šnucika
|
Ja,to je zoprna zadeva...mene kot športnico je bilo tudi strah,da bi prišlo do tega...pa je bila celo bolj majhna in nosila sem jo zelo visoko,še rodit sem šla z visokim čvrstim trebuščkom. Ne vem sicer,kako je z vajami po CR-no,ti verjetno veš,kako je s šivi,verjetno so ti tudi v porodnišnici rekli kaj smeš in kdaj... Vaje na žogi(naj bo ta največja) so enostavne: - sedeš na žogo in poiščeš ravnotežje samo z oporo nog,roke položi na kolena in z rito migaš...malo levo,desno,krožiš,delaš rahle odrive-poskakuješ sede - iz sedečega položaja se uležeš,tako,da še vedno loviš ravnotežje z nogami.....žoga je pod rito in križem;sprostiš se in se popolnoma ulekneš po žogi navzdol(super za raztegnit mišice)...potem daš dlani na trebušček in se dviguješ-dovolj je majhen kot dviga gornjega dela telesa.Pri tej vaji lepo čutiš mišice,kako delajo,pa še dlani so jim v oporo. - druga različica-roke prekrižaš na prsih in se dvigaš... - potem se spet raztegneš...lahko še roke iztegneš za glavo - če so šivi v redu in te trebuh ne boli,se lahko uležeš še na žogo s trebuhom in se dvigaš z rokami za vratom navzgor-za hrbet - delaj malo ponovitev,po počutju,raje kratke amplitude gibov in hitreje,kot pa globoke in počasne amplitude Vaj na žogi je malo morje.Pomembno je samo dobit feeling-ravnotežje,da se ne ubadaš s tem,ali boš padel dol ali naj delaš vajo ...In potem žoga sama "pomaga" in daje hkrati zdravo oporo hrbtenici. Malo težko je opisat te vaje, sem jih bolj vajena kazat...ampak upam,da boš razumela.