|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ŠČITNICA
6.11.2007 12:52:08   
metuLJchy
Mišek oprosti, sem slabo prebrala, vidim, da si na hormonskih preiskavah bila. Tudi meni je lani bioenergetičarka ugotovila kaj je narobe - uradna medicina mi je z dragimi preiskavami to potrdila. Tako da - najbolje je združit oboje, vsaj po moje... Če boš zdravniku rekel, da ti je to bioenergetik rekel, bo najverjetneje kar alergijo dobil - zato je najbolje, da zdravnika po ovinkih vprašaš, če misli, da je možen vzrok težav to in to, in če bi lahko preiskave naredili...

Srečno!

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
6.11.2007 20:50:15   
arobic3
OJLA PUPE.
Pismo, zdaj pa ste še meni dale mislit s to ščitnico. Na drugemuser posted image  delava že dobro leto in pol, v tem času sem bila že vsaj trikrat pri moji G, predvsem zaradi tega , ker me je zmotilo, da sem mi v zadnjem letu M ciklus prestavlja iz meseca v mesec. Prej sem ga mela točnega ko urico na 28 dni, sedaj pa od 23, 25 29, 30, 33, kak pač nanese,ampak noben ,čist noben mesec več nevem kdaj bo, pa kaj mislite , da mi je rekla G, da to ni nič posebnega, se pač prestavla...Halo.
Ali naj grem k mojemu osebnemu, da me da na pregled, ali je možno it kam samoplačniško v MB?
Prosim, če mi lahko kater pove in hvala za odgovore,
Vidim , da bom še večkrat mogla brat tale forum po dolgem in počez, ker od dohtarjev tak ni nič puser posted image

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
6.11.2007 21:19:35   
lučka 25
Jaz semm imela v najstniških letih težave s ščitnico  in sem šla v LJ na pregled krvi, ultrazvok,... in se kratek čas zdravila. Hormoni naj bi se potem deloma normalizirali. Sedaj imam težave z zanositvijo in, ko me je G poslal na HSG in sem šla potem k svojemu zdravniku po bolniški list in je videl, da delam na user posted image , je sam od sebe rekel, da bi me rad dal na ponovne preiskave krvi za ščitnico, ker sem imela že težave z njo. To je bilo lansko leto in je bilo vse v mejah normale. Ko pa sem šla pred 4 tedni na laparo in sem imela pri osebnem zdravniku  splošni pregled krvi, urina, EKG, je na izjavo o mojem zdravstvenem stanju omenil, da sem imela težave s ščitnico. Tam se je anesteziologinja glede izjave zdravnika in mijega visokega pulza na pregledu pri njej zelo poglobila v mojo ščitnico in celo razmišljala, da me ne bi operirali ampak bi morala na vse preglede za ščitnico, a sta potem z drugim anestezistom sklenila, da to ne bo potrebno, saj na vratu ni bilo vidnih znakov spremembe ščitnice in tudi pulz pri EKG-ju je bil O.K. Živci pač naredijo svoje.
Me pa sedaj kar malo skrbi, kaj vse lahko naredi nepravilno delovanje ščitnice ob zanositvi - SS. Imam pa namreč PCO sindrom, kar nekako poveže nepravilno delovanje hormonov in s tem lahko tudi ščitnice. Kaj sem pa sedaj zmedena in kar malo prestrašena, da ne bo to sedaj še ena brezvezna psihična ali zdravstvena ovira pri najini poti do cilja - user posted image .
Malo sem zakomplicirala, kar je mogoče tudi vzrok moje zmedenosti in deloma tudi strahu.

(odgovor članu arobic3)
Neposredna povezava do sporočila: 28
7.11.2007 7:10:36   
tassi1
zdravo!MISEK 13 ,od prvega predleda pri tirologu,kjer sem dobila 25 mg eutiroksa(lani septembra)do sedaj so mi dozo zvišali na vsakem pregledu-sedaj trenutno je 75 mg,s tem da je zdravnik dejal,da se bo doza še zvečala.se pa trenutno počutim boljše-kilce so se ustavle,ne potim se tolk več,me ne zebe tolk,lasje so lepši,..BIla sem tudi pri bioenergetičarki Tanji vPOdčetrtku,ki mi je takoj rekla ,če imam težave z ščitnico.MI je tudi zdravila in so potem težave bile manjše,izvid TSH pa najboljši do tedaj!Sedaj upam,da sem naredila,kar sem lahko in da bo ISCI uspel(na GIN.mi je DR.BOKAL z rdečo v kartoteko napisala,da moram pred naslednjim postopkom shujšat,namesto da bi mi vzeli kri in pogledali hormon-sem se v cc.1 letu zredila za 15 kg na 85)držim pestke tudi zate,da bomo vse čimprejuser posted image Lp

