katis -> RE: obroki pri 90 dnevni dieti (18.8.2006 7:31:41)
|
Zjutraj vstajam ob 6ih, 'zajtrkujem ' v službi ob 11:00, kosilo imam običajno ob 16:00-16:30. večerjo imam nato ob 20:00, včasih tudi malo kasneje, a se ne sekiram kaj dosti. Če se ti zdi predolgo čakati do 17:00, bi bilo morda pametno, da si neseš seboj kak hladen obrok, ki bi bil primeren za določen dan. Npr: Beljakovinski dan: - šobska solata - koščki sira, pa kake kumarice - jogurti pa še kaka solata - si prejšnji dan spečeš kakšen zrezek na žaru in ga naslednji dan poješ z malo zelenjave (si neseš sabo npr pradižnik, kumare, paprike, ajvar, kisle kumarice, olive, vložene parike, vložene gobice...vse lepo očistiš in zrežeš, da potem lahko v službi posodico le odpreš in popikaš z vilico) - podobno lahko skuhaš hrenovko in potem ješ z zelenjavo - si narediš solato s tuno in neseš sabo... - začinjena skuta in zelenjava.... - trdo kuhana jajca in zelenjava... Škrobni dan: - si prineseš seboj kuhan riž in zelenjavo - si narediš zelenjavno rižoto in jo poješ hladno v službi - si narediš obilno solato s koruzo in fižolom - si neseš sabo krompirjevo solato in kako zelenjavo - jaz jem lahko celo hladen pomfrit iz pečice (kvazi čips z manj maščobe) - hladna fižolova juha brez testenin - hladna lečina juha - soja z zelenjavo .... Ogljikovi hidrati: - hladna zelenjavna pica brez sira ali koruze - testeninska solata - hladen kuskus z zelenjavo - kakšna čabata (na ta dan Rinina knjižica dovoljuje tudi čabate ali pogače) - morda kak zelenjavni sendvič - zelenjavna lazanja brez polivke in sira (meni je najboljša hladna in naslednji dan po pripravi) - ... Vitaminski dan: - sadje - oreški - zelenjava - tu je skoraj vseeno, ali si v službi ali ne, ker ješ skoraj isto. Če imaš možnost, pa je dobro piripraviti si vsaj en topel obrok (sadni ali zelenjavni) dnevno, sploh v hladnješem vremenu.... Upam, da sem ti kaj pomagala. Veliko uspeha, če se odločiš hujšati!
|
|
|
|