ciste na jajčniku pri dojenčku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

janjaK -> ciste na jajčniku pri dojenčku (11.8.2006 15:11:58)

Moja punčka je stara 7 tednov. Na ultrazvoku so odkrili ciste na levem jajcniku.
Ker sem to prvič slišala me zelo skrbi in si želim o tem malo več vedeti. Ali so možne posledice, ko bo starejša in ce to izgine samo od sebe?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.8.2006 15:20:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

svila -> RE: ciste na jajčniku pri dojenčku (11.8.2006 15:48:07)

Tudi jaz prvič slišim. Ne morem verjet. Povprašaj na med.over.net

http://med.over.net/phorum/list.php?f=46

abo m -> RE: ciste na jajčniku pri dojenčku (11.8.2006 18:16:48)

Halo
Nič ne skrbi tudi jaz imam deklico vendar je že stara 25 mesecev. Pri njej so se pa začele večati žleze na dojkih in je bilo videti kot da bi ji že malo zrasli cicji. Smo šli k pediatru in nas je potolažil da se to pač dogaja pri nekaterih deklicah pri enih se povečajo žleze pri drugih pa se naredijo tako kot pri vas cistica na jajčnikih ki baje čez čas same izginejo saj so ponavadi vodene. Morala boš vseeno paziti če se bo tvoji deklici pokazal kak izcedek iz nožnice potem je najboljše da greš z njo takoj k pediatru. Potipaj če je dobila kakšne zatrdlina na cicijih naša jih je dobila še sedaj se ji včasih pojavijo vendar ponavadi čez kaki dva dni izginejo.
Zato pa nič panike saj se tudi pri dojenčicah že razvijajo rodila!

lp abo m

Bonnie_RR -> RE: ciste na jajčniku pri dojenčku (11.8.2006 18:22:00)

Jaz tud prvič slišim, da se kaj takega lahko odkrije že pri tako majhnih dojenčicah.

Kaj ti je pa zdravnik, ki je to ugotovil, povedal? Verjetno ti je moral malo pojasniti kako in kaj...

copka77 -> RE: ciste na jajčniku pri dojenčku (11.8.2006 18:23:01)

ponavadi ni nič resnega, ciste so vodene in posledica tvojih hormonov-estrogena v nosečnosti-jih je dobila preko posteljice.Čez čas bodo same izginile. Kot pravi moja predhodnica,včasih se opazi ta hormonski vplihv tudi na mlečnih žlezah novorojenčkov.

Stran: [1]