Dojenje, polivanje - sami problemi???? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


puncica -> Dojenje, polivanje - sami problemi???? (17.8.2006 12:03:32)

Pri nas mamo mal problemov. Tamal se polno doji in ugotavljamo da ima mamica na trenutke premalo mleka, tako da smo včeraj prvič dodali zvečer pa je pojedeš še 30 ml, res da ni veliko a nekaj je, tako da je kr protestiral, ker se ni dosti najedel.
Zanima me, kaj hudiča naj naredim da bi imela več mleka, ker mi je to totalno mučno vsakič študiram al je dost al ni, sezamovega napitka ne morem pit, ker ga potem matrajo krči, pira nočem pit, ker je gaziran, jem polento, pijem mlek, spijem 6 litrov vode/čaja na dan!!!, uvedla sem 6 obrokov. Pa še vedno ni dost. Ma sem tako jezna da sem včeraj rekla da nič ne naredim, še postl ne pospravim več in sam počivam, da vidim če se mi bodo vrečke kej napolnile, sej čez dan se mi zdi da je dost, ampak fant je na 2 uri, pa tud ponoči čeprav je od začetka do skoraj pred enim tednom spal prvo rundo od osmih do enih, pa potem že kar od osmih do treh, zdej se pa obvezno zbudi ob enajstih za prvi podoj pa potem ob enih, treh, petih, sedmih.... in to vsak dan. Nočem začet dodajat, ker HOČEM DOJIT, pa še vsa ta prtlaga ki jo imaš zraven od flašk do vode primerne temparature, do adaptiranega mleka, sej se mi zmeša če bo še enkrat tako, že pri punčici sem imela tega vrh glave.

Pa še to, ko se naš tamal naje bruha in bruha in bruha (beri poliva), tako da ga dam kr nad umivalnik, ker če ne mi gre vse po tleh pa po stolih, plenica je čist brez veze, ker tolk ko on poliva sploh ne popije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kaj zdej to pomen da ima dost, pa ga matra zato ker se preveč naje al zakaj hudiča kr naprej bruha, ne bi rekla če bi mal gor vrgel ampak on to sigruno kakih 3-4 bruhne. Ja ni pa v loku, ampak tako čist normaln ko kupček podre, še sigurno vrže gor.

Ma dejte mi pomagat ker bom znorela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Naty*Taja -> RE: Dojenje, polivanje - sami problemi???? (17.8.2006 12:13:20)

Sem zadnjič nekje brala, da je vsake toliko časa kriza zaradi neusklajenosti ponudbe in povpraševanja, ker ima mali pospešen razvoj, rast!! Potem se pa spet umiri. Po moje nimaš premalo mleka! Ti sam dej zizo, brez dodatkov, da se ne navadi. Ja, je pa tako, da ima vsaka stvar dobre in slabe lastnosti in slabe lastnosti dojenja so tole zbujanja ponoči pa stalna negotovost, koliko poje.... Naš tavečji se je proti koncu dojenja zbujal na pol ure!!!!Se mi je tudi skor sfuzlalo! In kot kaže bo pri tamali isto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Sam jaz bom raje potrpela, kot pa tako kot ti praviš tisto navlako vsepovsod s sabo vlačla!!
Sem pa ugotovila, da zaradi piva ni nič kej več mleka, kot zarad kake druge tekočine, sam večji trebuh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]! Pa tudi tale sezam mi je malo sumljiv! Po moje je vse v glavi, tak kot kaka druga stvar. Če se odločiš, da imaš dost mleka, ga imaš, če se pa sekiraš in dvomiš ga pa res ni? No ja ne vedno! Sam mislim, da je tako kot je sestra pri naši pediatrinji rekla - če v začetku dojenje steče, se nimaš kej obremenjevat,da potem ne bo mleka, če le dovolj ješ, piješ, počivaš in se izogibaš pretiranim naporom in stresom!
Pa še en dober nasvet je zadnjičč ena dala - največ mlekca se nabere po dobrem spancu!! Sem preiskusila in deluje!!
Vztrajaj in srečno!




