|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Excel-tabela za porabo
17.8.2006 9:30:45   
Naja31
Ojla,

v Excelu bi rada naredila tabelo v kateri bi spremljala porabo na mojem računu.
Vse znam narediti razen tega, da mi avtomatsko sešteva in odšteva.
Kako naj to naredim?

Hvala.
Lp, Naja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Excel-tabela za porabo
17.8.2006 10:10:50   
Anonimen
označiš vse vrstice, ki bi jih rada seštela in zgoraj v tistih vrsticih- k so "gumbki", prtisneš tak znak kot narobe 3!

vsaj mislm da je tko.. mal sem že pozabila.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.8.2006 10:31:17   
GATA
Naja,
čisto odvisno kako boš imela v exelu narejeno. Če boš imela en stolpec prihodki, drug pa odhodki in če hočeš imeti pod njim seštevek... potem je tako kot je napisala biba - ukaz SUMA, ki ga lahko tudi vpišeš in sicer v kvadratek napiši =SUM(B2:B8) - to sešteje kvadratke od B2 do B8.

Če hočeš imeti pa kako drugače je pa zadeva čisto preprosta. Prav tako v kvadratek kjer hočeš da se ti kakšna matematična operacija zgodi zgolj vpišeš = ter za njim matematična operacija.

Primer: v kvadratku B2 imaš priliv, v kvadratku C2 imaš odliv, v kvadratku D2 pa hočeš imeti rezultat.
v kvadratek D2 vpišeš =B2-C2

Upam, da sem ti kaj pomagala,drugače pa vpraši user posted image

lp, Gata

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.8.2006 10:39:31   
coolbabe
če imaš prilive v stolpcu A in odlive (brez minusa) v stolpcu B potem bi morala v stolpec C napisati naslednjo enačbo: =A1-B1
v drugo vrstico, torej celico C2 pa enačbo =C1+A2-B2 ki jo potem prekopiraš navzdol.

Če imaš pa prilive in odlive v istem stolpcu(npr. A) samo da je pri odlivih minus potem je enačba naslednja: prva vrstica =A1
naslednje vrstice =B1+A2

Upam da je razumljivo in da si to rabila.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.8.2006 10:46:15   
Naja31
Joj, priznam, da mi nič ni jasno.
Jaz sem mislila, da bi imela v stolpcu A priliv, v stolpcu B odliv, in potem v stolpcu C stanje, ki se spreminja glede na priliv ali odliv. Ko napisem v A odliv, bi potem rada, se mi ta odliv avtomaticno odsteje od prejsnjega stanja. Ce pa je priliv, pa da se mi sesteje. A je to mozno?
Se mi zdi, da naredim tako kot je coolbabe napisala.

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.8.2006 10:56:40   
GATA
Seveda je vse možno. Samo če boš imela v stolpcu A prilive moraš tudi samo to tam pisati.
To kar sprašuješ je:
primer:
1A-priliv 10.000  1B-odliv   5.000  1C-stanje   5.000     (operacija)  =1A-1B
2A-priliv ga ni     2B-odliv   3.000  2C-stanje   2.000     (operacija)  =1C+2A-2B

potem je najbolje da si zadeve skopiraš tako da to drugo vrstico označiš daš COPY nato PASTE SPECIAL in označiš FORMULAS. Tako ti bo skopiralo samo formule in tudi sam od sebe popravil.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.8.2006 10:58:42   
GATA
Pa še to, ko lepiš (formule) označi kar malo več vrstic da se ti ne bo treba s tem kaj dosti ubadati...

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.8.2006 11:11:11   
Sonrisa
Lahko pa greš na to stran http://office.microsoft.com/sl-si/templates/TC010233411060.aspx in si preneseš predlogo za osebni mesečni proračun.

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.8.2006 11:22:19   
Naja31
Hvala TiNiga.
Je to veliko bolj enostavno user posted image

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.8.2006 11:24:25   
Naja31
Gata,

to ne razumem.
A v C potem napisem 5000=1A-1B?

Po moje bom uporabila kar tisto predlogo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.8.2006 12:05:32   
GATA
Naja,

v kvadratek kjer hočeš imeti rezultat napišeš samo enačaja naprej (=). Lahko mi pa na ZS daš mejl pa ti pošljem exel datoteko...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.