|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ni ovulacije
22.8.2006 8:21:22   
Anonimen
Živjo,

imela bi eno vprašanje za vas, če mi lahko katera pomaga. Z merjenjem BT in O-testi sem ugotovila, da nimam ovulacije, pa tudi cikluse imam neenakomerne in zelo dolge. Pri G sem že naročena, zanima pa me, kaj storijo, ker si zelo želim zanositi. Te dajo takoj na klomifen ali me čakajo dodatne preiskave? Kako naprej?

Najlepša hvala vsem za odgovore in podobne izkušnje,

zaenkrat še neimenovana user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ni ovulacije
22.8.2006 9:56:34   
pot
Ali so ti že naredili UZ? Imaš PCO? Lahko te pošlje na dodatno mnenje ali pa na HSG. Morda na kak krvni pregled... Boš morala kar malo počakati in boš sama videla kaj in kako. Preiskav je veliko. Vsak postopa drugače. Koliko časa pa se že trudita? Več kot eno leto? Po navadi se po 1 letu stvari premaknejo. Morda vaju pošlje tudi na zdravljenje neplodnosti, partnerja na spermiogram... Kot sem že rekla, možnosti je veliko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2006 12:01:14   
emaa
Vesten g naj bi najprej poskusil ugotvoiti zakaj ni O, ter če za zanositev ni kake fizične prepreke, nato pa predpiše klomifen. Ker če obstaja še kaka fizična prepreka, ki ni odpravljena ti noben klomifen ne pomaga, pa je razočaranje toliko večje. Želim ti čimprejšnjo zanositev.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2006 13:04:26   
gaja*
Povedala bom samo svojo izkušnjo
Po mojem merjenju BT in delanju OV testov, je bila krivulja BT "kr nekaj", nič za razbrat (pa sem delala več mesecev) in OV testi so bili vsi brez druge črtice.... Tako da jaz O nisem mogla razbrat.....
Kar pa še ne pomeni, da je nisem imela, saj sem srečka user posted image in me naslednji teden čaka prvi pregled... Upam, da je s pikico vse vredu user posted image
Ne izgubi upanja prehitro!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.8.2006 9:32:40   
Anonimen
Oj,

hvala vsem za pomoč in vzpodbudo user posted image . Ne, nimam PCO (vsaj ne da bi vedela user posted image ), pa tudi ne trudiva se še tako dolgo, samo v primeru, da O sploh nimam, verjetno pravilo enega leta truda ne velja? Skratka, bom počakala na pregled pri G, pa na preiskave, pa bomo potem videli.

Kaj točno je to HSG?
Lp, v upanju, da se kmalu vidimo kot user posted image  !!

anonimna user posted image

(odgovor članu gaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.8.2006 11:46:38   
pot
HSG je preiskava, kjer ti preverijo prehodnost jajcevodov.

Več na tej strani:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=677037

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.8.2006 13:24:22   
dorina
A so še kakšni drugi znaki (razen O-testov), da ni ovulacije? Na primer vmesne krvavitve, rjav izcedek pred user posted image , ali pa da ne čutiš nobene napetosti ali bolečine v dojkah pred menstr.? Kako je pri tebi, Anonimna? Ker meni se res dozdeva, da ta mesec ovulacije ni bilo. Prsa me prav nič ne bolijo (navadno me ful, tako da niti spat na trebuhu ne morem), pa najprej sem imela en dan rjav izcedek, drugi dan nič, šele tretji dan je prišla user posted image .  

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.8.2006 18:49:14   
Ayo
Moja izkusnja: menstruacijske cikle imam totalno zbrkljane, enkrat na 34, drugic na 58 dni... na dojencku delamo pol leta, zanekrat se brez uspeha... tako da sem se veckrat tudi jaz vprsala, ce sploh imam ovulacijo s tako nerednimi M... nisem pa si nikoli in si tudi ne bom merila BT in delala testov ... ker enostavno ne zaupam.

Ne vem koliko casa se trudita vidva; ce si se znotraj enega leta, bi jaz se kar lepo pocakala (na zalost se potrpljenja ne da kupiti! user posted image  ), potem pa pojdi k g.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.8.2006 19:17:44   
Anonimen
Coccinella, jaz sem bila na istem M na od 23 do 37 dni. Merila sem si BT, ki je kazal na porast temperature, O testi pa mi O niso pokazali,... Sem pa imela grozno boleče O, pa še par dni po končani M temno rjav izcedek in potem so mi ugotovili PCO. Naslednji mesec po ugotovljenem PCO-ju sem pa zanosila! user posted image Tudi midva sva se trudila "šele" pol leta. Sedaj sem v 11 tednu!

Pa veliko sreče in dve črtici vsem!

Lp, jjasna

(odgovor članu Ayo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.8.2006 10:50:43   
ALJA75
Tudi sama imam podobne težave. Zaradi neenakomernih in zelo dolgih ciklusov ne moram spremljati ovulacij. Meni je gin. ugotovil PCO.
Najprej sem dobila po eno tableto Klomifena na dan, nato dve tableti, nato tri na dan, te terapije so trajale po pet dni. No, danes sem bila spet pri gin. in mi je predpisal 30 tablet, tri na dan. Če še po tej terapiji nič ne rata pa grem na laparoskopijo.  Zanositi se trudim od začetka letošnjega leta. Niso pa mi naredili nobenih drugih preiskav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.8.2006 11:10:49   
Ayo
ALJA75 sreco imas, da te je g pregledal se predno se je obrnilo leto dni …  Ko sem bila jaz pri svoji mi je rekla, da bomo kar lepo pocakali, tako da mi ne preostane drugega kot potrpljenje (uf, sedaj sem na ˝ poti!), me pa tolazi, ko berem da punce s podobnimi tezavami vseeno zanosijo, in se tudi jaz prepricujem, da pac doooooooooooooolgi in neeeeeeeeeeeeeeredni ciklusi se ne pomenijo nemogoce ampak samo manjso verjetnost.
Kako dolgi in neredni pa so tvoji cikli?
Hm, mogoce bi pa lahko tukaj odprli nov post - Klub dolgih ciklusov! user posted image user posted image

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Duda
Michonne RR

Do kdaj je imel vaš otrok dudo?

Samo prvih par mesecev (5%)

Do 5. meseca (2%)

Do 1 leta (16%)

Do 2 let (27%)

Do 3 let ali več (10%)

Nikoli je ni imel (41%)

Število vseh glasov: 63

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!