Gina -> RE: V opomin - kako hitro pride do tragedije (14.8.2006 18:00:41)
|
Naš ta mali je že 2x odprl okno in se nagibal čez. Zraven sem bila v sobi, pa nisem videla trnutka odpiranja. Jaz nisem vedela, ali naj tulim od groze ali se bo tuljenja ustrašil in medtem čez padel. Hvala bogu da ni bilo nič hudega. In strinjam se z vsemi - večina nas, ki imamo več otrok, včasih pustimo otroke same doma za krajši čas. ko imaš samo enega, se mu ves čas posvečaš in ga nadzoruješ, ko jih imaš več, tega ne moreš več. Ko sem živela sama, sem bila včasih prisiljena pustiti otroka stara 4 in 6 let sama doma. Ni bilo šanse ju s seboj vzet. Pa da ne boste mislili, da so me kje preko vrste vzeli zaradi tega, kar lepo čakaj, so mi rekli. Pa preselili smo se, otrok je šel v 1. razred in ni bilo jutranjega varstva. Otrok je moral v novem okolju sam v šolo, kjer niti poti ni poznal, sam zaklenit in iti po cesti (to je bila 8-letka še par let nazaj, po zakonu je šola lahko to naredila). Prisiljen si bil reskirat in zaupat v vse dobro. Verjet da otroka ne bo povozilo. V resnici vsi mi včasih reskiramo. Strah nas je, vendar vemo, da vedno ne moremo imeti vsega pod kontrolo. poskušamo zaupat, da bo vse ok. In večinoma res je. In večinoma se otroci naučijo odrasti v odgovorne osebe. Sem in tja pa se kaj zgodi. Vsi upamo, da se ne bo, amapk včasih se. Hudo mi je za mamico. zelo zelo zelo hudo. Ne želim ji, da bi se počutila krivo. Bil je nesrečen splet okoliščin. Tako je prišlo. Zgodovine ne moremo spreminjat. Zelo si želim, da si otrok opomore in mamica z njim. Vse lepo!
|
|
|
|