gresovi knideljni... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


CIPRESA -> gresovi knideljni... (17.8.2006 23:47:42)

...na juhici!!!! Kako jih naredite, recept bi prosila!!!
Pa tiste ki so bolj rahli in se hitro razpustijo (bi rabla za tamalga da jih bo jutri hamskal)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




petra a -> RE: gresovi knideljni... (18.8.2006 7:24:51)

jaz jih sicer nisem delala že 100 let, sam se mi zdi da sem samo umešala jajce, za pikico posolila, dala notri gres in kapljo olja in nato pustila par minut da se je gres napil in jih nato skuhala v juhi


če ni tako naj me katera popravi




Geja -> RE: gresovi knideljni... (18.8.2006 9:30:17)

Tudi jaz jih tako naredim, le da brez olja... Pa jaz delam bolj "tekoče" in potem to samo zlijem v juhico...

čau,čau
Geja




CUKRČEK -> RE: gresovi knideljni... (18.8.2006 9:36:33)

jaz samo zžvrkljam jajce in dodan gres. Potem to z žličko dam v vrelo juho. najmsa




GATA -> RE: gresovi knideljni... (18.8.2006 9:41:30)

Jaz jih pa tako naredim, da najprej razstopim malo margarine, dam v lonček, dodam jajce dobro zmešam (stepem) in na koncu dodam zdrob. Če takoj daš v juho bodo trdi, če počakaš vsaj 5 minut, pa raje več bodo mehki. Če masi dodam malo juhe (ali pa daš manj zdroba ko delaš maso) se knedeljni kar razpadejo. Jaz ne dodajam nič soli, ker je že sama juha slana. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




vesna.com -> RE: gresovi knideljni... (18.8.2006 9:57:47)

Če hočeš take mehke naredi zmes(jaz dam sam jajc in zdrob) malo bolj redko in pusti vsaj 5min stati, pol pa zakuhaj.Večkrat ko jih delaš prej dobiš filing kako gosta mora bit zmes.




nejcko -> RE: gresovi knideljni... (18.8.2006 10:03:02)

Zmes jajca in zdroba ne sme biti pregosta, pustiš malo stati, da bodo bolj rahli, pa dodaj še malo olja in/ali ščepec sode bikarbone.
Meni so tudi mnjamsi.




darjatimci -> RE: gresovi knideljni... (18.8.2006 12:03:15)

Tudi jaz jih nisem naredila že zelo dolgo,zaradi diete.
Sem pa jih delala po maminem receptu,jajce,zdrob in žlica svinjske masti,malo vegete.Pridejo zelo rahli,oblikovala sem jih pa z žličo.Skuhala sem jih pa posebej v slanem kropu.




g -> RE: gresovi knideljni... (18.8.2006 14:51:07)

Jajca, malo mleka, sol, griz - zmešaš (bolj redko), nekaj časa počakaš
in to je to!




Stran: [1]