|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trd trebuh-krči-ali ste na bolniški?
16.8.2006 11:04:11   
ana25
Pozdravljene,

Meni trebuh otrdeva od 18t, recimo enkrat na teden, ali pa še to ne.  Dvakrat dnevno jemljem Magnesol in je malo bolje.

Sedaj v 27t pa mi otrdi večkrat na dan tudi do 8krat. Še vedno sem v službi - sicer sedim ampak vseeno ne morem počivati.

Zdravnica pravi, da je vse ok, da naj pijem Magnesol in naj počivam. Ali naj prosim za bolniško?

Vam pomaga če bolj počivate?user posted image

Hvala za odgovore.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trd trebuh-krči-ali ste na bolniški?
16.8.2006 11:20:12   
X 500
Jaz sem sedaj v 22 tednu, trebuh mi pa otrdeva dober teden (1-2x na dan). Dva dni nazaj sem začela piti magnesol, pa je bolje. Bom pa delala dalje če le ne bo kakšnih drugih težav.
Drugače pa sama vidiš kako se počutiš. Če je počutje odlično, rada delaš in lahko doma počivaš, potem delaj. Če si pa tudi doma aktivna pa le pojdi na bolniško. Važno je da je z user posted image  vse vredu. Pa če se pustiš malo razvajati tudi ne bo nič hudega.
Pazi nase pa na trebušček!

Lp
X

Nia naju je osrečila 26.12.2006

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.8.2006 11:37:24   
kaja11
Meni trebuh fuuul otrdeva in sem v 28t.... na pregledu je ugotovila, da je maternični vrat še zaprt in da se nič ne dogaja, tako da sem še vedno v službi. Mi je pa G rekla, da naj zaprosim za bolniško če se zadeva ne bo umirila.

(odgovor članu X 500)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.8.2006 11:39:28   
šnucika
Meni je trebuh otrdeval od 16. tedna dalje.Večkrat na dan,trajalo je tudi po minuto in več.Pila sem Mg,Ca...pa ni bilo kakšnega "vidnega" rezultata.Moj G ni delal prevelike panike,ker me ni odpiralo in do 34. tedna ni bilo boleče,potem je začelo včasih tudi boleti.Takrat sem imela redne UZ in Ctg-je,ki so bili vedno O.K. .
Rodila sem pet dni pred PDP,ker sem bila vajena stalnih krčev in bolečin sploh nisem vedela,da so tokrat bili pravi popadki in sem se šla v porodnišnico "malo pokazat",čez tri ure pa je bila na svetu naša miška.user posted image
Bila sem na bolniški od 24. tedna dalje,zaradi več dejavnikov,med drugim tudi zaradi otrdevanja,ki se je dogajalo
že, če sem samo malo hitreje hodila.Moje delo pa je v športu,se pravi zelo aktivno.
Menim,da bi tvoja G sama morala predlagati bolniško,če je tvoje delo fizično aktivno....pogovori se z njo!

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu X 500)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.8.2006 11:51:08   
ana25
Punce hvala zares.

Ja kar malo me je strah. Popoldne ne morem tako veliko počivati. Če pa sem doma je pa kar malo bolje.

Moram malo povprašati za bolniško. sicer v službi sedim, ampak vseeno, čim hitro hodim, se obrnem prehitro mi zatrdi trebuh.

Hvala za vaše odgovor, sej planirala sem biti v službi še kakšen mesec, če bo šlo bom ostala do 32 tedna, potem pa bi se res še malo razvajala.

Moje zatrdevanje trebuha je bilo tudi že zelo boleče, sedaj je malo bolje, boli ne več je pa zelo nadležno.

