blazinica za nadzor dihanja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


nina166 -> blazinica za nadzor dihanja (26.8.2006 15:16:33)

Pozdravljene!

Zanima me, če uporabljate blazinico za nadzor dihanja (Nanny ali Baby Sense) in kakšne izkušnje imate s tem? Do katerega meseca se to sploh uporablja?

lp




Seven* -> RE: blazinica za nadzor dihanja (26.8.2006 15:45:06)

Ema je 4 ure po porodu nehala dihat in imela mozgansko operacijo. Nam so taksno blazinico svetovali ze v bolnisnici.

Blazinica BabySense je super. Uporabljamo jo se sedaj (1 leto). Tudi ce Ema spi 10 ur zaprta v svoji sobi, sem ob vsem popolnoma mirna, zahvaljujoc tej blazinici. Blazina zaznava premike, ce ne zazna premika v 20 sekundah, se sprozi alarm. Prihranila mi je ogrrrroooomno zivcev.




anajmad -> RE: blazinica za nadzor dihanja (26.8.2006 16:04:04)

Mi smo nabavili Angel Care v Italiji. Sestavljajo jo dve blazinici in hkrati še imamo zraven babyfone. Tudi te blazinice so tako specializirane,če se otrok 20 sekund ne premakne,ali pozabi dihati začne piskati. Cena je bila mislim,da tam nekje 130 evrov. Mi smo nabavili zaradi tega,ker je bila Ula rojena krepko prezgodaj(26.tednov) in je imela zelo dolgo časa težave z dihanjem. Tudi,ko sva bili že na oddelku porodnišnice,je nejkakrat pozabila dihati.Pri Angel Care je zelo v redu, ker lahko imaš to drugo enoto (babyfone) v dnevni ,ali pa v kuhinji(poslušaš kaj se dogaja z otrokom),otrok je pa lahko mirno v svoji posteljici.
Pred časom so imeli akcijo v Rutarju,kjer so prodajali Angel Care po 23.000,00 Sit,samo starejšo izvedbo. Obstajajo mnoge vrste blazinic od BabySensa in ostale. Jst sem takrat vprašala zdravnike ,kakšna je razlika med njimi,pa so mi dejali,da samo v ceni. Ker vse te blazinice opravljajo isto funkcijo.
en lp[sm=morje.gif]D.




k1 -> RE: blazinica za nadzor dihanja (26.8.2006 16:17:00)

tudi mi smo ji imeli, nekje do 7 meseca. naša se je rodila kot nedonošenček, zato so nam jo še toliko bolj svetovali (baby sense).

jaz jo vsekakor priporočam tudi vsem ostalim, ker lahko brez skrbi pustite otroka spat, ne da bi vas kaj skrbelo, da bi bilo lahko kaj narobe.

na enem izmed net-oglasnikov sem zasledila zanj ugodno ceno. malo pobrskajte.




Janeja -> RE: blazinica za nadzor dihanja (26.8.2006 21:42:26)

Mi Baby sense še vedno uporabljamo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Sicer je Lea stara že 18 mesecev (korigirano 14 mesecev) ampak smo se čist razvadli in se kar ne moremo ločit od nje. Sta pa v kompletu 2 plošči - prej ko je bila v "košku" smo uporabljali samo eno, zdaj v otroški posteljici pa obe.
Priznam, da pri sinu niti pomislila nisem, da bi kaj takega rabla, Lea pa je bila rojena kar 4 mesece prehitro in bila več kot 3 mesece na intenzivni in tam so aparati ves čas spremljali njeno dihanje - na koncu pa je imela v posteljici še to blazinico. Jaz vem, da sem od nje dobesedno odvisna in brez sploh nebi spala (no vsaj na začetku, ko sva prišli domov ne, zdaj smo se že mal skuliral).

Jaz jo definitivno priporočam, si res lahko čist brez skrbi, ko otroček zaspi. Uporabljaš jo lahko pa zelo dolgo - vsaj do takrat, ko daš otroka spat u navadno postlo.






Anonimen -> RE: blazinica za nadzor dihanja (26.8.2006 21:50:40)

Jaz sem jo tudi imela do Mašinega enega leta.Res so bile bolj mirne noči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]