Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Koliko kašice pri 7 mesecih? 23.8.2006 15:14:31
|
|
|
|
Darči76
|
Pozdrav vsem! Zdaj je naš star že celih 6 mesecev in 3 tedne! Gosto hrano uvajam že skoraj 1 mesec, novo živilo po ca. 3 dni. Na začetku je vsake hrane pojedel po 2-3 žličke, zdaj poje že malo več. Ampak meni se vseeno zdi, da premalo. Recimo sadne ali pa zelenjavne kašice poje ca. 60-80ml, potem se začne obračati stran, zatiskati usta ali pa se celo tako upira, da mu gre na bruhanje. Če mu takoj po tem obroku ponudim dojko, pa bo sesal še ca. 5-10 minut! Sicer morava obroke popolnoma nadomestiti do konca leta, ko grem nauaj v službo, ampak vseeno me skrbi, kako mi bo uspelo..... Koliko pojejo ali so pojedli vaši po ca. 1 mescu uvajanja? In kdaj ste pri posameznih obrokih popolnoma ukinile dojenje? Verjetno mi to povedal sam, ko po obroku več ne bo hotel dojke, ali naj mu je več sploh ne ponujam? Kdaj mu lahko začnem ponujati jogurt in skutke? Nekajkrat sem poskusila z navadnim probiotičnim jogurtom in mu je bilo zelo dobro..... Lep pozdrav vsem!
|
|
RE: Koliko kašice pri 7 mesecih? 23.8.2006 15:33:58
|
|
|
|
ajdaN
|
Kosilo sva uvedla po 14 dneh - je pravi jedec. Od začetka je pojedel cca. 150 ml (5,5 m). Sadnega obroka je v začetku pojedel okrog 80 ml potem še dojenje čez. Ravno tako popoldanska malica - cca. 80 ml nečesa mlečnega + dojenje. Od 6,5 meseca naprej sem v roku enega tedna dopoldansko in popoldansko malico v celoti zamenjala z gosto hrano. Ko sem se odločila, mu pač joške nisem več dala, pa je bilo. Danes pri 7,5 meseca ima za dop malico cca. 150 ml sadja, za kosilo cca. 300 ml zelenjave, riža, krompirja..., za pop malico pa cca. 150 ml mlečne kašice ali jogurta ipd. Jogurt in skuto sem mu dala nekje pri 6,5 meseca. Jih ima zeloooo rad. Je pa res, da pri nas poje karkoli mu daš, tako da ne poznam problemov s hrano.
|
|
|
|
RE: Koliko kašice pri 7 mesecih? 23.8.2006 15:38:34
|
|
|
|
Anonimen
|
moja je pri pol leta pojedla 2 dei sam sva začeli ori 4. mescih uvajat
|
|
|
|
RE: Koliko kašice pri 7 mesecih? 23.8.2006 15:43:21
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Moj je star 6 mesecev in sva gosto hrano začela uvajat že pri 4 mesecih. Zdaj ima 3 goste obroke na dan. Dopoldne sadno kašico, za kosilo zelenjavo, pire..., popoldne pa sadno žitno kašico, grisolino ipd. Vsi ti trije obroki so na žlico. Poje pa skledico (majhno otroško - ene 140-150ml) sadne kašice , količina kosila je odvisna od trenutnega razpoloženja (vendar poje vedno manj kot sadne), popoldne pa je isto kot pri sadni kašici. Ja mojega (žal) nisem in ne dojim, zato tudi ne vem, kako z dojenjem. Jaz mojemu nisem nikoli dajala še flaško povrh, ampak sem mu na začetku dajala poskušat nove okuse med obroki, potem je pa kar hitro že toliko pojedel, da mu je zadostovalo za samostojni obrok.
|
|
RE: Koliko kašice pri 7 mesecih? 23.8.2006 15:44:26
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Aja, še nekaj... Jogurte in skutke že lahko daješ.
|
|
RE: Koliko kašice pri 7 mesecih? 23.8.2006 15:48:53
|
|
|
|
Nej
|
Anej še zdaj ne poje cele male kašice. Skoraj nič hrane na žlico noče. Je samo koščke, ki si jih sam pobira. Tako, da se še vedno večji del dojima.
|
|
|
|
RE: Koliko kašice pri 7 mesecih? 23.8.2006 23:57:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo z uvajanjem goste (oz. gostejše) hrane začel pri 4-ih mesecih. Pri sedmih je že pojedu celo Hippovo kašico, pa še mleko je hotu potem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?