priprava omak (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


jana26 -> priprava omak (11.8.2006 11:43:33)

Mene pa zanima, kako se ve lotevate oziroma kako pripavite omako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Kako recimo jurčke v omaki, kolerabico, bučke, filano papriko ... itd?
Ali imate za vsako jed drug način priprave omake ali je v osnovi enak le namesto bučk je fižol ... 

Kako naredite omako za filano papriko?





noe -> RE: priprava omak (11.8.2006 12:28:21)

Jaz kar moko na olju prepražim,dodam mal sladkorja,pasirane pelate in zalijem z vodo.Enostavno in nam zelo okusno.Za ostale omake pa  je odvisno od okusa,se pa vsekakor poiskušamo izogibat moki,ker pri nas v službi naredijo sam mal juhe al pa od popečenih zrezkov, pa ogromno moke in vode in to naj bi bla omaka.Jaz je ne maram  pa veliko kolegic tud ne. Na splošno jaz uporabljam veliko čebule,česna,peteršilja,kisle  in sladke smetane,origana in popra,lp




mikina -> RE: priprava omak (11.8.2006 21:33:08)

Fina omaka z lisičkami

Na čebuli popražim lisičke, ko voda povre, dodam žličko moke in še malo prepražim nato dam gor smetano "brzo i fino" oz. smetano za kuhanje, česen, sol in poper na koncu pa še sesekljan petršilj. Zraven pa nredim puranje zrerzke, polpete, kruhove cmoke ipd.




PIAF -> RE: priprava omak (14.8.2006 23:03:36)

Če delam puranje ali piščančje zrezke v omaki, uporabim veliko zelenjave, npr. por, bučke, čebula in nato omako zmiksam s paličnim mešalnikom, dodam kislo smetano in peteršilj ali drobnjak.
Če pa delam svinjsko ali goveje meso, pa se fino zapeče, da je omaka že sama po sebi temnejša, dodam pa tudi čebulo in gorčico. Pri sv.zr. pa včasih tudi zelenjavo, če delam na vrtnarski način (grah, paradižnik, papriko...), ki je ne miksam.




Stran: [1]