Mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Neli1 -> Mleko (12.8.2006 21:24:39)

Pozdravljenje,

prebirala sem že objavljenje teme o prehodu iz adaptiranega mleka na navadno mleko
in če priznam, sem še bolj v dvomu ali naj mojemu sončku že ponudim navadno mleko ali ne?

Sinko je star 7 mesecev in pol in ni ne vem kako ješč, zato večkrat na dan pripravljam adaptirano mleko
in ga sploh noče piti, ali pa ga spije zelo malo, tako da ga v velikih količinah mečemo proč.
To mleko pa ni ravno poceni.... zato sem začela razmišljat, da bi mu pričela uvajat alpsko ali pa navadno mleko.

Kaj mi svetujete?

teta beta -> RE: Mleko (12.8.2006 22:38:02)

Jaz še ne bi začela s pravim mlekom, raje ga po obroku pripravi manjšo količino in če bo hotel še, ga pripravi še enkrat.

Raje se bolj posveti hrani. Pri nas so težave z uvajanjem trajale vsaj dva meseca, šele po 8 mesecu z uvedbo mlečnih izdelkov in glutena se je malo bolj zares odprlo, ima pa še zdaj kak dan, ko bi se večinoma kar dojila. S pravim mlekom pa sem začela šele kak teden nazaj, samo v kašich in gresu, pa bo stara 11 mesecev.

tulip -> RE: Mleko (13.8.2006 7:49:16)

Nekateri dojenčki ne marajo mleka, ponudi mu  jogurte, skute, sir in druge mlečne izdelke, da bo dobil dovolj kalcija. Navadnega mleka mu jaz še ne bi dajala, še posebno ker adaptiranega ne m[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]ara- lahko mu ne paše, navadno je pa še težje prebavljivo.

Anonimen -> RE: Mleko (20.8.2006 19:32:35)

js sem moji prvi navadno alpsko mleko ponudla pri 8. mesecih in je blo vse ok! probej po mal pa boš vidla če bo kaka reakcija, če ni pa nadaljuj. pa še to moja ga ni hotla pit če je bil razredčen z vodo kot nekatere svetujejo. adaptrano mleko je gosto in sladko pol pa kr naenkrat dam neko belo vodo za pit, me je samo debelo gledala. ko semji dala nerazredčenega je bilo pa ok.

Stran: [1]