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: vpliv ščitnice na neplodnost
7.11.2007 7:35:45   
N _ B
Pred dvema letoma se je meni v 4-ih mesecih ciklus skrajšal iz 28 dni na 22 dni, shujšala sem za 7 kg in sem to omenila g na pregledu. Vprašal me je še, če me kaj srbi koža in če je bolj suha kot običajno, če občutim kakšno nenadno zbijanje srca, nervoznost... Jaz tega nisem opazila v ekstremih. Poslal me me je na pregled ščitnice. Izvidi so bili še v mejah normale. Mi je pa dal za 3 mesece KT za ureditev ciklusa. Potem se je stanje uredilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.11.2007 10:58:03   
Lusa
Jaz sem ena izmed teh ,ko bomo doživljensko prejemale tablete.Meni so hipotirozo ugotovili po Ajšinem porodu ,zdravnica v Lj je rekla ,da me je verjetno okužila preko plodovnice ,ker je Ajša imela težave s ščitnico.

Po Ajšini smrti sem zanosila  ,plod odmrl v 14tednu ,ampak hormoni so bili ok.Sedaj sem v 30t ,kontrolo krvi za ščitnico pa imam vsake 1-2 meseca in zaenkrat kaže da so hormoni vredu.Je pa obvezno potrebno kontrolirat TSH ,T3 in T4.Ta zadnji je najbolj pomemben za otročka.Če so vso nosečnost hormoni v mejah normale ,potem bo z otročkom vse ok.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.11.2007 16:11:15   
september 70
ajej, Mišek, zdaj si mi dala mislit. sama bolj malo pišemuser posted image , več berem, a tvojo zgodbo spremljam še posebej pozorno, ker se mi zdi, da imam zelo podobne težave kot ti. namreč nezrele celice. imam pa tudi nekaj težav s ščitnico. hormonsko je v mejah normale, je pa povečana in na eni strani je solitarni gomolj. zdravniki pravijo, da ni nevaren in da zdravila tudi niso potrebna. samo kontrola enkrat letno. kar se tiče mojih celic je bilo na prvem ivf pet celic, zrele tri, oplojena ena, na drugem ivf tri celice pa nobena oplojena, na tretjem pa 10 celic, štiri zrele, tri oplojene. morda je zdaj malo pomagala izboljšana prehrana. ampak to s temi protitelesi, me je zdaj vznemirilo. s kakšno preiskavo to ugotovijo? in kaj naj s to mojo ščitnico, če zdravniki pravijo da je vse ok? hvala za informacijo in veliko sreče!

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.11.2007 17:09:29   
Anonimen
September 70, manj misli, pusti misli počivatuser posted image . Če spremljaš mojo zgodbo, si najbrž videla, kako sem prišla do svojih prvih zrelih celic, zarodkov in zamrznjenčkov user posted image . V tem času, še sploh nismo vedeli za moja protitelesa in zato nisem jemala nobenih zdravil. Vse samo zdrava prehrana oz 4 mesečna kar stroga dieta, joga, in v času postopka domača refleksna masaža in akupunktura. Na ET so mi rekli, da bo 110% nosečnost, pa smo vseeno imeli čez 13 dni dolg nos in takrat me je G poslal na vse možne preiskave, dala sem kri za 4 vrste protiteles, za neke antikoagulante al kaj hudiča je bilo, preverili so ali moja maternica da zadosti kisika zarodkom, ap še nekaj stvari, ki se jih sploh ne spomnim. Vseh teh preiskav sploh ne delajo v slovenijiuser posted image . Ugotovili so povečana protitelesa in zaenkrat bi naj ta bila največji krivec za mojo neplodnost, nikakor pa niso krivec za nezrela jajčeca. Zdaj me čakajo še 3 pingvinčki, vendar ne vem kdaj jih bomo šli iskat, zdravila za protitelesa pa že jemljem in upam, da bodo res pomagala, ker imam teh preiskav vrh glave, saj mi vedno kaj najdejouser posted image (pregrada, endometrioza na jajčnikih, na maternici, v črevesju, povišan prolaktin, nezrele celice, zaspani levi jajčnik, protitelesa, pa ziher sem še kaj pozabilauser posted image aja pa še limanje spermijev ob stiku z mojo celico. Ni kaj imamo pestro a ne? Glavno da smo srečni in še zdaleč od obupauser posted image

