|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izplačilo sina
22.8.2006 14:03:51   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Z osnovno šolo sem pa daleč stran od pravnice in to bi ve, fakultetno izobražene babure user posted image , menda ja lahko vedele.

1. to sem rekla jaz, ki še zdaleč nimam fakultetne izobrazbe
2. ni nujno da si pravnik, da imaš nekaj pojma od zakonov.

bi pa ti s svojim znanjem gladko lahko koga znorla, ker imaš že kar obsežno znanje. matr - upam, da te sedaj nisem napeljala, pa se boš izdajala kot lažni advokat!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil KIRA -- 22.8.2006 14:06:54 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
22.8.2006 15:06:26   
jagoda
Kerensa, če verjameš al ne, sem tud sama brezposelna, kljub diplomi in opravljenem pravosodnemuser posted image  Lahko pa odpreva RR-pravno pisarnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
22.8.2006 16:44:29   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Ni res. Dokler so starši živi, tvojemu možu ne pripada nič, to, da hčeri tam gradita, je čista dobra volja staršev in nič drugega. Lahko se sicer interno med seboj zmenijo, da ga sestri izplačata, ni pa nujno.

Šele po smrti staršev bo tvoj mož lahko zahteval  delež, kar pa bo spet odvisno od tega, ali bo/ne bo narejena oporoka in koga bo/ne bo vključevala.

Žal, tako je to.

Se strinjam. Kot tolažba pa še to, da naj sestri kar gradita, obnavljata, ob izplačilu bo možev delež zato najbrž višji, ker ima hiša večjo vrednostuser posted image .

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 28
22.8.2006 16:47:32   
nina6
Se strinjam z Marogico. Onidve bosta s tem samo povečale vrednost nepremičnine. Starši pa, če se s tem strinjajo, morajo urediti stanje v ZK.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
22.8.2006 22:59:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda
Kerensa, če verjameš al ne, sem tud sama brezposelna, kljub diplomi in opravljenem pravosodnemuser posted image  Lahko pa odpreva RR-pravno pisarno user posted image

No, evo... Z vso potrebno izobrazbo, pa na Zavodu. Pa jebenti, no, to je samo v Sloveniji možno. user posted image  Za RR-pravno pisarno se pa kar strinjam. Jaz sodelujem s svojimi "kliki" (torej "voham" probleme user posted image ), ti mi boš dala pa še raport oz. zakonsko podlago za vse skupaj. Potem pa res ni user posted image  - eno bojo zihr zaprli zaradi naju. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jagoda)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
22.8.2006 23:03:42   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda

Kerensa, če verjameš al ne, sem tud sama brezposelna, kljub diplomi in opravljenem pravosodnemuser posted image  Lahko pa odpreva RR-pravno pisarnouser posted image

to idejo pa ful podpiram. jo bom še bolj, če masta tud kaj placa zame. delam vse, od kuhanja kave, do poslušanja slabih vicev. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 31
23.8.2006 0:37:55   
copka77
Po mojem pa ni nič večja vrednost nepremičnine, saj lahko dokažeta -z računi ipd.,da sta onidve vložili keš v to izgradnjo in tako ta del ni stvar zapuščine.Jeuser posted image  je ta situacija. Kaj hočeš. So pa redke družine (iščeš z lupo), kjer so vsi otroci v končni fazi enakovredni...in se ne (s)kregajo na zapuščinskih...
Sploh pa v slovenski mentaliteti ,ko mislimo da vsakemu kar nekaj fuulll pripada.

Jaz pravim: najprej se potrudi in si maximum ustvari sam, potem pa morebiti pričakuj da boš po enkrat če in po naključju ali spletu okoliščin še kaj dobil..če čebula nebi imela če, bi bila BULA.Ha ha

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
23.8.2006 9:00:55   
Poka
Se strinjam s copko77... Drugače se lahko zgodi, da nimaš nikoli nič. Midva sva bila oba izigrana s strani staršev, prazaprav očetov, mame nama pa nimajo kaj pomagat in s trudom imava svoje stanovanje (pravzaprav je fantovo), za hiško se bom mogla pa še jaz zraven potrudit (zdaj še dokončujem študij). Oče mi je par let nazaj ponudil kar veliko vsoto denarja, fantu pa njegov parcelo, ampak nihče od naju noče nič, ker si ne želiva očitkov, in ker si želiva imeti nekaj kar bo čisto najino. Ampak se res da- preverjeno. 

