NIZEK PRITISK (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ljubezniva -> NIZEK PRITISK (18.8.2006 11:24:16)

OJLA.
imam zelo nizek pritisk okrog 80/55, a je hudo ?
kaj naj naredim...imam pa tudi slabo vodo??
a ste imele podobne težave?? ginekologinja mi je dala za pis ursi čaj ampak v navodilih piše da ni primeren za nosečnice...kaj ga čem pit ali ne ??je pa za vodo tale čaj

Olivija -> RE: NIZEK PRITISK (18.8.2006 11:48:06)

Nizek pritisk naj bi kazal na to, da je posteljica dobro prekrvavljena,  po  moje je to pozitivno. Verjamem pa, da si ti bolj utrujena in verjetno pomaga edino gibanje, jaz sem  v nosečnosti uporabljala orbitrek.

Zaradi vode ti pa ne morem kaj dosti svetovati, razen da moraš veliko piti, kar pa verjetno itak že veš. Jaz sem imela v službi liter in pol plastenke Za z jabolčnim okusom (edino ta mi je pasala). Slabo vodo sem imela pa samo enkrat.

Strawberrie Cherrie -> RE: NIZEK PRITISK (19.8.2006 18:03:12)

Jst ga mam tut 90/60, 85/60....pa a veš kaj mi najbolj pomaga ---> [sm=kava.gif] ; mi imamo bolj probleme z hemoglobinom in sladkorjem...totalna kriza [sm=zmeden.gif], kljub ne vemčemu se ne popravi šmrk šmrk --- mislim, da si morem it po eno milko - kljub temu, da tole menda ne bo nič pomagalo [sm=smiley36.gif]

Anonimen -> RE: Nizek pritisk (19.8.2006 18:07:58)

Če se ti ob takem piritisku dobro počutiš, ni hudo. Bolj nevaren je visok pritisk.

Drugače pa kakšna kavica, čokolada in redna ter zdrav prehrana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

frutka_ -> RE: NIZEK PRITISK (22.8.2006 23:05:42)

Pozdravljena!
jaz sem imela podobne "težave" kot ti. Pritisk sem imela še nižji. Priporočali so mi gibanje, da se pritisk malo dvigne. Najboljša je hoja, morda v manjši hrib, odvisno koliko si noseča. Spiješ lahko tudi kakšno brezkofeinsko kavico za vsak primer pa imej pri sebi kakšno čokoladico ali kekse če postaneš utrujena, lačna.
Proti  bakterijam v urinu pa čimveč pij in pazi kako se brišeš po potrebi. saj veš...odspredaj-nazaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ivek -> RE: NIZEK PRITISK (25.8.2006 13:17:58)

Pozdravljena Frutka!

Moram te nekaj vprašat!!!!! Ti si iz MB? Rodila si v Slovenj Gradecu? Si ti tista Frutka? Ker če si, ti se še enkrat lepo zahvaljujem-zaradi tvojih nasvetov in priporočil, sem rodila v SG porodnišnici prvič in sem ti res hvaležna na tem! Sej sva se tudi srečali en krat v Mariborskem Koloseju, dve leti nazaj!n Ali si spet noseča? Jaz sem in bom tudi drugič rodila v SG porodnišnici....

Še enkrat HVALA[sm=smiley31.gif]!

iVEK (EX. ŽIŽI)

Ivek -> RE: NIZEK PRITISK (25.8.2006 13:20:58)

Halo Ljubezniva!

Sem v 6 t in imam enake težave kot ti in so mi enako svetovali, kot so tebi punce na tem forumu. Tudi jaz sem "zanič" in tako zaspana celi dan, vrti se mi (60/90)....nevarno pa ni, zagotovo.

Lep dan ti želim!!!

Ivek v [sm=9nebesa.gif]!

Anonimen -> RE: NIZEK PRITISK (25.8.2006 13:34:47)

Jaz ga imam tudi okoli 90/60, kar je vsekakor bolje, kot da bi imela visokega kot v 1. nosečnosti.

Ker sicer ne pijem kave, ker mi je zanič, je G rekla, naj se nikar ne poslužujem tega izhoda. Najprej, je rekla, naj začnem več piti. IN res, če začutim, da me spet daje pritisk, se začnem nalivati z vodo in se počutje zelo izboljša.

3xmami -> RE: NIZEK PRITISK (25.8.2006 14:08:49)

Tudi jaz imam nizek pritisk in to vedno. Med nosečnostjo sem ga imela isto okoli 80/50 tako da so me sestre spraševale če sem ok, jaz pa sem se vredu počutila, je pa sedaj slabše po porodu oz, drugače na sploh, ker si nizkega pritiska skoraj ne gre dvignit(razen če ti pomaga kak kofetek, kar meni ne).
Sicer pa se potolaži z besedami moje osebne zdravnice :"Nizek pritisk-dolgo in pasje življenje." Saj vem, slaba tolažba.

viv_ -> RE: NIZEK PRITISK (26.8.2006 10:49:47)

Jaz imam tudi nizek pritisk, od nekdaj. Pa popijem eno kavo na dan in je OK. No, v četrtek sem pa ravno pred pregledom poslušala prenos košarkaške tekme Slovenija : Kitajska in sem imela pritisk OK. Torej, moj nasvet, čim več športa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Stran: [1]