|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poklic vzgojiteljica
11.8.2006 12:11:05   
Dalila
Lepo pozdravljene!

Končno sem na internetu našla stran, ki mi lahko vsaj malo pomaga z nasveti iz prakse... Vsaj upam! Imam pa en problem... Končala sem ekonomsko šolo, študiram nekaj naprej, a to preprosto ni zame. Rada bi vedela kaj več o poklicu vzgojiteljica-za koga je primeren, ali je težko vstati in oditi v službo, ali je dosti sovraštva med otroci in vzgojitelji ipd.? Vem, da so vprašanja (dokaj) "brezvezna", a kar pomembna. Kako je pa kaj plačana ta služba?

Malo nerodno sem se izrazila z vsem, upam, da me boste razumeli in hvala že vnaprej za odgovore!

LP in veliko otroškega smeha! Dalila
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poklic vzgojiteljica
11.8.2006 12:23:26   
Anonimen
Za koga je poklic primeren?user posted image Ja za tistega, ki ga delo z otroci veseli, ki ima rad otroke, je potrpezljiv itd..

Ce je tezko vstati in oditi v sluzbo je pa POPOLNOMA stvar posameznika.user posted image user posted image user posted image user posted image

Sovrastvo med otroci in vzgojiteljicami? Pa si ti prepricana, da je delo vzgojiteljice res tisto, kar si ti zelis? Ali je samo trenutek nadviha?

LP, Ribica

(odgovor članu Dalila)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.8.2006 12:33:18   
KIRA
ti imaš čisto zgrešen pristop - vsaj mentalno.  o kakem sovraštvu govoriš. vzgojitelj je zato da otroka vzgaja in ga vodi, ni njegov sovražnik, ampak otroku pomaga, ga uči.
jaz bi ti ta poklic odsvetovala iz že navedenega razloga. sice pa sem eni kolegici pomagala delati diplomsko nalogo in so bile že same raziskave kar obsežne, za vsak poklic se je treba pač potrudit. in če imaš otroke rad, razumeš tudi, da so včasih živi, pa glasni, pa se derejo... to vse spada zraven.

(odgovor članu Dalila)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.8.2006 13:16:51   
barrbara
jaz delam z otroci že kar nekaj let, in sovraštva med otroci in vzgojitelji sploh ne more bit user posted image user posted image user posted image ... vstat za v službo pa je včasih težko kjerkoli delaš...

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.8.2006 13:38:05   
Dalila
Hvala Vam za odgovore. Hmm, se mi je zdelo, da me ne boste čisto dobro razumele. NIKAKOR nisem mislila gojiti sovraštva do otrok. Če jih ne bi imela rada in me ta služba ne bi zanimala, sploh ne bi pisala na ta forum! To "sovraštvo" sem pa mislila v smislu tega, da vsem se pač ne morem zdeti super vzgojiteljica (otrokom seveda) in pač nagajajo... (mogoče je bila sovraštvo res prepremočna beseda). Se opravičujem na napačnem vprašanju. Mene je pač malo "strah", da ne bom vedno znala pravilno reagirati v različno nastalih situacijah in to je potem kar hitro, da te otroci pač ne marajo več tako zelo kot morebiti na začetku... Se zdaj razumemo vsaj približno?

Pa je Vam drugače ta poklic všeč? Po mojem je nekaj lepega-videti rasti toliko otrok iz leta v letouser posted image

Uživajte še naprej!

(odgovor članu Dalila)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.8.2006 18:06:50   
lex
Včasih si otroku vse tisti trenutek ko te rabi ali ko razumeš njegovo stisko, naslednji trenutek je najboljša ona druga tršica ko je bolj stroga. Nikoli nisi najboljši in nikoli najslabši. Z nekaerimi otroki se ujameš 99% z nekaterimi 50% nekateri te ne marajo, preprosto zato ker jim že na prvi pogled nisi simpatičen. Otroci so najbolj odkriti in ti v obraz rečejo danes te ne maram ali pa danes te imam rad. Tudi tebi niso vsi otroci enako ušeč (eni bolj drugi manj, eni se izkažejo na enem področju, drugi na drugem). V vrtcu se je potrebno potruditi, da imaš vse otroke enako rad, čeprav včasi narediš zate neopazno razliko, lahko pa za otroka ogromno. Pa ni bila namerna.

Poklic vzgojitelja je za tistega, ki se zna igrati, ki se zna nasmejati otroškim še najbolj resnim idejam, ki prisluhne otroku in ki ima v sebi še velik del otroka.

