Sita -> RE: Neskončna utrujenost (21.8.2006 15:37:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: noe Men tud pride kak tak dan, sam jaz že poznam vzrok-predebela!!!!! Sam morm se še psihično na dieto, pripravit pa bo. Želim ti veliko dobre volje! Ne rabiš nobene diete. Ker potem spet trpiš pomanjkanje. Svetujem ti, ker sem sama od junija do sedaj izgubila 7 kg: - čim več gibanja (povečuj ga postopno: najprej pol ure/dan, potem 1 uro/dan, najprej na primer le hoja, potem hitra hoja in potem tek, ter občasno hoja na kak hrib, da dosežeš pulz ok 140 - da si v redu prešvicana in nekaj časa težko sopeš), - pri hrani pa večkrat na dan jej, pa ne do sitega, samo toliko, da nisi lačna - jej čim več sadja in zelenjave - izogibaj se maščobi in sladkorju in sladkim mastnim jedem (čokoladi, slaščicam, evrokremu, čipsu, špehu, salamam, mastnim mesnim jedem ...) - ukini ali vsaj zelo zmanjšaj večerjo po 6. uri zvečer (lahko kak musli, samo ne knusper, korn fleks ali jogurt ali sadje poješ). To je vsa moja dieta. Hujšam počasi, a se vsak dan malo pozna. In nikoli nisem lačna ter sem se odvadila jesti presladko, slano in mastno hrano. In če se več giblješ, tudi avtomatično manj ješ. Vsaj jaz.
|
|
|
|