Gosti sok iz breskev, hrušk (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Valentina -> Gosti sok iz breskev, hrušk (25.8.2006 13:11:51)

Od doma sem dobila polno breskev in hrušk, ker jih pa ne sfolgamo jesti bi skuhala gosti sok. Marmelade imam namreč še lanske in ne grejo tolk v promet kot sokovi.

Ima mogoče katera kak preverjen recept? Verjetn se dela kot marmelada pol pa dodajaš vodo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zanima me bolj razmerje sladkor:voda:sadje.




dulcinea -> RE: Gosti sok iz breskev, hrušk (25.8.2006 13:34:56)

Hm... kako naj ti pa zdaj povem recept... Namreč moja tašča dela po receptu, ki je "ukraden" v fructalu. Sok je super, edino malo gost... Ga pač razredčimo z vodo, če man ne prija ravno tak.

Skuha ga pa tako: Breskve olupi, razkoščiči in jih nareže na koščke. To da v posodo (v tem je problem, ker ne vem kako je velika.... recimo da ima premer 25 cm in je 15 cm visoka... To da kuhat s kilo sladkorja da malo prevre. Potem zmeša s paličnim in doda 5 litrov vode. Še malo pokuha in polni v steklenice.





Valentina -> RE: Gosti sok iz breskev, hrušk (25.8.2006 13:42:04)

Dulcinea nima veze če je ukraden, sam da je preverjen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Zdej pa mi sam še prosim povej na kolk sadja je 5litrov vode in kila cukra...Da ne bom preveč v temo brcnila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




dulcinea -> RE: Gosti sok iz breskev, hrušk (25.8.2006 14:18:01)

Ej res ti ne vem povedat kilaže. Ti daj sadje kuhat pol pa probaj pa dodajaj sladkor. vodo pa tud od oka dodaš no... Bi mogla taščo prašat pa je ni tukaj... Ona men itka pravi d tko od oka.- In za uno posdo ne vem kolk litrov ima. Vem da je dala kilo sladkorja vanjo in 5 litrov vode. Če bi tko ocenila, bi rekla d ima od 5 do 10 litrov posoda.




mikina -> RE: Gosti sok iz breskev, hrušk (27.8.2006 19:05:38)

Hruškov
1kg hrušk. 380g sladkorja. 20g citronske kisline in 1l vode.

Hruške olupiš in jih v vodi (minimalno, toliko, da so pokrite) skuhaš do mehkega in ohladiš. Nato jih spasiraj v multipraktiku in jih daj v mal večjo posodo, zraven dodaj vodo, sladkor in citronsko kislino. Pusti do vretja nato daj v tople steklenice.
Jaz ga vsako leto naredim po 30 litrov hruškovega in seveda še mareličnega, breskovega in jabolko in korenček. Če je komu pregosti si ga pa rezreči z vodo.




Stran: [1]