ursa_p -> RE: TEŽAVE S SPANJEM (13.8.2006 11:04:53)
|
A si probala z dudo. Meni je soseda razlagala, da je nekje dobila tak nasvet. Ko se otrok zbudi, gres do njega, mu ponudis dudo in ga pustis 2 minuti. Po dveh minutah spet prides tja in ga malo pobosas in tako naprej. No, pri nas to ne deluje, ker je lacen, ampak na sreco samo 1x na noc, kljub temu, da je od meseca in pol starosti naprej spal celo noc, tudi do 10 ur, brez dojenja. Ocitno je to res obdobje, ko potebuje vec hrane. En mali problemcek se mi zdi je tudi z vecernim obrokom goste hrane. Sem mnenja, da se mora otrok cez dan dovolj najesti, ne pa zvecer ... saj ves kako je, ce se mi zvecer nabutamo s hrano ... zjutraj smo lacni kot volkovi. Jaz dajem Galu en obrok pred spanjem rizevo kasico, pa cez dan ze dobiva sadje in zelenjavo, je pa se vedno dojen. Ena od moznosti je tudi da ji ponudis vodo ... nisi napisala ali se zbuja ker je lacna in zaspi nazaj ali kar tako. Poskusi jo pa tudi pred spanjem imeti cim dlje pokonci, da bo bolj utrujena. Aja ... pri Galu je verjetno problem tudi v tem, ce spi na trebuhu ... ko se zbudi zacne past kravce in se od napora cist zbudi. Zdej je ze 2 dan obstal na hrbtu, prvo noc je prespal celo, danes pa se je zbudil ob 4-ih, ampak ne v joku ... sem ga slisala kako klepeta v svoji sobici. Na zalost je bil cist zbujen (da bi bil lacen ni kazal) in sem ga vseeno podojila, da je potem takoj zaspal nazaj. To so verjetno nasveti, ki si jih ze sprobala, ce pa ne, pa poskusi. Upam, da sem ti bila kaj v pomoc. Lp, Ursa
|
|
|
|