Jaz bi ti svetovala nadaljuj s prehrano in zdarvim življenjem, bodi čim bolj sproščena in nadaljuj s postopki korajžno. Saj veš, da je tole loterija in lahko si povsem zdrav in ti uspe šele v 5,6,7 postopku. Tako kot v naravnem poskušanju, ko imaš smao 25% možnosti na mesec, tako je v OBMP s tem, da imaš tu lahko še manj. Gurat je treba pupe, guratuser posted image .

(odgovor članu september 70)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
7.11.2007 17:37:28   
september 70
Mišek13, tako kot si rekla, trnova je tale naša pot, samo mi se ne damo! tale forum je tisti, ki pomaga v kritičnih trenutkih. ampak študiram pa zadnje čase veliko, po sedmih osmih letih tudi ni čudno... te misli so se zažrle v podzavest, žal. pa vseeno sem zadnje čase optimistična, kot že dolgo ne. upanje pa itak umre zadnje. lep pozdrav v daljne kraje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.11.2007 17:48:31   
september 70
še nekaj sem pozabila napisat, res je pestro pri vas, ampak tvoji pingvinčki so zares najboljši razlog za optimizem!user posted image

(odgovor članu september 70)
Neposredna povezava do sporočila: 35
8.11.2007 5:10:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lusa

Jaz sem ena izmed teh ,ko bomo doživljensko prejemale tablete.Meni so hipotirozo ugotovili po Ajšinem porodu ,zdravnica v Lj je rekla ,da me je verjetno okužila preko plodovnice ,ker je Ajša imela težave s ščitnico.

Po Ajšini smrti sem zanosila  ,plod odmrl v 14tednu ,ampak hormoni so bili ok.Sedaj sem v 30t ,kontrolo krvi za ščitnico pa imam vsake 1-2 meseca in zaenkrat kaže da so hormoni vredu.Je pa obvezno potrebno kontrolirat TSH ,T3 in T4.Ta zadnji je najbolj pomemben za otročka.Če so vso nosečnost hormoni v mejah normale ,potem bo z otročkom vse ok.

Lusa včeraj sem tvoj odg. čist spregledalauser posted image .  Lahko samo rečem občudujem te, ko si tako močna in želim ti veliko sreče in zdravja tebi in otročkuuser posted image user posted image . Zdržita še teh nekaj tednov skupaj, potem pa se veselo crklajteuser posted image .

(odgovor članu Lusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
8.11.2007 11:03:24   
Lusa
Vsaka mamica ima svojo ,drugačno moč.Le sebe poglej Mišek ,tako optimistično pišeš ,in lahko te resnično občudujemo.Po pingvinčke pa le čimprej pojdiuser posted image .

Ja še par tednov.....in že bomo stiskali Dašo k sebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
8.11.2007 11:31:19   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Lusa
Po pingvinčke pa le čimprej pojdiuser posted image .

mi kar na smeh greuser posted image , bi šla oz smo hoteli ta mesec, pa je že v začetku v vodo padlo, ker sem imela povišan progesteron na 3 dan ciklusa, kar po besedah mojega G kaže, da ne bi prišlo uspešne vgnezditve. No tak, ko že misliš, da smo dali vse skoz, pa spet iz zraka prileti neki drugegauser posted image . Kaj me optimistično dela je to, da mislim, da pa več res ni kakih bolezni in vzrokov, ki bi mi jih lahk še našliuser posted image .

p.s. zelo lepo ime Dašauser posted image , lepo cartanje in ujčkanje vam želimuser posted image

Tudi ostalim pupam, želim vso srečo pri user posted image user posted image user posted image user posted image in pogumno naprej, tam nekje in enkrat nas čakajo preljuba decauser posted image user posted image

(odgovor članu Lusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
8.11.2007 14:24:38   
Taula
MIŠEK ti me vedno v jok spraviš, ko si tako pogumna.user posted image user posted image user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.