soncece24 -> RE: riž (25.8.2006 9:55:41)
|
Riž skuham sledeče: - vklopim električno ploščo na ful - dam gor posodo, noter olje - ko je vroče, vsipam čez riž (merim s šalčko za kavo) - ga malo popražim na olju - dodam 2x več vode kot riža - dodam še jušno kocko (da riž ni tak pust, nemsto soli) - počakam, da zavre, vse dobro premešam, da se jušna kocka raztopi - pokrijem posodo in izklopim ploščo, počakam pol urce in riž je gotov! Je pa še 100 načinov, če maš steklokeramični štedilnik, ti ne bo ratal tak, ker se plošča prehitro shladi. Kupi tistega, ki ga v vrečkah hukaš in se drži navodil - ne vem kaki rata, še nisem delala, jaz kupim vedno basmati riž, ker se ne spaca. Mlečnega riža pa še nisem delala razen iz vrečke. Špinačo kupim pa zmrznjeno, zmrznjeno počim v lonec, počakam, da se stopi, dodam malo česna v prahu za okus (malo kisle smetane - ki je ti nočeš), počakam, da malo prevre in postrežem s pirejem in hrenovkami/jajcem.
|
|
|
|