barbaram -> RE: kdaj pokonci na nogice? (14.8.2006 13:12:35)
|
se pridružujem mnenjem, da ti otrok sam pove, kaj hoče. in on sam najbolj dobro ve, ali mu mišice že dovoljuje početi določeno stvar! če želi malo postati, naj! sam ga pa tako ali tako ne siliš! moja neža ni hotela premikati rok nekje do tretjega meseca. seveda ji je pediater takoj napisal napotnico za fizioterapijo! po dveh obiskih, ko sem gledala vaje, ki jih je delal z njo, sem rekla, hvala lepa, mislim, da lahko iste vaje delava doma (predvideno je imela 10 obiskov). no, in sem pediatru sporočila svojo odločitev. seveda, odločitev je vaša, je dejal. skratka, z nežo je ves v najlepšem redu. naenkrat je začela uporabljati roke (ko si jo dal na trebuh, jih ni dala predse, ampak je ležala ko en vojak, z rokami ob telesu). in pri šestih je hotela po vsej sili na noge. kolikor je hotela, toliko sva ji pustila. posledično ni razvila plezalnega nagnjenja. zdaj pri 11m je že zverzirala svoje ravnotežje, tako da je na nogah zelo stabilna. za hojo še vedno rabi oporo, čeprav že poskuša napravit kakšen korak sama, pa tudi plazenje je sedaj v igri. ne sicer "običajno" na kolenih in rokah, ona gre bolj po riti in rokah. (sem se malo razpisala). skratka, moj nasvet bi bil, poslušaj otroka! pozdrav!
|
|
|
|