Hvala vam,user posted image user posted image

LP

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.8.2006 15:32:04   
Arabela
Meni trebuh otrdeva že celo nosečnost, zraven so bili v začetku prisotni boleči krči, zato me je dala g. na bolniško že v tretjem mesecu in od takrat nisem več hodila v službo.... zaradi bolečin nisem mogla dolgo sedeti kar bi morala početi v službi... imam pa tudi kratek maternični vrat.... sedaj po 30. tednu otrdevanje ni več tako boleče, pijem pa že ves čas magnesol...
Verjetno je dosti od g. odvisno ali te da na bolniško ali ne... meni je pomagalo....

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.8.2006 12:05:32   
ana25
Živjo punce,

Včeraj sem bila pri moji g. In je rekla, da moram na bolniško, da se moram odpočit. dala mi je še buskopan, poleg Magnesola. Moram rečt, da sem sedaj dva dni doma in da je precej bolje.

Če pa hitro hodim, pa še vedno zatrdi.

Na bolniško me je dala tudi zaradi slabe krvi in vode, tako da pijem sedaj tudi Železo in še ene vitamine.

Je pa res, da me je dala na blniško za 14 dni, potem je pa rekla bomo videli kako je stanje.

Jaz bi kar rada šla še za kakšen teden v službo, da lepo predam delo in da se poslovim.

Hvala za vse vaše izkušnje.user posted image
LP

Ana

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
19.8.2006 0:43:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ana25)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.8.2006 8:36:38   
Dashenka
Tako otrdevanje trebuha je popolnoma normalno. Gre za proces "treniranja" določenih mišic za porod.

Zato ne portebuješ nobenega dodatnega počitka, prav tako bolniška ni na mestu.

Sama sem hodila v zahtevno službo do konca, trebuh mi je otrdeval, tako kot opisuješ tam nekje od 20 tedna dalje. Počitek pa mi ni prav nič pomagal.
Otrdeval mi je ne glede na dopust ali vikende, v dveh paketih dnevno.

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.8.2006 10:13:30   
Arabela
Otrdevanje trebuha je "normalno", če se ne pojavlja pogosto in če se začne pojavljati proti koncu nosečnosti... če pa vse skupaj spremljajo bolečine, ti pomaga počitek, kar vem iz lastnih izkušenj.... Če ti g. predpiše bolniško in počitek potem že ve kaj dela.... verjemi mi da ni lahko doma posedati in mirovati.....!!!!

Tako da tvoja trditev glede bolniške Dashenka ni na mestu!!!! vsaka nosečnica drugače dojema svojo nosečnost.... Hvala bogu za tiste, ki nimate nobenih problemov!!!!

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.8.2006 11:07:16   
šnucika
dashenka- počitek in dopust res ne vplivata na izboljšanje,če gre za normalno otrdevanje,dvakrat ali trikrat na dan.
Ko pa se začne ponavljati skozi cel dan,večkrat v razmaku samo nekaj minut in traja po celo minuto,to pa ni več normalno!
Takrat je potrebno odstraniti dejavnosti,ki to še dodatno stimulirajo.
Meni je začel trdeti v 16. tednu,ko je bil trebuh še majhen in ni bilo prijetno imeti pod popkom trde tenis žogice...ki pa je bila iz tedna v teden večja trda žoga.Čeprav me do 34. tedna ni bolelo(potem pa tako,da sem večkrat mislila,da bom kar rodila!),me je vsak tak krč kar potegnil skupaj,kar me je zelo oviralo pri delu,ko nisem mogla niti plavati več,kar je v nosečnosti zelo priporočjivo...no,jaz to opravljam poklicno in nisem mogla več delat z otroci,da me ne bi v eni uri po 15X in več zvilo.
Moj G me je dobesedno porival na bolniško in v 24. tednu sem se potem odločila in šla,saj ni šlo več brez krčev.Sicer sem bila "porinjena" na bolniško med ostalim tudi zaradi odstranjene ščitnice zaradi karcinoma in astme....
Tako,da menim,da je bolniška,če jo je ana25 dobila popolnoma opavičena....sicer pa je napisala,da samo za dva tedna.
Pa ne razumeti tega odgovora kot napad na koga,ampak samo v vednost marsikateri user posted image ,ki sprašuje na to temo.