(odgovor članu copka77)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.8.2006 12:13:52   
tanikaa
Copka ali pa tako: če čepeli ne bi imeli če, bi na stranišču peli in čepeli. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
23.8.2006 22:47:10   
Anonimen
Kira... jaz te takoj vzamem v službo, če mene vzame Jagoda. user posted image  Potem se pa kar pripravi, kajti skuhati boš morala nenormalne količine kave. user posted image  In če te moti cigaretni dim, se kar lepo pritoži Jagodi. Ona je "capo di banda", pa naj ti zrihta ločeno pisarno. user posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
24.8.2006 9:37:31   
jagoda
Hihi, jaz sem tud enormna potrošnica kave, tak da bo kira imela v opisu delovnih nalog samo kuhanje kave pa kak telefon bo še dvignila, ok?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
24.8.2006 13:45:28   
Anonimen
Se opravičujem tisti, ki je odprla temo, ker smo malo zalutale. user posted image
KIRA... Jagoda me sprejme v službo, jaz pa tebe. Obvezni del tvoje delovne opreme je litrska džezva. Najdi jo, kjer hočeš. user posted image  Če boš na šiht prišla ob šestih, računaj na to, da bo vse zaklenjeno. Ker mene ne bo pred deveto. user posted image  Prosim, da se moje pisalne mize ne dotikaš, ker ne znam delati drugače kakor v ustvarjalnem neredu. Če ti bo pa z mize kaj na noge padlo, je pa to tvoj problem. Hodiš preblizu mize. user posted image  Telefone dviguj tako visoko, kolikor hočeš. In reklamacije sprejemaš ti. user posted image  Če kličejo z DURS-a ali MNZ-ja, moraš obvezno rečt, da sva z Jagodo na službenem potovanju v tujini, pa tudi, če zraven tebe igrava igrice. user posted image  Z nenapovedanimi obiskovalci se "zajebavaj" sama. user posted image
Te zanima še kaj? Aja, plača... po učinku. user posted image

(odgovor članu jagoda)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
24.8.2006 13:57:43   
KIRA
eh to se čuje tko kot moja prejšnja služba, sam da bo pol bolje plačana. prej sem neglede na učinek imela bolj slabo plačo, sedaj se bom pa najbrž lahkouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image štela med bodoče miljonarje.

< Sporočilo je popravil KIRA -- 24.8.2006 13:58:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
24.8.2006 14:00:58   
Anonimen
Imaš še ti morda kakšne želje ali pogoje? user posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
24.8.2006 14:02:33   
KIRA
jap, wc-ja ne pucam več. pa po tampone ti ne bom hodla. drugo se pa da se zment.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
24.8.2006 14:12:30   
Anonimen
Glede na to, da ga bomo nonstop srale, bo WC nekdo moral spucati. user posted image  Za svojo p**** bo pa že vsaka sama poskrbela (pa brez zamere, če kdo tukaj vidi kakšno vulgarnost). user posted image
Kdaj lahko torej začneš? user posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
24.8.2006 14:35:13   
Dashenka
Dokler sta starša tvojega moža živa, mu ne pripada popolnoma nič!

Po smrti (enega in drugega) pa lahko zahteva nujni delež, ki pa ne predstavlja 1/3 premoženja, ki bi ga podedovali trije otroci.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
24.8.2006 21:36:59   
jagoda
user posted image user posted image user posted image user posted image  Litrska džezva in par kil kave je definitivo nepogrešljiv inventar. WC pucačico bomo pa že zrihtale - pri vsem bogastvu, ki ga bomo zaslužile pa to res ne bo problem... Mogoče bi si morale umislit moškega za pucat, ker bomo me ženski timuser posted image

Jap, tudi jaz se opravičujem odpiralki teme.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
24.8.2006 21:46:21   
Anonimen
Pri nas je isti primer. Jst sem možu dala pol svoje polovice nezgrajene bajte (sva jo dobila od mojih staršev). Njegova sestra, si je doma v nadstropju uredila lepo stanovanje, brat pa si bo nadzidal mansardo. Ker bova zdej gradila naprej, jih je moj prosil za denarno pomoč. Napaka. Nimajo. Ne morejo vzet kredita: pa jih ima pet službo za nedoločen čas. V zadnjih dveh letih so si trije kupli nov avto...Da ne govorim, da se tašča vsak mesec pohvali s kako neumnostjo: kamera, zdravilci, .... Jst sem pa brezposelna. Briga njih.... Bova že kako. Sam jst ne vem, kako bom zmogla še kdaj k njim na obisk. Zdej pa se v eni sobci stisakamo pri moji mami v treh....

(odgovor članu jagoda)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
25.8.2006 14:30:51   
lory05
A lahko še jaz povem, kar vem, ker sem ravno v teh vodah?

