Anonimen -> POMEMBNOST POMENA IMENA (10.8.2006 9:26:39)
|
Ali kaj gledate na to, kakšen pomen ima ime, ki bi ga dali otroku. Meni je npr. full všeč ime Brina, pa je moj rekel, da to ni celotno ime, da je vzeto iz imena Sabrina, to ime pa je povezano z reko Severn, kjer so dali utopiti neko dekle. Ali se vam ta razlaga zdi verodostojna? Všeč mi je tudi ime Neli, pa Keber navaja, da je to zlog iz imena KorNELIja. V mamini knjigici imen pa piše, da je to pomanjševalnica imena Helena. Neli naj bi bilo žensko ime, pa ga ima tidi nek črnski raper, sicer ima napisano Nelly. Všeč pa nama je tudi Sara, ta ima zelo lep pomen - princesa, pa se bojimo, da bo takšnih "princesk" v razredu preveč, saj je po pogostosti na 3. mestu. Kaj pravite na zelo pogosta imena? Ali je otroku vseeno, če jih je z njegovim imenom veliko, tudi dva ali trije v razredu? Všeč sta mi še Larisa in Vanesa, pa jih drugi najbrž ne bi klicali s celima imenoma. Malo sem razmišljala, da če bi imela dve punčki, da bi bili Larisa in Vanesa, ker imata enako končnico, nekako pašeta skupaj. Sicer pa, ali se vam zdi, da je to lepo, če bi bili sestrici imensko "usklajeni" ali pa je to še hecno, moteče in odveč? No, tudi Eva je kul ime, je internacionalno, ima lep pomen- mati živečih, življenje, pa vendar se spet ustavim pri pogostosti, je namreč na drugem mestu. Kaj menite na vse napisano. Vsi komentarji, takšni ali drugačni, so dobrodošli!
|
|
|
|