Anonimen -> RE: panična motnja (16.8.2006 7:22:24)
|
Hojla Celin, tudi jaz se mučim s paničnimi napadi 3 leta, spremembe od takrat so, ne povzročajo mi več straha, pridejo in grejo(res je, da sem imela takšnih napadov kakih 5 na leto), misel nanj pa imam zelo pogosto kar pa me precej moti in polni s strahom. Ja, znaki so takšni kot jih navajah, včasih ne vsi, včasih še kakšen drug... Kako rešujem vse to??? Najprej sem odšla do prvega psihiatra, ki je rekel, da je to depresija, dal tablete in konec. Po njih sem imela kopico stranskih učinkov, še bolj motečih kot vse drugo. Na lastrno željo sem jih nehala jemati in odšla k privatnemu psihoterapevtu. Ta mi je postavil diagnozo panični napadi in tesnobnost, ki jo čutim. Vzrok??? Najverjetneje predolgo zavijanje staršev mene v "vato" in potem prevelik šok ob spoznavanju krute družbe...postavljanje na svojo nogo, selitev naslednje leto k svojemu fantu .... glej sama ne vem ali je samo to, ker včasih čutim pritisk v glavu, nespečnost kar tako na lepem, meni brez vzroka. Izvajam avtogeni trening, malo za sprostitev, veliko se gibljem v naravi, kolesarim, rolam...in vse to me razvedri (predvsem po službi, ki mi jemlje energijo), drugače pa preberem kakšno knjigo, tudi o podzavesti in njenem delovanju. Jaz imam veliko željo, da vse to rešim brez tablet,upam na najboljše.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|