Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: anuliranje autoritete 22.8.2006 9:10:09
|
|
|
|
Dragica
|
Marogica. Po pisanju vidim, da si ena redhih, ki hoče Maji pomagati in ne škoditi. Če je Maja v Sloveniji šele dva meseca potem se mora na novo okolje tudi navaditi, prav tako na drugačno življenje (predvidevam, da ima v Makednoji starše, brate, sestre) in jih verjetno pogreša pa tudi to vpliva na njo kakor tudi na moža. Kaj je ozadje začetka prepirov ne vem, vendar mislim, da se bod zadeva po kratkem času uredila če se imata res rada (ljubezen vendar ni izginila v dveh mesecih).
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 22.8.2006 16:17:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Dragica, si pa res dobra, da si z nekom, ki te je že večkrat pretepel A res nimaš nobenega ponosa, pa kljub temu, če je zraven otrok. Kako pa se je počutil, ko je oče tepel njegovo mamo?Pa tudi če otrok tega ne ve, od takega tipa bi morala samo zbežati stran!
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 22.8.2006 16:34:27
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dragica Marogica. Po pisanju vidim, da si ena redhih, ki hoče Maji pomagati in ne škoditi. Če je Maja v Sloveniji šele dva meseca potem se mora na novo okolje tudi navaditi, prav tako na drugačno življenje (predvidevam, da ima v Makednoji starše, brate, sestre) in jih verjetno pogreša pa tudi to vpliva na njo kakor tudi na moža. Kaj je ozadje začetka prepirov ne vem, vendar mislim, da se bod zadeva po kratkem času uredila če se imata res rada (ljubezen vendar ni izginila v dveh mesecih). Hvala vsem, ki mislite zame, vendar če že, potem tako kot jaz, ali pa bolje nič. Moje mnenje je napisano na predhodni strani http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1049337&mpage=2&key=
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 22.8.2006 17:52:33
|
|
|
|
sneška_
|
Dragica vsi ljude nisva isti Pri nekomu ljubezen ostane pri nekomu pa ne Negdo pa lahko odpusti vse negdo pa ne Ljubezen izginila za dva meseca Ljubezen je izginila prej dve leti.Lahko se pogovarjaš z človekom ko zastopi težino vsake izgovorene besede.Če pa se neki dogovoriš to pa mora ostati a ne da velja samo eno popodne pa jutri spet po staro.udi vem da je ločitev ta zadnja stvar ko se rabi naredit in ko so vsa upanja že konec.da nisem mislila tako tuki splih nebi prišla.Ne rabiš razumevanje od nekogar Dovolj je samo taj človek z katerimi živiš da te razume in ti daje podporo.In enkrat zastopi da nasilje ni dobro za družino.Ne more samo en v družino mislit na njo drugi pa da dela kaj hoče.tako pa ne gre.In vsaka ko se je ločila verjemi mi da je imela kakšen razlog.verjami da ni lahko da premišljuješ da eno družino rasformiraš.Premišljevat je teško a za naredit nekaj takega je še teže in hujše.Kot razumna oseba bar jaz tako mislim sem dala preveč šansi.ker mislim da vsak zasluži šanso več.Če pa je ne more izkoristit to pa je rug problem.Ima šanso vsak ampak ne pravico maltretirat in unićevat en dignitet.Če po je dedc naj lahko udari z roko o mizi ali pak z argumenti iznese svoja mišljenja.Nisem tukaj jaz samo tukaj je naš otrok Zakaj je dolžan otrok trpeti vse to.Lepo je Nives povedala to pač ni jas nisem vedela Dobar oči najboljše za otroka naredi je da imam otrokovo mamico rad.Kaj čeon kupuje darila pride doma redno iz službe igra se z njo ampak ta otrok še vedno reče "oči ti tepeš mojo mamico"Zdaj reče ko še ni skor tri leta a ko bo malo večja in ko bo vse razumela res pa ne vem kako je pa bo gledao v oči in dao odgovor na vrašanje oči za kaj tepeš mojo mamico ? Pa moja mala živi v 21 stoletju in kak je poznam bo rekla Oči kaj i mama da je naredila ti je ne smeš tepst.Največi problem je ker nisem nič slabega naredila.
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 22.8.2006 17:56:52
|
|
|
|
sneška_
|
Kar se tiče okolja verjemi mi iz izkušnje i da hočeš se navaditi in ne vem koliko da si psihično pripremljen za šele dva meseca ni mogoče privaditi se.Drug način življenja drug mentalitet in vse je drugač Človek ni avtomat pa kar preklopi se Negdo je tukaj mnoga leta ampak spet je teško.