Torej, če starša ne naredita nič za časa življenja, s tem mislim, da ne naredita nobenega dokumenta, ne oporoke, ne darilne pogodbe ali kakršnekoli druge pogodbe, potem po smrti staršev dedujejo vsi trije (mislim, da sem razumela, da so trije) otroci po enakih delih.
V primeru, da starša naredita darilno pogodbo na eno hčer ali na obe, lahko tvoj mož spodbija darilno pogodbo, ki se bo seveda razveljavila, ker je s to pogodbo, on kot eden od dedičev oškodovan. V tem primeru bo sodišče razveljavilo darilno pogodbo in bo le-ta brezpredmetna. Če pa podarijo premoženje nekomu, ki ni zakoniti dedič (npr. vnuki, nečaki), tu ne gre za oškodovanje enega dediča na račun drugega, ker vnuki in nečaki ne bi dedovali po zakonitem dedovanju, ne more spodbijat darilne pogodbe. Ko bo sodišče razveljavilo darilno pogodbo, bodo spet vsi dediči dedovali po enakih delih.

V primeru napisane oporoke eni ali obema sestrama pa lahko tvoj mož zahteva nujni delež, ki mu v tem primeru pripada. Nujni delež znaša polovico od deleža, ki bi ga dobil, če bi dedoval po zakonu. Se pravi, tvoj mož ima dve sestri, torej mu pripada ena tretjina celotnega premoženja staršev. Nujni delež v tem primeru znaša polovico ene tretjine.

Aja, še to, če starši sklenejo z eno ali obema sestrama pogodbo o dosmrtnem preživljanju, potem tvoj mož ne dobi ničesar. To pomeni, da so starši in sestre sklenili pravni posel, ki jih obvezuje, da bodo sestre skrbele za starše, v zameno pa jim bodo starši pustili premoženje. V tem primeru pa res tvoj mož ne bo dobil ničesar, ker gre v bistu za pravni posel, kot bi starši svoje premoženje prodali, v zameno pa niso dobili denarja, ampak doživljenjsko oskrbo.

Vsekakor sedaj ne more naredit čisto nič, zato ker tvoj mož ne živi doma, pa ne izgubi pravice do svojega deleža.

Po smrti staršev bo potrebno dostaviti sodišču vse morebitne pogodbe, če obstajajo in takrat bo zahteval, kar mu pripada, odvisno od oblike pogodbe.
Prvi pogoj za dedovanje je, da zapustnik umre, torej dokler starša živita, je vse brezpredmetno, razen če se vsi skupaj dogovorijo in se vsi strinjajo, da si razdelijo premoženje med seboj, dokler so še starši živi. V tem primeru naredijo razdelilno pogodbo, ki jo podpišejo vsi bodoči dediči in starši. Potem te pogodbe niti po smrti staršev ni mogoče spodbijati, ker so se vsi dediči strinjali, ko so jo podpisali.

Še nekaj. Če njegovi sestri zidata s stanovanjskimi krediti, sta sigurno že lastnici ali solastnici nepremičnine, če ne, ne bi dobili kredita.
Če vlagata gotovino, se bosta ob dedovanju sklicevali na to, da sta vlagali svoj denar v hišo, ki bo takrat predmet dedovanja in bosta sigurno na ta račun zahtevali višji delež, kot bo pripadal tvojemu možu.
Torej dobro bi bilo ugotovit, čigav denar vlagata. Ker če jima to financirata starša, potem bo še vedno pripadalo vsem trem enak delež, če vlagata sami, pa bi bilo dobro, da se o tem dogovorita s tvojim možem, torej bratom, da se ne bodo kasneje kregali. V takih primerih se to pogosto dogaja.

Upam, da nisem napisala vse zmedeno, če te še kaj zanima, pa kar vprašaj, če bom vedela.
Jaz sem ravno v tem in se mi zdi, da bom kmalu  naredila doktorat iz dednega prava. Se hecam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
25.8.2006 14:38:15   
lory05
Odvisno je od tega, splišni, s kakšne vrste pogodbo to storijo. Če sestrama njun delež prodajo, brat ne dobi ničesar, če jima podarijo, lahko spodbija in bo uspel, če se zmenijo, da ju sestre v zameno za hišo oskrbujeta do smrti, tudi ne bo dobil nič. Ne moreš posploševat teh stvari, treba je vedet, s kakšnim dokumentom se to naredi. Od tega je vse odvisno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
25.8.2006 14:44:16   
lory05
Copka, sploh ne gre za to, da pričakuješ, da ti bodo drugi kaj podarili, da se ti ni treba trudit, saj tudi do takrat moraš nekje živet ne?
Gre za to, da točno vidiš, da te imajo drugi za norca, da si manjvreden svojim ljudem, to boli.
Poznaš ta občutek? Najbrž ne.
Ne da bi si mislil, da ti nekaj fuuuuuuuuuul pripada, ampak če pripada sestram in bratom, zakaj pa tebi ne? Kaj si ti manj od njih, po možnosti pa da so še taki, da jih ni bilo nikoli, ko so jih starši potrebovali, ti pa si bila vedno tam, potem pa te spustijo pri dedovanju, oni pa dedujejo. Kako bi se ti počutila v tem primeru?

