Anonimen -> RE: priprava sadnih kašic (20.8.2006 16:29:29)
|
Jaz sem mu dajala vedno sveže sadje - kar je pač bilo. Na začetku sem mu lupala sadje in kuhala, potem pa samo lupala, po 7. mesecih pa kar z olupki dajala. Shranjevala sadja nisem. Mislim, pa da če boš sadje skuhala, spasirala in dala v kozarce, da bo izgubilo kar precej vitaminov, kot pa če bi sadje enostavno v kosih zamrznila in jih nato uporabila. Za pasterizacijo sadja moraš imeti le lepe sadeže, ker v obtolčenem sadju že delujejo škodljivi mikroorganizmi. Kozarčke opereš in ne brišeš, pustiš, da se na zraku posušijo. SAdje v kosih zlagaš v kozarčke in zalivaš s sladkorno raztopino in zapreš takoj kozarce, da sadje ne potemni. Za hruške in breskvi , ki so zelo občutljive na zrak, moraš zraven dati še malo limone ali kisa, da tako preprečiš oksidacijo in potemnitev. Nato pasteriziraš. Lahko v loncu ali pečici. breskve, marelice >> 75 stopinj >> 25 minut (0,5l kozarec) hruške >>> 80 stopinj >>> 30 minut (0,5 literski kozarec) Brez sladkorja ne vem, če gre. Sladkor ohrani v sadju tudi vitamin C.
|
|
|
|