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 22.8.2006 18:54:41
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dragica Marogica. Po pisanju vidim, da si ena redhih, ki hoče Maji pomagati in ne škoditi. Če je Maja v Sloveniji šele dva meseca potem se mora na novo okolje tudi navaditi, prav tako na drugačno življenje (predvidevam, da ima v Makednoji starše, brate, sestre) in jih verjetno pogreša pa tudi to vpliva na njo kakor tudi na moža. Kaj je ozadje začetka prepirov ne vem, vendar mislim, da se bod zadeva po kratkem času uredila če se imata res rada (ljubezen vendar ni izginila v dveh mesecih). Kot prvo Dragica,vedi, da spoštujem tebe in tvoje mnenje ampak ne morem verjet kaj pišeš. Tu nihče ne želi Maji škodit, ker to enostavno ni logično niti izvedljivo. Maj mi deluje kot zelo zavestna in močna ženska, ki ve kaj hoče-kar pomeni, da ji nihče ne more škodit, tudi če bi hotel. Moraš razumet, da je ženska prišla sem isključno zaradi svoje družine in ljubezni-kar spet pomeni, da sta okolje in pogrešanje družine povsem v drugem planu. Če te tvoj moški ljubi, spoštuje in osrečuje ter podpira-ni šans da domotožje in nova okolica kvarita njeno srečo. Če ti verjameš da se je pri tebi zadeva uredila za vse večne čase ti Ko moški svoji ženski enkrat zlomi njeno osebnost in vse v kaj je verjela in za kaj je živela-tisti isti moški je preteklost oz. laž. Tudi če živiš dalje z njim-živiš v laži. Žalostno ampak resnično. Jaz razumem, da nas je preteklost naredila takšne kot smo ampak so ljudje, ki se iz preteklosti kaj naučijo in ne ponavljajo napak in so ljudje, ki so žal ujeti v preteklosti in ne morejo iz nje. Verjemi, da se Maja vsak dan sprašuje-kaj lahko jutri pričakujem od njega? To ni življenje. To je laž, to je strah....tu je otrok! Če bi meni sam BOG garantiral, da me ne bo nikoli več udaril-bi odšla brez slabe vesti. Vsak dan bi se spraševala kdaj bo naslednjič...to pomeni življenje v peklu z
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 23.8.2006 9:38:10
|
|
|
|
Dragica
|
Dobro Maja če misliš da ne gre pač ne gre. Kaj torej načrtuješ v bližnji prihodnosti. Ker opravljam takšno delo da ti lahko pomagam vendar je odvisno od tebe ali želiš da se razvedeš od moža ali želiš pokusiti ohraniti zakon, Lp
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 23.8.2006 9:44:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Maja, po moje je za otroka najbolje, da lepo spokaš nazaj v Makedonijo. Tam imaš korenine, zaledje, družino. Tam boš lahko srečna, tu ne. Edino vprašanje je, če sploh lahko otroka odpelješ v Makedonijo, če ima slovensko državljanstvo. Kako je s tem, ne vem.
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 23.8.2006 10:56:13
|
|
|
|
Dragica
|
Ja lahko je tebi govoriti ker očitno ne poznaš zakonov in starševskih pravic. Pa brez zamere.
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 23.8.2006 11:11:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj je meni lahko govorit? A to misliš na to, da ne sme odpeljati otroka s seboj? Ja, saj to sem rekla, da ne vem. Ma nimam pojma, kaj hočeš povedat.
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 23.8.2006 14:21:38
|
|
|
|
Dragica
|
Spoštovana Nives. Zanima me ali ti to govoriš iz lastnih izkušenj ali pač enostavno tako misliš. Jaz poznam veliko ljudi, ki so se spreobrnili in imajo sedaj lepo življenje. To preprosto ni res da človek ne more spoznati zmote in zaživeti drugače. Je možno, vendar mora nekdo stati ob njemu in mu odpreti oči kaj bo izgubil, če se ne spremeni (seveda, če ga ima resnično rad). Enostavno je treba izbrati pravi trenutek, se vsesti in si naliti čistega vina. Če zadeva tudi potem ne gre je pač teba prekiniti in to takoj. Poznam sosedo, ki jo dedec ki je povrhu brez službe in ga ona živi, pretepa vsak dan, ko se privleče iz gostilne. Enkrat ji je celo zbil 4 zobe. Ko se pogovarjam z njo pa mi pravi da se ima super, da je mož v redu itd. Tega pa spet ne morem razumeti saj sta skupaj komaj tri leta. ( na srečo nimata otrok)Rekla je, da se ne bo ločila od njega pa če jo ubije, ker ga ima preveč rada. To pa je res nenormalno. Jaz bi rekla tako . Vsak pozna svojega človeka in razmere v družini najboljše. Na tem forumu pa je tudi tako da druga stran nima možnosti obrambe. Kaj pa vemo ali je vse res kar katera od nas piše. Ponavadi tisti ki je prizadet vidi samo napeke drugega in zadeve še potencira. To vem iz lastnih izkušenj, saj sem šele kasneje ugotovila, da sem tudi sama veliko pripomogla k nevzdržnemu stanju in skoraj ločitvi.
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 23.8.2006 20:37:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Dragica, ni važno ali to govorim iz izkušenj ali ne. Pomembno je kakšna ženska si in kaj za tebe pomeni ljubezen in kako vrednotiš sebe in ljubezen. Zdaj pa ti bom nakratko povedala kakšna sem jaz in kakšna bom ostala ne glede na vse. Kot prvo da se razumemo.....ljubezen in otroci sta meni najbolj sveti stvari na tem planetu. Brez ljubezni in otroka jaz ne obstajam. To ne pomeni da imam partnerja niti da ga nimam, to je enostavno TO in tak bo ostalo do smrti. Jaz ko ljubim,ljubim besmrtno in do konca. Človek, ki mene izgubi, me ne pozabi nikdar....Zakaj?Hm.... to pa samo jaz vem... Moškemu bom vse dala in dovolila da mi dela....dobre stvari zavedno,slabe pa na njegovo žalost samo 1x. Tanka je linija med ljubeznijo in sovraštvom.
|
|
|
|
RE: anuliranje autoritete 23.8.2006 20:49:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Lepo, da je v tvojem primeru tvoj mož imel tebe ob sebi. Jaz bi pa rada sporočila samo, da jaz ne morem biti svojemu možu sestra, prijateljica, sošolka, varuška,psiholog,mama,....jaz sem mu lahko samo ŽENA v pravem pomenu besede. Tudi od moškega iščem MOŽA in nikogar drugega. Žal imam časa vzgajati svojega otroka in ne moža.
|
|
|
Je bil tvoj porod naporen?Karmen28Da (
48%)
Ne (
52%)
Število vseh glasov: 419Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!