uspavanje.
Spi na trebuščku in dosedaj je ninico imel zraven sebe in sem jo potem ko je zaspal malo umaknila stran, da se ne bi zadušil, ker se preveč rine v njo.

Zadnje par noči in pri dnevnem spanju pa opažam, da poišče pleničko in ko se zbudi, jo ima čisto pod sabo zmečkano ali pa se z obrazkom stiska k njej in blaženo smehlja.

Ko sem mu jo hotela umakniti med spanjem se vsakih 15 minut zbuja in joka.

Povejte mi a je to, da ima pleničko pod sabo oziroma tako blizu sebe zelo nevarno, ali je že toliko razvit, da se umakne.
Ko je buden se vedno umakne stran, če jo ima preblizu obraza, vendar ko spi ne vem če ima ta refleks.

Vem, da ni najbolj varno, ker spi na trebuščku, vendar drugače sploh ne more.

Hvala za vaša mnenja že vnaprej.

Monika




lenika -> RE: nevarna ninica? (28.8.2006 18:16:19)

Tudi naš spi na trebuščku in si pleničko vleče na obraz, tako spi že od 2. meseca dalje.




Bonnie_RR -> RE: nevarna ninica? (28.8.2006 19:44:59)

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se tud carta s pleničko. Spat ga dam na hrbet, potem se pa on prevali na bok, stisne pleničko k sebi in zaspi. Ko grem spat mu pleničko vzamem, ker se on ponoči tako vrti (tud na trebuh), da sem vsakič presenečena, ko ga pogledam.

Moj tamali si pleničko daje prav čez obraz (zgleda ful čudno). Na začetku sem mislila, da se bo zadušil in sem mu jo jemala stran, ampak je potem tako protestiral, da sem mu jo vsakič morala dat nazaj.

Jaz ga pustim, da se pač pocarta. Se je pa tole začelo nekje pri 2-3 mesecih.




mucica1 -> RE: nevarna ninica? (28.8.2006 19:51:38)

Naš fantek je star malo čez 5 mesecev in prav tako uživa pri spanju s pleničko. Včasih mu je plenička tudi najljubša igračka. V vozičku se z njo pokriva čez glavico, potem pa maha z rokicama in brca z nogicama, kot da bi se dušil, če mu jo takrat vzamemo pa se zelo odločno pritoži. Kmalu smo ugotovili, da je to ena njegova čudna fora, saj si jo, ko se je naveliča, sam potegne stran. So nas pa na morju mimoidoči kar naprej opozarjali, da se nam otrok duši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sva z mojim [sm=smiley27.gif] izgledala kot ena zelo neodgovorna starša.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zaspi pa tudi skoraj vedno s pleničko, razen zvečer, ko ga zmanjka še predno spije celo flaško.
Po mojem ni to nič hudega, bodi samo pozorna, kako ravna z njo tvoje dete in če se je sposoben izmotati iz nje, kadar se mu preveč ovije okrog glavice.




ZARA -> RE: nevarna ninica? (28.8.2006 20:11:29)

Moja detka je ravno tako imela plenico za ninico. Vedno se je z njo igrala, preden je zaspala. Na koncu se je celo pokrivala z njo čez obraz, drugače sploh ni mogla zaspat. Ti ji kar pusti plenico, mogoče se počuti bolj varno.
Sicer pa, ko zaspi, enostavno umakni plenico proč. Pa bo.
lp




Marogica -> RE: nevarna ninica? (28.8.2006 20:18:06)

Naš je tudi imel pleničko na začetku, kasneje pa še psa(plišastega seveda), ki si ga tišči na obraz ali vsaj v bližio le-tega. Upam, da ni tako nevarno, saj plenica je iz takšnega materiala, ki je relativno porozno in se lahko skozenj tudi diha.
Imam pa občutek, da si otročki to kar samo porihtajo.




