podaljšanje porodniške-zahiranček (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

staška -> podaljšanje porodniške-zahiranček (11.8.2006 23:55:00)

Živjo!
Rodila sem zahirano punčko (2200g). Ima tudi manjše težave s srčkom, teža ji prepočasi narašča.
Ali katera ve, če imam na podlagi tega možnost podaljšanja porodniške? Pediatrinja mi kar naprej govori, naj zaprosim.
Zanima pa me tudi glede druge nosečnosti. Ali je zahiranost prvega otroka lahko povod za avtomatično rizično drugo nosečnost?

Se lepo zahvaljujem za vaše odgovore in mnenja 

Geja -> RE: podaljšanje porodniške-zahiranček (12.8.2006 13:02:21)

Tudi jaz sem rodila zahirančka (1670 gr) in imel je tudi povišan mišični tonus zaradi katerega sva obiskovala fizioterapijo 1 leto. Vse se je uredilo! No jaz sem dobila odobreno podaljšano porodniško.

V tvojem primeru bi jaz vsekokar oddala vlogo za podaljšanje porodniške...

Glede druge nosečnosti pa je takole - meni je moja G rekla naj se to ne bi ponovilo, ampak nikoli ne veš. No jaz sem sedaj noseča v drugo, sem pa doma na bolniški - iz preventive. bolje da počivam...
Res pa je da bo sedaj (UPAM) moja G mojo nosečnost bolj podrobno spremljala kot jo je v prvo... da tega takrat niso že prej ugotovili, ampak šele v 35.tednu...
Mislim da te ne sme skrbeti druga nosečnost, čeprav je težko. Tudi sama veliko premišljujem o tem, kar avtomatsko, ne morem čisto izklopiti tega... ampak vsak dan se tudi bolje počutim in UPAM da bo tokrat res vse ok!

Torej SREČNO!

Če te kaj več zanima pa mi piši na ZS!

čau,čau
Geja

Stran: [1]