vprašanje... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

andrejka -> vprašanje... (24.8.2006 21:11:52)

Hej!!

Ali lahko ginekolog ugotovi okužbo z gljivicami oziroma temu podobnimi boleznimi že na podlagi urina, ki se ga odda pred pregledom ali te mora prov vaginalno pregledat?
Upam, da ni tok zlo neumno vprašanje.
Hvala,

Andrejka [sm=ribica.gif]

Suzi* -> RE: vprašanje... (24.8.2006 21:22:18)

hmmm, mislim, da je moja G vedno vzela bris in nato pod mikroskopom ugotovila za kaj gre.

Naja30 -> RE: vprašanje... (24.8.2006 23:18:22)

Iz urina lahko ugotovijo bakterijsko okužbo, za glivice pa ne vem. Verjetno samo z ginekološkim pregledom kot ti je že Suzi napisala.

Anonimen -> RE: vprašanje... (25.8.2006 10:11:45)

Moj G tudi vedno vzame bris, nato pa na podlagi barve in vonja kar takoj pove, ali gre za okuzbo ali ne. Enkrat mi je dal svecke, sicer je bilo vedno vse ok.

andrejka -> RE: vprašanje... (25.8.2006 10:47:13)

Hej!

Sprašujem zato, ker mene moja ginekologinja še ni vaginalno pregledala od 9 tedna nosečnosti-sedaj sem pa v 28 tednu, pa se bojim, da nisem kej staknila pa ne vem za to.

A vas vsak pregled pregledajo vaginalno al ste jih za to posebej opozorili?

6.9. mam pregled pa da vem opozorit-ker znakov nimam-me ne srbi...

Sm pa prebrala, da nekatere te stvari sploh nimajo zunanjih znakov in je notranje, je pa tudi nevarno, da se otrok okuži...

Tanks za odgovore,
Andrejka [sm=ribica.gif]

nives24 -> RE: vprašanje... (25.8.2006 12:07:48)

Pozdravljena!
Predlagam ti, da ko greš naslednjič na pregled to poveš G, da te pregleda. Sploh pa- če bi imela glivice bi takoj vedela, ker srbi. Res srbi. jaz sem jih imela še vsako leto, dokler nisem zanosila, letos sem pa bolj pazila in sem takoj preoblekla mokre kopalke,ko sem pričla iz vode. Pa jih nisem dobila.

Stran: [1]