trill -> Še ena nova nosečka s vprašanji (21.8.2006 19:48:04)
|
Lep pozdrav vsem skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sem še čisto sveža na tem forumu .. in upam, da mi bo katera znala kaj pomagati ali svetovati. Sem noseča, jutri je začetek 9.tedna. Pri ginekologu na pregledu še nisem bila. Je to fejst narobe? Problem je, da nimam več svojega ginekologa (prejšnjemu sem se odpovedala, ker ni bil g od ginekologa, niti č od človeka in k njemu zaradi mojega in otrokovega zdravja več ne grem). Že 3 tedne obupno iščem novega g, kličem naokrog, ampak me povsod hladno zavrnejo češ: ne sprejemamo novih pacientk. Če pa že, pa bi na vrsto prišla komaj oktobra (takrat bi že bila nekje v 16.tednu). Je to normalno? Meni se ne zdi. Počasi že razmišlam v stilu: mah, včasih ženske sploh niso poznale g, celo nosečnost delale doma in na poljih, pa ni bilo nič narobe. Zakaj bi torej mogla tako nujno na pregled? Ampak se mi ta pregled še vseeno zdi samoumeven. Torej, če katera pozna kakšnega g iz Mb, ki je vredu, te obravnava kot človeško bitje, se lahko z njim pogovarjaš in še sprejema nove pacientke, ter nima dolge čakalne vrste (ker vidite po tednih, da res nimam časa čakati) bi lepo lepo prosila, da mi ga priporoča. Drugi problem so slabosti. Je normalno, da mi je okr. 90% časa slabo? Se da to kako odpraviti? Ker je res neprijetno, zraven tega sem nenormalno brez energije. Res ne vem kaj naj, ker imam v kratkem 3 izpite na faxu, katere moram opraviti za napredovanje v višji letnik in pod takimi pogoji je učenje res nemogoče. Ima katera kakšno rešitev? Tretje vprašanje: s fantom še nisma povedala nobenemu, naj pač sami opazijo ko pač bodo. Torej, kdaj se začne opažati/videti trebuh nosečki? Četrtič: velika sem 168cm in imam 49kg (do zdaj še nisem pridobila nobenega kg zraven). Vem, da sem zelo suha, pa me zanima če ma to potem kaj veze s samim porodom ali nosečnostjo, ali imam lahko zaradi tega kakšne probleme...? Zaenkrat bo to vse. Hvala vsem za odgovore. lp vsem nosečkam in mamicam.
|
|
|
|