Testenine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Strawberrie Cherrie -> Testenine (14.8.2006 20:48:13)

Mi doma smo oboževalci testenin - jemo jih na tisoč in en način - vsekakor doma pripravljene, s svežo zelenjavo, s pelati in prav nič iz vrečke!
Tako da lepo vas prosim punce - ali imate kakšen svoj skrivni recept za pripravo testenin, ki bi ga delile z menoj?
No, jest vam zaupam enga svojega, s katerim pripraviš najbojše testenine s tuno:

1 glava česna
črne olive
velika konzerva tunin
olivno olje
tabascco
piccolini - une najmanjše testenine

Česen in olive narežete na majhne koščke , potem pa olivno olje in česen daste v ponev, samo toliko, da zadiši, čez olive in malo prepražite - na tunino - minutko ali dve pražite, preko ulijete za 3-5žličk tiste vode, ki je na olivah, nato pa še mejčken tabascca (po želji) - vsega skupej cca 5min kuhanja čudovite omakice! Testenine kuhajte, nato pa jih samo malo prelijete z olivnim oljem, dobro premešajte, nato pa posujte s svežo narezano baziliko (po možnosti rdečo), pa vlijete omakco gor!!!
Čez pa sveže riban parmezan![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Upam, da bo kateri moj recept všeč - in vsekakor komaj čakam, da poizkusim kaj novega še iz vaše strani!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Marogica -> RE: Testenine (14.8.2006 20:58:27)

Nimam sicer skrivnega recepta, ti pa napišem mojega najljubšega: Torej špagete, ko so kuhani, prelijem z olivnim oljem in posipam sveže nariban parmezan. Pomembno je, da je olivno olje res aromatično, ne pa te cenene verzije iz trgovin. Jaz uporabljam ponavadi tega iz Korčule.
Je dobro in  hitro pripravljeno.

p.s. Tudi otroka (5 let in 1,5 let) obožujeta to hrano.




noe -> RE: Testenine (14.8.2006 21:14:35)

Recept od moje frendice,je pa božanski; prepražiš čebulo, nato dodaš tuno mal prepražiš,nato pa dodaš svež peteršilj in odstaviš.Po želji popraš in  dodaš kislo smetano,zmešaš in preliješ čez šroke rezance. To je poleg bolonese najboljša pašta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




sezam -> RE: Testenine (14.8.2006 23:26:21)

Sem ravno danes delala - popražiš čebulo, dodaš puranje meso, malo popražiš in dodaš malo mokce, nato zaliješ z vodo, posoliš, popopraš. Jaz sem dodala še malo currya. Nekaj časa kuhaš in dodaš še malo kisle smetane. Ko je meso kuhano dodaš široke rezance. Njami




Strawberrie Cherrie -> RE: Testenine (15.8.2006 11:48:35)

Marogica: tole že dolgo prakticiramo - pa še super poceni je [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Noe: a daš tole na tople testenine ali na hladne? Ker meni se zdi da kisla smetana FUL paše na hladne... [sm=bravo.gif]

Sezam: [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Super - ravno nekaj takega sem potreboaval z malo piletine!

Punce, kaj pa bolones špagete pripravljate s pelati ali na star način ->mezga/moka/voda/sladkor/sol?

Drgač pa meni tut ful priljubljena 'jst jim pravim kar študentski špageti' je naslednja fora: da makarone skuhaš, potem pa grumpke prepražiš, daš not testenine (ni važno katere) pa dve jajčki čez + poper in sol ->NJAMI[sm=smiley1.gif][sm=smiley20.gif]




Marogica -> RE: Testenine (15.8.2006 14:02:45)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Marogica: tole že dolgo prakticiramo - pa še super poceni je [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]



Ne vem, če je ravno poceni, če pa stane liter korčulanskega olja 2400 SIT, parmezan pa ca 3.500 SIT za kg. Mi pa fajn polivamo in ribamo....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Marogica -> RE: Testenine (15.8.2006 14:09:14)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris


Punce, kaj pa bolones špagete pripravljate s pelati ali na star način ->mezga/moka/voda/sladkor/sol?