(odgovor članu copka77)
Neposredna povezava do sporočila: 47
25.8.2006 14:52:55   
Primoza
Sredstva za preživljanje nimajo prav nič z nujnim deležem. Tako je kot je napisano bolj zgoraj. Upošteva se tudi darila ki jih kdorkoli dobi. Če npr. nekdo živi pri starših mora z računi dokazovati da je po (verjetno 28 letu) vplačeval v vrednost nepremičnine vsaj toliko, kolikor znaša komercialna najemnina. Drugače se mora upošteva to kot darilo.

http://inforum.informiran.si/ShowPost.aspx?PostID=277

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 48
25.8.2006 15:25:52   
copka77

Jaz pa mislim da se s takimi ki sami ne pogruntajo in imajo tak primanjkljaj v glavi da sami ne vidijo da delajo otrokom ali bratom/sestram ( ki bi naj bili enakovredni in enako ljubljeni) krivico, z raznimi nekorektnimi posli (pogodbami, darili, nepravično oporoko) nima smisla ukvarjat in izgubljat svoje živce. Tako sem jaz postopala in mi gladko dol visi za vse skupaj...pa seveda vem kakšen je občutek v taki situaciji lory05, ampak sem ga prerasla in si z njim iskreno več ne grenim življenja.
Neenakost pa sem občutila že v osnovni šoli, se mi pa zdi zamalo da bi nanjo posebaj opozarjala,ker če jo moji najbližji svojci v 30 letih mojega življenja  sami niso opazili nimam kaj z njimi.Pa četudi bom zato "ob vse!"
kar pa sem sama zaslužila pa sama žanjem in le to mi fuulll PRIPADA, da se razumemo.LP

[

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 49
25.8.2006 16:18:41   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: lory05

Copka, sploh ne gre za to, da pričakuješ, da ti bodo drugi kaj podarili, da se ti ni treba trudit, saj tudi do takrat moraš nekje živet ne?
Gre za to, da točno vidiš, da te imajo drugi za norca, da si manjvreden svojim ljudem, to boli.
Poznaš ta občutek? Najbrž ne.
Ne da bi si mislil, da ti nekaj fuuuuuuuuuul pripada, ampak če pripada sestram in bratom, zakaj pa tebi ne? Kaj si ti manj od njih, po možnosti pa da so še taki, da jih ni bilo nikoli, ko so jih starši potrebovali, ti pa si bila vedno tam, potem pa te spustijo pri dedovanju, oni pa dedujejo. Kako bi se ti počutila v tem primeru?

Te čisto razumem, ker pri nas je bilo tako, da ko sem celo bila še nepolnoletna, sem hodila okrog strgana, niti npr. nisem smela iz hladilnika vzet boljšega soka, če ga je očim kupil zase... Brat je imel pa vse, kar si je izmislil. Nihče mu nikoli ni nič rekel, vedno so ga zagovarjali, mene pa dajali v nič. Ja, boli. Sploh, ko si najtnik to težje sprejemaš. Ampak zgodilo se je tako, da sem jaz proti koncu s faksom, s fantom imava svoje stanovanje, zelo sva se oba trudila (pri njem je bilo podobno) in danes imava skoraj kar bi si želela. Sama. Mogoče imam srečo, da sem tudi našla fanta, ki se je vedno trudil. Hočem povedat, da najina mlajša brata (polbrata, ampak zame vseeno brata), nista pa naredila nič, moj brat je ful inteligenten, ful dober športnik, ampak ker se mu ni dalo hodit v šolo, je zamenjal tri srednje šole, menda je sedaj naredil en letnik, star je pa 18. Tako, da na koncu koncev nama je bolje (mislim celo, da nama celo zavidajo nekatere materialne stvari- ki pa itak zame niso pomembne- jaz nisem nikoli nikomur, želela sem si samo, da bi bila ljubljena in zaželjena).

In ja, mislim, da je danes staršem žal, da so tako ravnali, vsaj moji pa hočejo imet nekaj od tega (ker je moj fant direktor- z velik truda, pa ker je nekaj njegovih sorodnikov kar uspešnih podjetnikov), ampak meni pa ni nihče nikol pomagal. Nisem pa rekla, da npr. zaradi tega jaz zanalašč nebi bratu, bi, ampak za kakšno službo zrihtat bi se moral izkazat za odgovornega.

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?