skutke (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Reza -> skutke (23.8.2006 21:10:48)

Ojla. sem slišala, da nekatere že dajete svojim 8 mesečnikom poleg jogurtov tudi skute. Zanima me kakšne oz. katere. Kaj moram pazit pri nakupu skutke za mojo 8 mesečnico?

Hvala, zlate ste.

amy26 -> RE: skutke (23.8.2006 21:47:20)

Mi skutke prakticirame že kar nekaj časa mislim da od 7.meseca, kupujem pa Fruchtwerge, skute s sadjem. Prav tako večkrat dam majhno navadno skuto in not banano ali hruško,...po želji.

natalia -> RE: skutke (23.8.2006 21:57:26)

isto. smo tudi prej začeli. pazi pač na morebitno alergijo, če ji bo všeč...

lp

Metuljček Cekinček -> RE: skutke (24.8.2006 11:08:37)

Pri nas so zakon sadne skutke Ljubljanskih mlekarn. Samo da vidi tisti plastični lonček s pisanimi črtami pa že začne s svojim "mam mam mam" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Seveda pa za mlečno malico prakticiramo tudi navadne jogurte in navadno skuto s svežim sadjem (banane, marelice, maline, breskve).

Neli1 -> RE: skutke (24.8.2006 20:33:10)

Moj sonček ima najraje skuto s podloženim sadjem Ljubljanskih mlekarn.

...Reza, zanima me kje si rodila 29.12. Saj je namreč tudi moj sonček na ta dan prijokal na svet.

mayflower -> RE: skutke (24.8.2006 21:37:19)

Čeprav mi je pediatrinja svetovala mlečne izdelke po 8-mescu, sem mu začela dajat Fruchstwerge in navadni jogurt že po 7.mescu. Razlog je v tem, da prej ni hotel jesti in mi je vse spljuval ven. Zdaj pa običajno pojeva kak sadni kompot ali kašico in potem po potrebi še kako skutko ali pa mu sadje zmešam z jogurtom. Tako sva končno zamenjala obrok...Prej pa sva se en mesec matrala.

teta beta -> RE: skutke (24.8.2006 21:39:56)

Jaz ji dajem topfen creme Danone, jogurtni desert s podloženim sadjem od mlekarne celeia, včasih skutko s pdoloženim sadjem od ljubljanskih mlekarn, najraje pa topfen creme od spara iz programa natur pur. Žal se dobi samo v Avstriji, pri nas pa samo njihovi jogurti. Fruchtzwerge še ni jedla.

Tudi jaz sem začela po 8. mesecu, najprej z navadnim jogurtom.

Stran: [1]