Maxica -> RE: Dojenje, polivanje - sami problemi???? (17.8.2006 12:17:47)

Kot prvo naj pohvalim tvoj nov avatar. Kva ste luštni[sm=9nebesa.gif][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Glede mleka tako - zdaj če mu sezam nagaja, hm, škoda, to je meni res pomagalo. Počivaj, ja, seveda, pa čimvečkrat pristavljaj, da se bosta ponudba in povpraševanje uskladila. Vztrajaj in bodi potrpežljiva, v parih dneh bi se moralo poštimati. Pij veliko tekočine, čaja, vode. Zdaj pa, če ne bo šlo, pač ne bo šlo. Morda boš pa le morala en obrok konec koncev nadomestiti z nadomestnim mlekom, otroka ne boš mogla stradati, kljub vsemu. Boš videla. Držim pesti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pri nas je Max tudi precej polival, če se prav spomnim, je to povezano z eno mišico (zapiralko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Svetujem ti, da malo pokukaš na med.over.net, forum Dojenje, morda ti pride kaj prav.
Pa ne sekiraj se preveč, imaš dva sončka, ki ti sijeta, kaj še hočeš več?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Seven* -> RE: Dojenje, polivanje - sami problemi???? (17.8.2006 12:23:09)

To da se otrok doji na 2 uri se ne pomeni, da nimas dovolj mleka. Moja dva sta se se skoz dojila, pa sta kljub temu napredovala na tezi. Lej, ce logicno razmislis. Eni jedo 10x na dan po 20 ml, drugi pa 2x po 100 ml.. Karikiram malo, pa vseeno.. To, da se ti zbuja je sicer lahko odvisno od kolicine mleka, vendar ponavadi ni. Otrok pogosto isce le blizino in cartanje, ne pa da je dejansko lacen. Ce dovolj lula (cca 6 polulanih plenick na dan), ce se obilno pokaka, potem zagotovo dobi dovolj..

Puncica. Skuliraj se, jej vse, a bolj pomalo, z nicemer ne pretiravaj. Bos videla, da bo mleka dovolj in da bo dojenje slej ko prej steklo. Moras pa otrocka veliko pristavljat in pit dovolj tekocine. Pocitek pa itak, cimvec, koliko pac gre..

Ne delaj si skrbi, jaz ob tvojem postu nimam slabega obcutka. Mislim da vama bo slo.. :)

Pa lep dan..




Magi* -> RE: Dojenje, polivanje - sami problemi???? (17.8.2006 15:14:02)

puncica, poznam tvoje probleme;) se berejo kot moji pred uhuhu meseci. tamala je jedla, pa polivala, pa spet jedla, pa spet polivala. pa zvečer se mi je zdelo, da nimam več mleka...

od začetka je tudi moja več spala (v daljših kosih) in potem sem jo podojila in je spet spala. potem pa se je obrnilo na glavo. dojila bi se non stop, pa jokala, pa polivala... najbrž jr nov ritem prinesel nove potrebe in se mora vse skupaj ustaliti. pa očitno, da ali preveč popije in potem polije ali pa ne podre kupčka in potem polije in je spet lačen. v dolgih mesecih dojenja sem potem skapirala, da ni druge kot, da dojenčka takrat čimveč pristavljaš (oz, ko pokaže ineteres) in se po parih dneh ponudba spet prilagodi. do naslednje spremembe ritma. ne se ozirat na uro, kdaj je jedel in kdaj ne. ko pokaže interes (beri: joka in ga ne moreš pomiriti), ga pristavi. takrat, ko se ponudba/povpraševanje ustalita, pa itak ne pričakovat "polnih" jošk, saj se mleko dela sproti, ko otrok pije (zato tudi na začetku podoja zgleda kot, da vleče v prazno). joški so polni v bistvu takrat, ko spustiš kak podoj ali PP nista v ravnovesju - takrat sice mislimo, da je mleka ravno prav (da ga ne bo zmanjkalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), v bistvu pa velikokrat pride do kakšnih zamašenih vodov...