Bejba -> RE: nevarna ninica? (28.8.2006 20:41:55)

Tudi naš ta mlajši ne more zaspati, če nima pleničke pritisnjene na nosek, včasih celo čez cel obratz.
Najprej sem mu jo dajala zraven, da mu je držala dudiko, potem pa jo je vzel za svojo, tako da sedaj ne gremo spat brez nje. Tudi v vozičku jo mora imeti in tudi mi smo že bili deležni opazk - ja gospa, saj se vam bo otroček zadušil.
Vem, da čudno zgleda, ko ga vozim v vozičku pokritega čez glavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ampak važno je da spimo in ima mami malček miru [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Jaz sem se nehala sekirat glede tega, ker vidim da lahko diha čez. Le ko zvečer zaspi, mu jo malo odmaknem od noska, da ne bi bilo ponoči kaj narobe.

LP; Bejba




natalia -> RE: nevarna ninica? (28.8.2006 21:58:56)

moja ima celega plišastega kuža čez obraz! bognedaj, da bi se ga kdo dotaknil..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: nevarna ninica? (28.8.2006 22:03:10)

ja moja ima plenico pod glavo in si jo tut naguzi na obraz. ampak ni tolk panike, ker ima samo en vogal prazen. je pa res da sta obe moji punci najlaže zaspali s pomočjo ninice pritisnene na obraz ampak obema sem namesto plenice ali kake druge mehke cunaste igrače kupila malo bolj kompaktne igračke, ki se lahko tudi perejo..in o so lumpijeve igračke..tavelka je mela kravice in jih ma še zdej, tamala ima pa zajčke. so poceni, lahko jih pereš in kupiš več :) krav smo zamenjal že ene 5 trenutno so 3 v obtoku :)
no v glavnem še vedno se mi zdi bolje da se tiši ob nekaj bol konkretneha in kompaktnega kot pa v cunjo, ki si jo lahko še okoli glave ovije če mal preveč z rokami maha. js svoje z mehkimi cunastimi ninicami ne pustim nikoli!




frutka_ -> RE: nevarna ninica? (28.8.2006 23:04:24)

Moj mali ima tudi že od malega pleničko-cartiko. Nikoli se nisem bala, da bi se kaj zgodilo. Če nisi ziher mu jo vzemi ko zaspi.




sonchica -> RE: nevarna ninica? (28.8.2006 23:08:13)

moj ma tudi pleničko že od začetka in si ju tud na sebe rine se kar igra znjo.... večer ko zaspi in ko vidim da je dudo ven pusto pa dam na stran pleničko in dudico ker sem potem mirna!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Taja Nagaja -> RE: nevarna ninica? (29.8.2006 7:46:44)

Mogoče pa bi eno plenico razrezala na štiri dele, jih zarobila in imela štiri manjše ninice. Ko bi bil pa večji mu pa zopet daš celo pleničko. Če rabi pa celo je pa druga stvar. 




bobek05 -> RE: nevarna ninica? (29.8.2006 8:29:52)

Naš je spal na boku dokler se ni sam znal prevrnit na hrbet. Na trebuščku spi šele od nekje od 1. leta, ampak otroci so si glede tega različni (eni že prej raje spijo na trebuščku).

Ninico ima tudi naš že od rojstva in ti povem, da je mene tudi precej skrbelo, da se ne bi zadušil. Vsake toliko časa sem ga hodila gledat in mu nežno vlačit pleničko z obraza (takrat, ko je že trdno spal)... Star je 14 m in brez pleničke in dudice ne zna zaspati. Zdaj me tudi več ne skrbi, da bi se kaj zgodilo, gledat pa ga še vedno hodiva (le precej redkeje kot prej).




lenika -> RE: nevarna ninica? (29.8.2006 9:13:48)

Aja, naš ima tisto manjšo tetra pleničko,tako, da me ni strah, ker ni tako velika, da bi se lahko ovil.




natalia -> RE: nevarna ninica? (29.8.2006 9:17:35)

jaz ji za vsak slučaj dam ninico vstran ko zaspi.





Stran: [1]