Anonimen -> RE: kopanje psa (18.8.2006 15:51:26)
|
Cisto od psa odvisno. Jaz imam beagla in je v stanovanju, spi pri meni na postelji, zato kako kopanje le na 3m se zdalec ne pride v postev. Kar se tice pa raznih idej ne kopat do enega leta, ne smes psa kopat, dokler ima puh - larifari. Jaz sem Luno skopala takoj naslednji dan, ko smo jo prinesli iz legla, kuzka od babice pa zadnjic se isto minuto, kar smo ga prinesli od tam, kjer smo ga vzeli (pa mesanec med kraskim in nemskim ovcarjem), star ni bil niti dva meseca, je imel pa dlako polno peska pa se smrdel je obupno. Jaz Lune zdaj poleti ne kopam toliko, ne vem, ce sem jo skopala s samponom ene 3x. Na morju se je kopala vsak dan cel dan in je nismo niti enkrat cele stusirali, prali smo samo tacke z vodo, ker je skakala po rdeci zmelji in podobnem. Skopali smo jo s samponom celo, ko smo pri sli z morja - se pravi po 14-ih dneh namakanja v slani vodi. S kozo ni mela nobenih problemov. Pozimi jo umivam bolj pogosto, sploh pa je Lunina najbolj priljubljena zabava valjanje po mrhovini, gnoju in podobnem. Take pa je ne spustim na posteljo in jo potem nasamponiram samo tam, kjer se valjala (vrat+hrbet) in tace po potrebi. Soseda je labradorko skopala vsak dan jeseni in pozimi, ko so prisli s sprehoda. Ker je bila tamala se majhna in se je valjala s psom povsod. Pac s samponom je oprala tacke in trebuh, ne vem kolikokrat je tusirala in samponirala celo. Pa ni bilo nikoli nobenih tezav. Ti jo komot skopaj, ko bo smrdela ali pa ko bo blatna, ko se ti povalja po kaki svinjariji in podobno. Luna nasplosno nima vonja, ko pa zacne smrdet, ce je dolgo ne skopamo, pa leti v kopalnico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] LP, Ribica
|
|
|
|