Gina -> RE: Pretepanje otrok (28.8.2006 20:55:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko kakšo prijavo pa boš podala na CSD? Da si po sistemu rekla kazala slišala, da ta pa ta oseba, ki ji komaj veš ime in priimek, pretepa svojega otroka? Ne vem, no, če te bodo glih resno jemali. Jaz sem sicer popolnoma za to, da se take zadeve prijavijo CSD-ju, samo bolje se 100x prepričat, kot nekomu morda nedolžnemu škodovati. Ja, tole zgoraj napisano je res vprašanje, namreč koliko ti bodo verjeli. Jaz sama poznam točno dva primera, kjer so staršem vzeli otroka. Za eno deklico vem, da je bila dana prijava s strani sosedov velikokrat, ker so vsako leto prišli na šoli mene s strani psihologa spraševat, če je otrok kaj plav. Tega otroka ni nihče tepel, bila pa je mati versko blazna. In ker ta vera ni bila krščanska in ker je vsebovala vegetarianstvo, pa ker pač cel ljubi božji dan ni počela drugega, kot otroka silila molit in jo iz te strani pošteno zanemarjala, so sosedje dosegli, da je po 7. letih prijav, punčka šla v zavod. Drugi primer je bila fizično iz vseh strani maltretirana in zlorabljena deklica. Tam so dosegli zavod po dveh letih in tenzivnega delovanja in po veliko več letih dejanskega dogajanja le tega, ko so bile že prijave dane iz vseh strani!!! Pa je šlo za posilstvo otroka! Zakaj ti to pišem? Da boš videla, kako dolgo to pri nas traja. Drugih primerov odtujitve otroka strašem ne poznam. Skratka, če se nekaj dogaja hudega otroku, le daj prijavo naprej. Veliko prijav šele sproži sploh kaj. Ena nikoli. Vendar se res prej prepričaj za kaj gre. "rekla kazala" sistem ni najboljši. Ko enkrat kaj takega vidiš, takrat ukrepaj in prijavi. In če vidiš 2x, prijavi 2x. Drugega ti ne znam svetovat.
|
|
|
|