To kar si tu napisala, brez mesa, je Napoli, Bolognese je z mletim mesom, jaz ga pripravlja s paradižnikovim sokom iz tetrapaka, lahko pa vzameš seveda tudi pelate, vendar jih moraš mixat. Torej najprej na čebuli prepražim meso, nato dodam paradižnikov sok, sol, malo popra, malo sladkorja, origano, in ca deci rdečega vina. Ne dam pa čisto nič moke.
Najbolj pomembno za okus je, da se omaka dolgo kuha. Jaz jo delam ca 2-3 ure, odvisno od časa. Je pa res, da ponavadi naredim iz kakšne 2 kg mesa omako in jo dam v zmrzovalnik po porcijah, saj ponavadi nimam časa, da bi vsakič omako tako dolgo kuhala. Je pa takšna razlika, če kuhaš tako dolgo, da ne moreš verjeti. Delam pa po receptu Portugalke, ki je obvladala italijansko kuhinjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Napoli pa naredim enako, samo, pač brez mesa, pa kuham samo kakšno uro. Je dovolj-




Strawberrie Cherrie -> RE: Testenine (17.8.2006 10:23:42)

eh...poznam razliko [sm=smiley36.gif]... samo zanima me ali vas dost uporablja elate? Ker marsikdo še vedno uporablja tisti preizkušen način z mezgo - like my mother itd...

Drgač pa mi imamo olivno olje ziher eno za cev mesec, parmezan dobimo pa tko na pol leta iz italije (kalabrije)- nam ga sorodnica prinese in na žalost ne vem kakšna je cena...je pa njami [sm=bravo.gif]!!!




CUKRČEK -> RE: Testenine (17.8.2006 10:28:59)

Jaz oboćžujem testenine z jajci:

Skuham "pisane"makarone in jih odcedim. V posodo dam malo ojla, gor "ubijem" nekja jajc, dodam vegeto, rdečo papriko, čili, "kečap"in odcejene makarone. Premečam in z največjim veseljem vse pojem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




noe -> RE: Testenine (22.8.2006 22:12:02)

Mi jemo tople, sam  mrzle morjo bit tud ok, pa dober tek




Jessy -> RE: Testenine (22.8.2006 23:51:49)

Na manjše koščke narežeš nekaj hamburške slanine (ali kaj podobnega) in jo popečeš v ponvi (najboljša je teflonska, ker se ne smodi). Ko spremeni barvo, dodaš gorgonzolo, priliješ smetano za kuhanje in pokuhaš toliko, da se sir lepo raztopi. Taka omaka paše tudi na torteline, še posebno na tiste, polnjene s pršutom.

Čebulo prepražim na malo olja, da lepo zarumeni, dodam 2 žlici paradižnikove mezge, prilijem toliko vode, da je ravno prav gosto, ter dodam svežo baziliko in pol goveje jušne kocke.
To isto varianto naredim tudi s konzervo pelatov po istem postopku, le vode ne prilijem.

Bolonska:
Na drobno narežem toliko čebule, kolikor imam mesa. Čebulo popražim na malo olja, da postekleni, nato dodam mleto meso (najboljše, če je mešano svinjsko in goveje), ter česen in pražim toliko časa, da se začne meso že smoditi (kot bi delal golaž-traja cca 2 uri), nato zalijem z vodo in dodam peteršilj, zeleno, baziliko, sol, poper, mleta rdeča paprika, malo žličko mezge, čisto malo sladkorja, sveže korenje (ga potem poberem ven, ko je kuhano), mešanico mediteranskih začimb, rožmarin. Na malem ognju kuham še cca pol ure.

Na kuhane testenine narežem par koščkov surovega masla ter premešam, da se raztopi med testeninami, nato pa po želji dodamo parmezan, večkrat tudi kak drugi sir.

Med kuhane testenine vlijem razžvrkljano jajce ter premešam. V teflonski ponvi popečem na drobno narezano šunko. Ko spremeni barvo, stresem makarone z jajci v ponev in pečem toliko časa, da se jajca lepo zapečejo (ne maramo surovih jajc).

Široke rezance na pol skuhaš, nato pa jim dodaš maso. Maso narediš iz rumenjakov (1 jajce za 10 dag rezancev), ki jih zmešaš skupaj s kislo smetano (1 smetano za 500 g rezancev) in soljo ter dodaš na trakove narezano šunko (cca 20 dag za 500 g rezancev, lahko tudi več ali manj - stva okusa). To maso dobro vmešaš med rezance, nato pa dodaš še sneg iz beljakov.
To streseš v pekač, na katerega si položil nekaj koščkov margarine ali masla, tudi po vrhu narežeš nekaj koščkov margarine ali masla. Pečeš na 180 C cca 30-40 min.




Stran: [1]