tanikaa -> RE: Tibetanske vaje in (23.8.2006 8:07:34)
|
Ja pozabila sem napisati kaj je higienizem. To je način prehrane. Gre za ločevanje živil. Ko ješ, ješ samo eno vrsto hrane. In nič zraven. Naprimer ko ješ krompir, ješ samo krompir in konec. Dopuščeno je kombiniranje živil, ampak v tem primeru ni takih učinkov. In ko kombiniraš, tudi ne moreš jesti eno žlico pire krompirja in potem eno žlico solate, ampak najprej poješ vso solato, potem pa poješ pire krompir. Gre za to, da se v želodcu "ustvarjajo" različni encimi in kisline. Kisline, ki so potrebne za "predelavo" beljakovin, uničujejo enicim "nevemkakosemupravi", ki je potreben za predelavo ogljikovih hidratov. In tisti čas, ko želodec predeluje beljakovine, ostala hrana v želodcu čaka na predelavo, pri tem pa gnije. In tako se potem tudi nalagajo maščobice na naše seksi ritke in nogice [sm=grrr.gif] . Pa pri takem načinu predelave hrane, telo porabi tudi zelo veliko energije in zaradi tega se potem pojavlja utrujenost. V knjigi je tudi napisano, kako dolgo je potrebno, da se določena vrsta hrane predela. No, v glavnem zelo poučno. Higienizem v glavnem zagovarja vegetarjanstvo, "prepoveduje" kavo, čaj in sokove. Ampak kot sem že zgoraj napisala, kavi se NE OPOVEM, mesu tudi bolj težko. Bo skoraj teden dni, ko se tako prehranjujem in sem že shujšala 3 kg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Rabim pa še 7 kg. Počasi pa bo šlo. Kajti všeč mi je to, da lahko jem v istem dnevu tako OH, kot tudi B. Pa tudi potreba po nažiranju me je po dveh dneh minila. Tako da zdaj dejasko pojem manj kot sem sicer.
|
|
|
|