Tadeja -> RE: toksoplazma (25.8.2006 13:01:09)
|
Draga biba12, o tem je bilo že marsikaj napisano, tako da ti svetujem, da malo pobrskaš po starejših debatah na to temo. Drugače pa na kratko: - če je muc potepin, ti svetujem, da ga v času nosečnoti ne crkljaš oz. če ga boš božala, si potem obvezno umij roke - če je muc večino časa notri, je možnost da je njegovo blato okuženo manjše, vendar ti vseeno svetujem previdnost pri čiščenju njegovega stranišča - obvezno rokavice - če si v stiku z mačjo populacijo že celo ali pa vsaj del življenja, je možno, da si že prekužena (to pomeni, da si imuna na tokso) - pri ginekologu povej, da imaš doma mačko, da te dajo testirat Ko sem bila noseča, me je ginekologinja v tem času dala 3x testirat in vsi izvidi so bili neg. Maček je bil moj crtanček tudi med nosečnostjo (večino časa preživi notri), le več sem si umivala roke in bolj previdno ter temeljito sem čistila njegovo stranišče. Vso srečo pri [sm=sloncek.gif]. Želim enega srčkanega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki bo z veseljem preganjal [sm=muca.gif], ko malo odraste.
|
|
|
|