user posted image

< Sporočilo je popravil šnucika -- 19.8.2006 11:08:22 >

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.8.2006 12:56:09   
tatam
Jaz sem na bolniški že od 11.tedna.Delam v zdravstvu na nepokretnem oddelku,kjer je večino dela dvigovanje pacientov.Sem tretjič noseča in januarja pričakujem dvojčke.Dokler sem delala sem imela grozne bolečine v spodnjem delu trebuha in vedno me je bilo strah,da ne bo kaj narobe.Tudi sedaj svojih starejših otrok(5 in 7)ne smem dvignit,saj me takoj začne bolet in mi trebuh močno otrdi.V prvih dveh nosečnostih sem pa delala normalno do odhoda v PD.
Torej moje mnenje je,da se vsaka nosečnost razlikuje,vsaka ženska oz.nosečnica pa tudi in vsaka zase ve kaj je najbolje oz.za njenega otročka.Tudi jaz bi raje hodla v službo ne pa posedala doma,saj se mi zdi,da se mi sedaj vse skupaj zelo vleče in dnevi ne grejo nikamor.Ampak za zdrave otročke se splača potrpet!

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.8.2006 17:19:50   
ana25
Pozdravljene,

Sem veliko počivala in šele sedaj berem zgornje vrstice. Draga Dashenka, z veseljem bi šla v službo če bi lahko, ali pa vsaj na sprehod. Tako da se mi zdi, da otrjevanje trebuha ni vedno enako, mislim pri vseh nosečnicah. Meni je moja g namreč rekla, da naj bom doma vsaj 14 dni. Jaz sem namreč rekla, če sem lahko samo 2 dni.

Skratka, zelo zelo mi pomaga počivanje, ležanje in trebuh mi otrdi le še 5krat na dan - kadar pač ustanem, ali kaj skuham.user posted image

Hvala vsem za izkušnje.

LP

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.8.2006 17:28:37   
frrrr
js še vedno delam... sem v 31. tednu... mi je začel v 18. tednu otrdevat in sem začela pit Magnesol... je pomagalo... zdej sm dobila pa ene izpuščajčke in sem mogla z Magnesolom prekinit -> krči so se spet pojavili... še kak teden zdržim, potem bom pa spet z Magnesolom začela, zdej pa mau več počivam

držite se! pa ne pretiravajte z delom!

(odgovor članu ana25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.10.2006 13:17:38   
ana25
Ojla,

Da se oglasim, kako moja nosečnost in krči napredujejo. Sedaj sem že v 35.tednu in krči so kljub delnemu počivanju vedno pogostejši 30-40 na dan. Če pa veliko počivam se to zmanjša na 20 krat.

Na bolniški sem ostala kar do konca, ker je g mnenja, da je tako najbolj varno. Sicer se mi je pa vrat šele sedaj zmehčal, prej pa je bil skoz lepo zaprt.

G. je rekla, še dva tedna magnesola in buskopana, nato pa nič več, da se telo pripravi na porod.

Če nekatere misijo, da je bolniška zakon, moram rečt da zelo pogrešam družbo, izlete gibanje skratka ni tako zelo enostavno biti doma in počivati. Sicer pa imamo vedno pred očmi zdrave pikice.

Lepo se  imejte,
Ana

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
10.10.2006 14:33:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ana25)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
10.10.2006 14:51:37   
Anonimen
Meni trebuh otrdeva precej pogosteje, če migam. Torej sem kar z veseljem v službi, kjer sedim, in bog ne daj, da bi ostala doma, ker tam bi skoz skakala.

In sploh rada preberem, da je še kje kakšna nosečnica, ki je ne veseli tako zelo iti na bolniško in bi bila raje v službi user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?