Magi* -> RE: Dojenje, polivanje - sami problemi???? (17.8.2006 15:18:47)

k seven dodam samo še nekaj: dojeni otroci so lahko tudi dalj časa "zaprti". zakaj v narekovajih? - zato, ker dejansko ne gre za pravo zaprtje, kakajo pa ne (lahko tudi do 14 dni). potem se doječe mamice sekiramo, da ne dobi dovolj mleka. moja je že bila tak primerek. je tako poredko kakala, da se ploh nisem znajdla, ko je enkrat začela jesti gosto hrano in kakati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

tudi zaradi tega sem bila ful obremenjena, dokler nisem pogruntala, da dobi dovolj z dojenjem (je bila pravi mali buda). v vsakem primeru pa se je potrebno v takih primerih posvetovati s pediatrom.





Anonimen -> RE: Dojenje, polivanje - sami problemi???? (17.8.2006 15:24:22)

pomoje pa dost poje če tolk bruha??!! ker ponavad zbruhajo tist kar je preveč pojedu.
drgač pa če zahteva karnaprejšnje dojenje je lahko tut sam žejen...js bi mu dala čaj. lahko pa da mu tvoje mleko ni dovolj kalorično!!! ne da ga ni dovolj! in se pač ne nasiti in karnaprej hoče jest pa je količinsko preveč, kalorično pa premal! tko je blo pr moji prvi in ni druzga pomagal k flaša. ker na konc je pršlo tko deleč da k je vidla mojo joško je sam dret se začela, k je pa adaptiran mlek v flaš vidla se je pa kr tresla od vesela,  popila je pa sam v komo padla in spala spala.




Anonimen -> RE: Dojenje, polivanje - sami problemi???? (17.8.2006 15:45:08)

Se čist strinjam s Seven, morda še nekaj o bruhanju. To, da toliko poliva, je vsekakor znak, da dobi dovolj in morda tudi preveč. Moj je bruhal do enega leta, točno tako, kot praviš, po trikrat, štirikrat po podoju. Sem imela tudi vse pokozlano.

Rekla bi seamo še to, samo s tem se ne strinjajo vsi: če ga pogostokrat pristavljaš, začni podoj na dojki, s katero si prejšnjič končala. Tako boš zagotovo vedela, da je prišel tudi do zadnjega, kaloričnega m,leka. Sicer pa res, če se redi, potem nimaš kaj paničart.

Postle pa piskre pa kar pri miru pusti, jih boš še vse življenje gledala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Seven* -> RE: Dojenje, polivanje - sami problemi???? (17.8.2006 19:14:34)

Magi in Albina, super sta me dopolnile..

Lara, mit o mleku, ki ni dovolj kaloricen ze dolgo ne drzi vec. Materino mleko je za dojencka ravno pravsnjo..

Puncica. Drzi ga po jedi cimdalj v pokoncnem polozaju. Dvigni malo lezalnik. Tako delajo na pediatriji z dojencki, ki ogromno polivajo. Kaksnih 20 minut recimo in bo pomagajo. Otrok poliva zaradi nezrelega prehoda med zelodcem in poziralnikom. Cez cas ta problem izzveni.





Maxica -> RE: Dojenje, polivanje - sami problemi???? (18.8.2006 10:25:59)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Rekla bi seamo še to, samo s tem se ne strinjajo vsi: če ga pogostokrat pristavljaš, začni podoj na dojki, s katero si prejšnjič končala. Tako boš zagotovo vedela, da je prišel tudi do zadnjega, kaloričnega m,leka. Sicer pa res, če se redi, potem nimaš kaj paničart.



Ja, to so nam tudi rekli v materinski šoli in jaz sem se tega zelo držala. Mleko naj bi bilo sestavljeno tako, kot so na primer naši obroki. Najprej lahka juhica, potem pa orng, meso in krompir, na koncu pa še posladek. Tako da morda res dobi samo tisto "ta lahko" mleko, ta kalorično pa ne, ker prej nehata. Tako da probaj res tako, da začneš tam, kjer si prejšnji podoj končala. Jaz sem si kar eno sponkico dala na modrc na tisto stran, kjer sem končala, ker si človek tega pa res ne zapomne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Srečno pa poročaj!




