Dispanzer za diabetes (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Dispanzer za diabetes (24.8.2006 11:07:53)

Mene je zdravnica poslala delati glukozni test na dispanzer za diabetes v Ljubljani na polikliniki.
Sedaj me zanima, ali se je potrebno prej narociti in kako (po telefonu ne pridem skozi)?
Rekla je tudi, da so nekoc nosecnice jemali ob torkih, ampak ni bila vec prepricana v to. Ali katera kaj vec ve? Ali so potrem v torek kaj manjse cakalne vrste?

Hvala za odgovore!

polona3 -> RE: Dispanzer za diabetes (24.8.2006 11:13:00)

Meni je dal g. napotnico in mi povedal kateri dan delajo (se ne spomnim več kateri). Nisem se nič naročala, samo prišla sem tja že takoj ob 7.00 ko začnejo delat, okoli desetih pa sem bila končana (ali pa še prej).
lp

Anonimen -> RE: Dispanzer za diabetes (24.8.2006 12:56:29)

No, sedaj sem jih priklicala in so mi povedali, da lahko na prvi test pridem brez predhodnega narocanja vsak dan med 7:15 in 10 uro. Ni treba biti na tesce.

Naja30 -> RE: Dispanzer za diabetes (24.8.2006 19:48:31)

Kako ni treba biti tesč? To je baje pomembno, da si tešč. No, meni je rekla G naj grem katerikoli dan zjutraj na tešče. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Dispanzer za diabetes (25.8.2006 10:08:05)

Jaz sem jih po telefonu vprasala in je rekla, da ce je to prvi test (50g), potem ni treba, za drugega (100g) pa moras nujno biti tesc.

Verjetno pa tudi za prvega nic ne skodi, ce si.

asso -> RE: Dispanzer za diabetes (28.8.2006 7:50:14)

Ja baje, da moraš tudi za prvega biti na tešče. Meni je g. rekla celo, da od 18-ure dalje do zjutraj ne smem nič sladkega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

A mi zna morda katera povedati kako natančno izgleda ta test, ker baje si kar nekaj časa tam...

gajja -> RE: Dispanzer za diabetes (28.8.2006 8:20:32)

Ja, test zgleda tako, da prideš tja (tešča) in ti najprej vzamejo kri, potem ti takoj dajo za spit (vsaj pri meni je blo tako) pollitrski kozarec vode, v katerem je raztopljenega 100 g sladkorja. Zelo zelo slabo za spit, tako da se ti zagnjusijo sladkarije vsaj za kak teden:))
Potem čakaš eno uro in te pokličejo, da ti drugič vzamejo kri. Potem spet čakaš eno uro in daš še tretjič kri, nato spet čakaš tam eno uro in daš kri še zadnjič. Pri meni je bilo tako, da moraš čakat tam, ker ne smeš it ne pit, ne jest, ne hosit, nič. Potem pa še počakaš na rezultate in pogovor z dr.
Glede prehrane- v Kopru moraš pridet na tešče tako na tisti hitri, kot na ta dolgi test.

Srečno!

Tasika -> RE: Dispanzer za diabetes (28.8.2006 12:15:40)

Jaz sem prvega (50 g sladkorja) delala v ZD, tešča. Spiješ, po pol ure ti vzamejo kri, izvid je dobila zdravnica. Daljši test s 100 g sladkorja pa ti delajo na polikliniki, tešč naj bi bil 12 ur, da so rezultati čimbolj natančni. Kri ti vzamejo na tešče, in še trikrat, po 1,2, 3 urah. Pri meni pa je bila vrednost sladkorja že po prvem odvzemu tako visoka, da mi ni bilo potrebno več čakati, sem šla takoj k zdravnici.

Čebelica - trot -> RE: Dispanzer za diabetes (28.8.2006 20:41:04)

Zelo fajn je, če si neseš s sabo stisnjeno limono, je okus veliko boljši, na rezultat pa nič ne vpliva. Pa sigurno moraš biti tešča.

Lp

Anonimen -> RE: Dispanzer za diabetes (29.8.2006 11:09:16)

Sem bila danes zjutraj tam. Prisla ob 7:15, bila takoj na vrsti, spila sladko vodo, cakala eno uro, so mi vzeli kri, potem pocakas se 15 min na izvide in to je to.

Ker je bil pri meni sladkor malenkost povisan (8.2, 7.8 je meja), moram priti jutri se enkrat. Za jutri je rekla, da moram biti na tesce, po 20h ne smem nic vec jest. In naj imam limono sabo, ker je 100g se precej hujse od 50g. Potem me pa caka radost stirikratnega jemanja krvi, vsako uro enkrat.

Punce, imejte s seboj kaj za brat!

Anonimen -> RE: Dispanzer za diabetes (31.8.2006 9:53:48)

seenamojca!
točno tako je kot imaš opisano..jz sm mela ta test včeraj..100 g  glukze..najprej kri vzame  na TEŠČ potem popiješ potem pa vsako uro še 3x kri vzame....mora je to ja!
res si vzemi nekaj za brat!!

pa resno moraš biti tešč, potem ne smep hodit oit jest v glavnem tam sediš kot kup vreče..no je pa to res ogabno za pit!!!
fuj:

s bo!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]