|
RE: Odrasel, odgovoren moški ali večni najstnik? 28.8.2006 9:47:39
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Ljubica, če smatraš da je zanj največja odgovornost služba, potem kasneje ne pričakuj, da bosta z otrokom na prvem mestu. Ta tvoj post mi precej diši na nerazumen hvalospev sami sebi. Našla si popolno sliko idelanega partnerja, ki sčasoma zbledi. Kolikor vidim ne sprejemaš nobenga z grdimi razvadami kar koli one tebi pomenila. Imaš ti kakšno razvado ali smatraš zase da si popolna in si posledično temu zaslužiš takšnega partnerja. Poznam eno podobno katera smatra, da bi si mogoče lahko privoščila boljšega dedca, malo manj otročjega pa bolj zagledanega v sebe in svoje uspehe, žalostno je le to, da pri vseh svojih zahtevah, žal, ne vidi lastnih nekvalitet. Teh je, verjemi, ogromno! Pravi en stari srbski pregovor "Ko o čemu, kurva o poštenju." V to sem 100% prepričana, da bi njemu bil otrok na prvem mestu, v službo itak mora vsak hodit. Pri njih so vzgojeni tako, da so otroci prvi in to je nekaj čisto samoumevnega. Lahko da se nama zaradi tega nebo nikoli zdel pravi čas za otroke, zaradi službe. Lahko, da se zaradi tega ne bova mogla zmenit in bova šla narazen. Nikoli ne veš. Nikoli nisem mislila, da je popoln, še najmanj pa zase (uf, zase pa sploh ne). Je pa vsekakor izven slovenskega povprečja (s tem ne mislim nikogar užalit, lahko da tu gor sploh ni takih, glede na to da ste vsi bolj "družinski"). Zate sem dobila vtis, da veliko narediš za družino, ampak ne poznaš pa občutka žensk, ki imajo takšne može, ki hodijo stalno ven s prijatelji, zapravljajo denar za alkohol itd. Tega jaz nebi prenašala. Ni se mi nikoli zgodilo, ampak sem pa neposredno to doživela, ker je to počel mamin tip (ki mi je bil isto kot oče, zato mi ni bilo vseeno, pa čeprav se mi je vedno zdel pravi idijot- pardon...). Ni imel nobenih vrednot. Že od nekdaj je bil neodgovoren, to sem vedela že kot majhna punčka, zato sem vedela, da se bo enkrat zgodilo nekaj takega. Pa ni prej nikoli tega tako intenzivno počel (se je pa kdaj napil in šel za volan, s čimer je pokazal neodgovornost). Pri mojem fantu vem, da se kaj takega nebi nikoli zgodilo. Je odgovoren, pa naj gre za katerokoli stvar. In otroci so velika odgovornost, zato, če jih bova imela, sem lahko brez skrbi. Vidiš, kaj ti hočem povedati: bistvo je odgovornost in vrednote, če tega nimaš, jih tudi kasneje ne boš imel. Zežko. In ženske mislijo, da se bodo moški spremenili, pa se ne. Aja, je ena stvar, ena razvada pri mojem fantu, kjer je pa res neodgovoren in otročji. Z motorjem rad divja, pa misli, da se mu ne more nič zgodit. Na srečo sem ga prepričala, da ga je prodal, ve tudi, da so duge stvari bolj pomembne. Sem mu pa povedala, da če misli počet to na tak način, si lahko drugo najde (dokler še nimava otrok, še ni prepozno). Nimam nič proti, dokler se zaveda, da se lahko vedno kaj zgodi in vozi v skladu s tem, sej ni treba da kot stare mame...
|
|
|