Mislim pa, da je za vsako službo kdaj težko vstati in se odpraviti od doma. Verjemi ko je zunaj deževen dan in polna luna, bi tud jaz ostala doma, ko pa je sonček in je že zjutraj vse čisto in bleščeče pa ni lepšega kot oblečti otroke in iti z njimi do bližnjega gozda spoznavat naravo, tekat po gozdu in loviti metulje.user posted image  Takrat je dan najlepši.

Odločit se boš morala sama, verjamem da te je strah, ampak zame ni lepšega poklica.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Dalila)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2006 18:23:50   
lučka 25
To, da sem vzgojiteljica in lahko sodelujem v življenju mnogih otrok (jih poslušam, se z njimi smejim, jih tolažim in spodbujam, dajem napotke za življenje,učim, ...), je nekja najlepšega. Vsak dan težko vstanem, a ne zaradi poklica ampak zaradi tega, ker rada poležujem. A ko odprem oči in pomislim kam grem, med otroke, imama na obrazu nasmeh in grem z veseljem v službo.
Res je, da je včasih kak dan težji in zahtevnejši in moraš vložiti več truda in potrplenja, ampak ko ti ta dan uspe pripeljati do konca in ti otroci ob odhodu domov rečejo adijo, se jutri vidimo in te objamejo, je ves napor pozabljenj.
Res pa je, da nekaj otrok ti je bolj simpatičnih in so ti s tem bolj dostopni, so bolj odprti kot tisti, ki se držijo v ozadju. Ampak to pomeni, da tistim, ki so bolj v ozadju nameniš drugačen pristop (ki ga moraš najti) in se mu na ta način približati in to, da je potem iz dneva v dan ta pot krajša, je tudi tisto zadovoljstvo, ki ti je dano pri tem poklicu. Kajti tako kot so rekle že predhodnice, otroci so odkriti, nikoli ne lažejo in tako vedno veš, če si na pravi poti. Zapomniti pa si je potrebno to, da toliko kot ti otrok vzame energije, ti je tudi vrne, ali celo več.

Ta poklic mora opravljati nekdo, ki ima rad delo z otroki, je potrpežljiv, diplomatski, dosleden in si želi pri otrocih doseči čim višji nivo njihovega socialnega, moralnega, umskega, gibalnega,... razvoja. To, da imaš rad otroke ni dovolj, kajti mislim da jih ima vsaka ženska rada, ampak tista, ki rada dela z njimi, se pa odloči za poklic vzgojiteljice, učiteljice.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2006 19:14:49   
tosja
Se podpišem pod lučkouser posted image user posted image user posted image
Tebi dalia pa toplo priporočam, da razmisliš, če postavljaš takšna vprašanja. Nevem - razmisli. Kje pa piše, da vse vzgojiteljice vstajajao zgodaj zjutraj. Saj delovni čas vzg. do dvanajstih je bil samo v socializmu. Tega ni več, al pa še kje...
Tista o sovraštvu pa je čist mim.
Raje se posveti študiju - štiri leta si se šolala za delo s papirji; glede plače pa tole: diplomiran vzgojitelj predšolskih otrok postaneš po končanem visokošolskem strokovnem programu - torej je razlika srednja šola!!!
lp, tosjauser posted image

(odgovor članu Dalila)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
11.8.2006 19:43:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2006 22:05:03   
lučka 25
Nalin, glede šolanja je tako:
- pomočnica vzgojiteljice potrebuje Srednjo vzgojiteljsko šolo ali pa po končani srednji šoli opraviš prekvalifikacijo v določenih ustanovah (pri nas je na ljudski univerzi).
- vzgojiteljica potrebuje končano Pedagoško fakulteto, smer predšolska vzgoja.

Glede služb pa je odvisno od posamezne regije in kraja. Vem, da je na Štajerskem, predsem Mariboru in Celju, presežek kadra in dekleta z končano fakulteto opravljajo delo pom. vzgojiteljice in čakajo, da gre katera v pokoj in se ji tako odpre delovno mesto za katerega je kvalificirana. Na Gorenjskem (od koder sem jaz) je odvisno od krajev, vendar še vseeno v povprečju je še vedno višek kadra. Vem pa, da ko sem jaz izkala službo, da je bilo v Ljubljani kar nekaj prostih mest, vendar tega je že 7 let nazaj. Kot pravim, čakati je potrebno, da gre katera v pokoj in se sprosti delovno mesto, ali pa upati na to, da se odpre kakšno nov oddelek v vrtcu.
Upam, da si z informacij kaj znajdla. Pa lep večer še naprej.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
13.8.2006 10:22:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lučka 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?