zobobol v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

srursa -> zobobol v nosečnosti (15.8.2006 20:45:46)

Živjo.
Mene pa zanima ali so katero v nosečnosti boleli zobje?
Hvala

CIPRESA -> RE: ZOBJE. (15.8.2006 20:54:55)

Mene boleli niso tako zelo le eden katerega sem vedela da ga bom morala odstranit čim rodim in grem lahko na slikanje. Imela sem pa zelooooo občutljive in boleče dlesni, če sem preveč drgnila z zobno ščetko mi je kar kri tekla, to je menda v nosečnosti kar pogost pojav je rekla moja zobozdravnica in takrat je še bolj redno treba hodit na preglede da ker je možnost gnitja zob večja.

Kakšnih velikih posegov pa sedaj nemoreš imeti, boš morala počakat na konec nosečnosti!!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.8.2006 18:51:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Ksantipa77 -> RE: ZOBJE. (14.6.2009 22:00:16)

V času nosečnosti je priporočljivo obiskati zobozdravnika, če ni bil opravljen redni kontrolni pregled že pred nosečnostjo. Pomembno je, da se natančno preveri zdravstveno stanje zob. Obvezno je treba zobozdravnika seznaniti z nosečnostjo, da temu prilagodi zdravila in odpove morebitno rentgensko slikanje, ki je v nosečnosti lahko nevarno. V nosečnosti se v telesu dogajajo velike spremembe. Dlesni postanejo veliko bolj prekrvavljene, kar povzroči pri nekaterih nosečnicah krvavenje ob ščetkanju. Po porodu tovrstne težave minejo.

Vir: Ringarajin Vodnik po nosečnosti

Prelistaj Ringarajin Vodnik po nosečnosti - v njem lahko najdeš veliko koristnih informacij in nasvetov

valerija77 -> RE: ZOBJE. (14.6.2009 22:28:04)

Mene je začel boleti zob ravno v nosečnost. Imela pa sem tudi nekaj za urediti. Žal je moral it zob ven in zobozdravnik ti lahko mirne volje da injekcijo. Tudi jaz sem jo dobila in še zob so mi zdrli pa je vse ok. Zobozdravniki odsvetujejo obiske le v začetku zaradi slabosti. Drugače pa lahko redno hodiš na preglede. res pa je da so med nosečnostjo dlesni bolj prekrvavljene in zato občasno krvavijo ob ščetkanju.

Muca83 -> RE: ZOBJE. (14.6.2009 23:36:39)

Moji zobje so pa ful skeleči postali med nosečnostjo oz. občutljivi na sladko. Pa sem kupila zobno pasto Sensodine in je bolje. Ni pa čisto 100% dobro ampak je za živet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mala_princeska -> RE: ZOBJE. (15.6.2009 6:51:35)

No jaz sem tik pred porodom in me boli zob k [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], imam odprtega od sobote in danes šibam da mi nadaljuje z zdravljenjem.
Ponoči zaradi bolečine nisem mogla spat.
Med samo nosečnostjo me je občasno kaj zabolelo, naročiti me pa ni hotela - zdravstvo pač.

Mala_princeska -> RE: ZOBJE. (15.6.2009 14:34:17)

Po porodu bo najbrž šel zob ven.

Najbolje je v zg. nosečnosti ali pa pred nosečnostjo poskrbeti za zobe.

Ksantipa77 -> RE: ZOBJE. (15.6.2009 20:39:25)

Posebnega pomena je redna higiena zob in pravilno ščetkanje. V ustih se namreč vsakodnevno menja ogromno število bakterij. In če se nabirajo obloge zaradi nepravilnega čiščenja, se bakterije še lažje obdržijo. Posledično lahko pride do vnetij. Za zdrave zobe in dlesni je pomembno vsakodnevno ščetkanje vsaj dvakrat dnevno ( obvezno pred spanjem). Prav tako je pomembna tudi oblika in kakovost zobne ščetke ter kakovost zobne paste. Če je le mogoče, vsaj v nosečnosti izberite izdelke iz naravnih materialov. Uporaba zobne nitke je dobrodošla, saj z njo dosežemo mesta, kamor s ščetko ne.
Vir: Ringarajin Vodnik po nosečnosti

Prelistaj Ringarajin Vodnik po nosečnosti - v njem lahko najdeš veliko koristnih informacij in nasvetov

Stran: [1]