Anonimen -> RE: Dojenje, polivanje - sami problemi???? (19.8.2006 6:13:15)

Jaz sem si kar eno sponkico dala na modrc na tisto stran, kjer sem končala,


Ja, to sem tudi jaz počela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




puncica -> No takole je zdej pri nas z dojenjem... (19.8.2006 9:34:25)

Evo ravno sva se podojila in ta naš malček tolk je da mi je direkt nazaj v jošk bruhno[sm=smiley29.gif] in potem gre vse po stolu, pa ne vem kje še, skratka jst ne vem a nimajo tako mali otroci prirojeno da vedo kolk morjo pojest da niso več lačni al kaj[sm=smiley24.gif], ker ta naš očitno nima nobenga občutka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sicer pa se midva že nekaj časa tako dojiva da na tisti začnem kjer sem končala in ko se začne pritoževat ga dam na drugo, ker vem da potem neki ni več vredu na prejšni joški in da je očitno vse popil ampak on striktno pravim res striktno je na 2 uri[sm=smiley23.gif], pa če je to zjutri al popoldne al pa ponoč (danes ob 23, 1, 3, 5,...) . Prej mi je pa jedel na 2,5-3 ure. Ja no zdej se ne pritožujem več, ker mleka je očitno dost, ker se pritožuje ne več, samo tist večer je neki sfalil. Je pa res da če ga dajam gor npr. vsako uro sam polivamo in se pritožujemo, ja itak poln želodček, on bi pa še kr visel gor, tako da zdej mal gledam znake in on je lačen na 2 ure, če se kej prej pritožuje je to al ga tišči v želodčku al ne more prdnt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] al pa kupčka podret.

No vseeno hvala za vse nasvete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], očitno pač imamo spet takega frajerja, ki bi visel na joški vsake 2 ure, kot je bilo to pri punčici. No vsaj redi se mal boljš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sem pa tud jaz študirala to o kaloričnosti mleka tako kot pri punčici, a raje ga dojim vsake 2 ure, kot imam vso tisto kramarijo s flaškami in vodo pa adaptiranem mleku povsod s sabo, ker pri punčici ko smo prešli na adaptiran mlek ni bilo nič drugače, pa so me vsi prepričevali da bo potem pa oh in sploh sam spala (ja seveda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) je pač manj jedla in še vedno je bilo to na 2 uri. Čaja pa ne mara in mu kr ven teče pri vseh straneh, pa voda tud.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Seven* -> RE: No takole je zdej pri nas z dojenjem... (19.8.2006 9:50:27)

Moja Ema je polivala tako, da sem se zbujala v popolnoma premocenih rjuhah. Scasoma sem se nehala sekirat. Tamala je spala pri meni, se dojila pol noci, vmes bruhala, pila naprej. Razen posvinjanih cunj ni bilo nobenega problema. Lepo se je redila.

To da otrok poliva ni zaradi tega ker se prevec naje, ampak zaradi nezrele pregrade med zelodcem in poziralnikom. In potem mleko buta nazaj. Vsebina zelodca se vraca. Tudi ce je vsebine v zelodcu malo.

Kot sem napisala. Pomaga drzanje otroka v pokoncnem polozaju cca 30 minut, da se mlecni proteini "zgostijo" v zelodcku in malo predelajo.




Anonimen -> RE: No takole je zdej pri nas z dojenjem... (19.8.2006 9:58:13)

Tudi tole s polivanjem se bo s časom uredilo. Dojenčku se bo razvil prebavni trakt in bo tisto, kar ima za ostati v želodčku, tudi ostalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Mala Mič je polivala nekje do 5 meseca. Je bila vsepovsod podložena z bombažnimi plenicami (v postelji, v vozičku), da ni bilo treba prati celotne posteljnine oz. vozička.

Super, da lepo napreduje. Uživaj v tem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Stran: [1]