nuala -> Kako okrepiti otroka po bolezni (23.8.2006 9:55:04)
|
Moja dva sta navadno zdrava ko ribi, zato me je razvoj dogodkov v zadnjih 3 tednih malo presenetil in ujel nepripravljeno. Najprej je imel Gili nekakšen virus ko je bruhal in imel drisko. Pa malo vročine. Glede na to, da je veliko pil in počival ni bilo nič hujšega, je pa izgubil 2 kg. Ko se je malo spravil k sebi in začel spet jest, je Jakob staknil slinavko ( za tiste ki ne poznate; to je virus herpesa, ki napade male otroke, vročina, v ustih se naredijo razjede, krvavijo dlesni ) in ni en teden pojedel ničesar; vanj smo vsako uro vlivali vodo, juho, mleko - najhujša težava pri tej bolezni je dehidracija. Res ne vem, kje je to staknil. Ampak zdaj je boljši, je še ne kaj veliko, ampak pije veliko mleka. Je pa izgubil 3-4kg. Ni hudič, da je virus zdaj pobral še Gili ( kljub temu, da sem res zelo pazila na higijeno ), verjetno je imel oslabljen organizem še od svoje bolezni. Tudi onnič ne je, za pitje ga moram malo prisilit. Upam, da se bo v naslednjih 2 dneh pobral. Ker 1kg je spet manj. In zdaj vprašanje. Kako jih okrepiti? Sama veliko dam na svež zrak, sploh pri nas na morju. In na kvalitetno svežo hrano ( slej ko prej se bo tek povrnil ). Ampak 4. septembra gresta fanta v vrtec. kaj še lahko naredim za njiju, da se spravita skupaj???
|
|
|
|